Komentara: 5
Pregleda: 3584

Lagano zagrejavanje za sportsku 2016. godinu

08.01.2016. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Mnogi sportski kolektivi poslednjih nekoliko sedmica se nalaze na takmičarskoj pauzi. Kolektiv koji će prvi ove godine izaći na teren subotičke Hale sportova su košarkaši Spartaka koji sutra dočekuju Vršac. Odbojkaši i odbojkašice svoja prvenstva nastavljaju narednog vikenda, odmah za njima košarkašice.
Lagano zagrejavanje za sportsku 2016. godinu

Jedan broj sportskih kolektiva sa sedištem u Subotici svoja takmičenja u godini za nama igrao je praktično do poslednjih dana 2015., a među njima je i Košarkaški klub "Spartak".

Ekipa Dušana Alimpijevića je godinu završila sa pobedom, ali i ostala bez Aleksandra Vlahovića koji je napustio klub. Klub je nažalost na pragu ispadanja iz Prve lige sa 5 pobeda i 9 poraza, ali ostaje nada da će se igra popraviti i da će se klub trgnuti i nekako se održati na površini. Posle kraće pauze KK "Spartak" nastavlja prvenstvo, a sledeći protivnik je ekipa Vršca, klub iz sredine tabele, koju "golubovi" dočekuju pred domaćom publikom u subotu od 19 časova.

Za razliku od košarkaša, košarkašice su kalendarsku godinu završile sa tesnim porazom u Vršcu, ali u odnosu na prethodne sezone ovu igraju sasvim korektno i imaju 7 pobeda i 6 poraza od kojih su tri stigla u poslednja tri kola. U narednom, 14. kolu Prve lige Srbije, košarkašice Spartaka 20. januara gostuju Crvenoj zvezdi koju su već jednom pobedili na startu sezone. 

Odbojkašice Spartaka su svoj evropski izlet završile u osmini finala Kupa CEV, dok se u nacionalno prvenstvu standardno nalaze u gornjem delu tabele, a za sada obezbeđen je i plasman na završni turnir Kupa Srbije. Svoj prvi takmičarski meč u 2016. godini "golubice" će odigrati narednog vikenda (16. januara) kada im u goste dolaze Obrenovčanke (TENT), drugoplasirana ekipa Superlige. Sa klupe ekipu će u nastavku sezone voditi Radovan Dabić.

Što se tiče odbojkaša oni ove sezone igraju sasvim dobro i nalaze se takođe u samom vrhu Prve lige Srbije, sa velikim ambicijama napadaju prvo mesto i povratak u Superligu. Posle 10 odigranih kola ekipa Igora Žakića ima 7 pobeda i 3 poraza. U nastavku šampionata (15. januara) dočekuju lidera Jedinstvo iz Stare Pazove.

Fudbalerke Spartaka imaju nešto dužu takmičarsku pauzu. Nakon što su osvojile titulu jesenjeg šampiona Srbije "goubice" su na zasluženom predahu, zatim slede pripreme za nastavak sezone i osvajanje pete uzastopne titule šamiona države, kao i nacionalnog Kupa. Nastavak prvenstva za ŽFK "Spartak" je 19. marta.

Fudbalere Spartaka posle kraćeg odmora u nedelju na Gradskom stadionu očekuje prozivka kada ćemo saznati sa kojom ekipom trener Andrej Černišov ide na pripreme pred nastavak sezone u Superligi koji je zakazan za 20. februar. Subotički "plavo-beli" vode grečevitu borbu za opstanak i trenutno se nalaze na začelju tabele sa samo 3 pobede, 11 poraza i 8 nerešenih susreta.

Srpskoligaš Bačka 1901 ove sezone igra izuzetno dobro, nalazi se u seriji od 9 mečeva bez poraza (4 pobede, 5 nerešenih) čime su se izdigli u sami vrh ovog ranga takmičenja, na samo 5 bodova zaostatka od dve ekipe koje dele prvo mesto. Prvenstvo u Srpskoj ligi, grupa Vojvodina se nastavlja sredinom marta, a pripreme za nastavak sezone kreću 1. februara.

Rukometaši Spartaka će biti na takmičarskoj pauzi još mesec dana kada ih očekuje nastavak takmičenja u SEHA ligi, u takmičenju u kojem stiču neophodno iskustvo, pa iako su pretposlednji na tabeli ne mogu da žale jer su odigrali nekoliko kvalitetnih mečeva u kojima su pošteno namučili izrazite favorite, ali taj nivo igre nisu uspeli da zadrže tokom čitavog meča pa su u nekim mečevima mnogo žalili  za prokockanim prilikima. Tokom priprema za nastavak sezone očekuje se da Spartak odigra nekoliko kontrolnih turnira u kojima će pokušati da izbrusi formu pred nove izazove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3584
Povezane teme

fudbalski klub spartak

ženski fudbalski klub spartak

odbojkaški klub spartak

košarkaški klub spartak

fudbalski klub bačka 1901

ženski košarkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub spartak

rukometni klub spartak vojput

regionalna rukometna liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.