Komentara: 17
Pregleda: 5589

Đula Mešter novi predsednik Sportskog društva "Spartak"

16.09.2014. u 15:06h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljeno je novo rukovodstvo SD "Spartak" koje će u narednom periodu sa svojih 25 članova raditi na poboljšanju uslova za njihov rad, kao i sistematsku brigu o razvoju subotičkog sporta. Novi predsednik SD je proslavljeni odbojkaš Đula Mešter, dok je predsednik Skupštine Saša Jevremov, dugogodišnji potpredsednik Rvačkog kluba "Spartak".
Đula Mešter novi predsednik Sportskog društva "Spartak"

Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam zahvalio se našim sugrađanima, reprezentativcima Srbije Kaliniću i Štefaneku koji su ovih dana ostvarili odlične rezultate u svojim sportovima i na najbolji način reprezentovali svoj grad i svoju državu.

Problemi koji muče subotički sport, a koji su dosada, po Ostrogončevim rečima, dugo godina gurani pod tepih i zanemarivani, su loša kategorizacija kod finansiranja i nedostatak strategije za dalji razvoj. Kao jedan od koraka ka boljoj organizaciji on vidi kroz reaktiviranje Sportskog društva "Spartak", koje je posle jučerašnje sednice Skupštine dobilo novo rukovodstvo na čelu sa proslavljenim odbojkašem Đulom Mešterom, kao predsednikom Upravnog odbora i novim predsednikom Skupštine sportskim radnikom i potpredsednikom Rvačkog kluba "Spartak" Sašom Jevremovim.

Pored predsednika Meštera, članovi Upravnog odbora su: Vjekoslav Ostrogonac, Sreten Damjanović, Milan Vučković, Gabor Nemeš, Milan Bogić, Tomislav Antelj, Goran Drača, Darko Papak, Laslo Ubori, Zoran Kalinić, Zoran Olajić i Ferenc Kiš.

Đula Mešter novi predsednik Sportskog društva "Spartak"

U svom obraćanju povodom imenovanja za predsednika Upravnog odbora Đula Mešter zahvalio se klubovima i sportskim radnicima koji su mu dali bezrezervnu podršku i pružili šansu da se dokaže u novoj ulozi.

- "Drago mi je da se posle igračke karijere u Suboticu vraćam u sportske tokove i nadam se da ċemo zajedničkim snagama uspeti da ostvarimo zacrtane ciljeve, koji su, između ostalih, bolje funkcionisanje klubova i povrataka SD na mesto koje mu pripada po tradiciji i renomeu" - izjavio je Mešter

Saša Jevremov novi je potpredsednik Sportskog društva "Spartak" i u svojoj uvodnoj reči izneo je svoje viđenje dalje strategije razvoja subotičkog sporta i pozvao uticajne faktore da pomognu na koji god način mogu.

Đula Mešter novi predsednik Sportskog društva "Spartak"

- "Naš zadatak je da otkopamo taj kovčeg sa blagom, da sklonimo sa njega prašinu, da ga uglancamo, sve što činimo da činimo sa namerom da on bude još bogatiji sa trofejima koji će pre svega služiti podizanju ugleda našeg sporta ali i grada." - izjavio je Jevremov.

Citirajući izreku da je ulaganje u sport najprofitabilnije ulaganje Jevremov je apelovao na lokalnu samoupravu da nađe načina da pomogne sportistima jer oni će to na mnogostruko veći i lepši način vratiti ovom gradu i ovoj državi.

- "Na onima koji mogu da utiču na događaje jeste da se trude da svi zajedno stvorimo takve uslove da bude manje fluktuacije sportista, da subotička deca, subotički biseri ostaju, koliko god je to moguće, u našem gradu. U tom kontekstu će cilj SD biti da se stvaraju uslovi za razvoj sporta, da se ovde stvaraju šampioni. Ne moraju svi biti šampioni, važno je da se ostvari ta socijalna komponenta da se deca sklone u sportske hale sa ulice i time ćemo napraviti građane koji će doprinositi razvoju zajednice u kojoj živimo." - zaključio je podpredsednik Skupštine SD "Spartak".

Jevremov je takođe čestitao srpskim sportistima na ostvarenim rezultatima i poželeo im još mnogo velikih takmičenja i medalja, a za sve to potrebna je dugoročna briga o deci koja su budućnost našeg sporta, među kojima je svakako i Rvački klub "Spartak" i rezultati koje ostvaruje ovaj klub i pored velike krize.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje novog rukovodstva Sportskog društva "Spartak" Predstavljanje novog rukovodstva Sportskog društva "Spartak" Predstavljanje novog rukovodstva Sportskog društva "Spartak" Predstavljanje novog rukovodstva Sportskog društva "Spartak" Predstavljanje novog rukovodstva Sportskog društva "Spartak" Predstavljanje novog rukovodstva Sportskog društva "Spartak"
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 5589

Povezane vesti

Povezane teme

đula mešter

sportsko društvo spartak

saša jevremov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.