Komentara: 37
Pregleda: 6155
Foto

Kompletna obnova objekata Gerontološkog centra

18.10.2019. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
U kompletnu obnovu objekata Gerontološkog centra, Dom za stare u Dudovoj šumi i Dom za odrasla lica biće uloženo 900 miliona dinara. Radove finansira republička Kancelarija za javna ulaganja, uz podršku Pokrajinske vlade i Grada Subotice.
Kompletna obnova objekata Gerontološkog centra

Radove su danas obišli Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice i Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja.

- Veoma sam zadovoljan radovima koje sam danas video u Subotici i saradnjom sa Kancelarijom za javna ulaganja. Naša osnovna dužnost je da obezbedimo korisnicima i zaposlenima bolje uslove za život i rad - istakao je pokrajinski premijer Igor Mirović. -Nastavićemo i dalje zajedno rekonstrukciju objekata socijalne zaštite u Novom Sadu i u Bačkoj Topoli, a zajednički ćemo raditi i na rekonstruisanju regionalnih bolnica. Čeka nas obnova Opšte bolnice u Subotici i to je jedan veliki i kompleksan posao. Socijalna zaštita je najosetljivija oblast društva i tu država i društvo pokazuju koliko su snažni i sposobni.

Za nabavku medicinske i druge opreme, Pokrajinska vlada je za Gerontološki centar u Subotici od 2016. godine do danas izdvojila 43,2 miliona dinara. U godinama iza nas, vrlo malo se ulagalo u objekte socijalne zaštite, prioritet su imale obrazovne i zdravstvene ustanove.

- Nastavićemo zajedno da radimo ovaj posao sve dok poslednji objekat socijalne zaštite ne obnovimo. U ovom sektoru zatekli smo veoma devastirano stanje, sektor socijalne zaštite ranije je bio u zapećku, a danas nam je, što pokazujemo i na terenu, u vrhu prioriteta - poručio je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja.

Gerontološki centar je lider u oblasti socijalne zaštite u Srbiji, a ovom obnovom njegovih 530 korisnika imaće još bolje uslove za život u trećem dobu.

- Projekat koji smo danas obišli rezultat je zajedničkog rada Grada Subotice, Pokrajinske vlade i Kancelarije za javna ulaganja. Želimo da svi objekti Gerontološkog centra budu na najvišem mogućem nivou - naglasio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 6155
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

igor mirović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.