Komentara: 17
Pregleda: 6313

Kancelarija za javna ulaganja finansiraće brojne projekte u Subotici

13.03.2020. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
Kancelarija za javna ulaganja finansiraće brojne projekte u Subotici

U ovom trenutku izvesno je da će sredstvima republičke Kancelarije za javna ulaganja biti finansirano čak deset velikih investicija u našem gradu.

To su rekonstrukcija Opšte bolnice, u vrednosti od oko 32 miliona evra, rekonstrukcija i sanacija Doma za odrasla lica Gerontološkog centra, gde je vrednost radova 82.5 miliona dinara i rekonstrukcija i dogradnja objekta PJ "Dom Dudova šuma" Gerontološkog centra,  u koji će biti uloženo 825 miliona dinara. Čeka nas i izgradnja i rekonstrukcija Gradskog stadiona ćija je procenjena vrednost radova 2.7 milijardi dinara.

Nastaviće se i rekonstrukcija Hemijsko-tehnološke škole, u koju će biti uloženo 164 miliona dinara, a novo ruho dobiće i OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu, gde je vrednost radova 120 miliona dinara. U planu je i sanacija objekata Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“,  u vrednosti od 651 miliona dinara, kao i program obnove vodnog sisitema Subotice, u koji će biti uloženo 232 miliona dinara. Meštani Prozivke i Palića će konačno dobiti ambulante, u čije izgradnje i opremanje će biti uloženo 48.5, odnosno 50 miliona dinara. U planu je i rekonstrukcija Tehničke škole „Ivan Sarić“, gde je u toku izrada projektno-tehnička dokumentacije.

Kancelarija za javna ulaganja finansiraće brojne projekte u Subotici

 - Za realizaciju svake investicije najvažniji je projekat i zato se dosta ulaže u dobru projektno-tehničku dokumentaciju, bilo da je reč o sanaciji, rekonstrukciji, izgradnji... Grad Subotica trenutno ima 161 pripremljen projekat kojim u svakom trenutku može da aplicira na konkursima koji se raspisuju u našoj zemlji, ali i u inostranstvu – ističe menadžerka grada Zagorka Panić. - Zbog toga je najvažnija saradnja gradske vlasti sa Pokrajinskom i Republičkom Vladom, vertikala grad-pokrajina-republika je od ključnog značaja za realizaciju strateških projekata. Ta vertikala odlično funkcioniše i to se najbolje vidi u realizaciji investicija u gradu. Do sada je u investicije u našem gradu uloženo oo 12 milijardi dinara, a u narednom periodu za realizaciju planiranih projekata potrebno je obezbediti 7.7 milijardi dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 17
Pregleda: 6313
Povezane teme

investicije u Suboticu

Investiranje u Suboticu

zagorka panić

kapitalne investicije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.