Komentara: 11
Pregleda: 3092
Foto

Pokrajina pomaže Gerontološki centar

15.01.2020. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Pokrajina pomaže Gerontološki centar

Podrška Pokrajinske vlade Gerontološkom centru nastavlja se i ove godine. Putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Gerontološki centar dobio je 28 miliona dinara za izvođenje radova predviđenih planom zaštite od požara.

- Finansiraćemo uređenje dvorišta u Domu „Dudova šuma“ u skadu sa merama zaštite od požara u iznosu od 28.6 miliona dinara. U protekle tri godine za unapređenje socijalne zaštite, u vidu investicionih tokova i programskih aktivnosti, uložili smo milijardu dinara u 27 ustanova kojima je osnivač AP Vojvodina. Primera radi, u prošlom mandatu Pokrajinske vlade za svo vreme uloženo je 235 miliona dinara – poručio je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. - Više od desetinu, odnosno 115 miliona dinara uloženo je u Gerontološki centar i Dom za decu ometenu u razvoju. Dodelom ovog ugovora unapređuje se standard ustanove, kao i bezbednost korisnika i zaposlenih. Ovo je i primer kako može da se radi u oblasti socijalne zaštite.

Pokrajina pomaže Gerontološki centar

Po rečima Ilije Đukanovića, član Gradskog veća za socijalnu politiku, uručivanjem današnjeg ugovora zaokružena je jedna odlična sardanja između resornog okrajinskog sekretarijata i ustanova socijalne zaštite u našem gradu.

- Nije bilo raspisanog konkursa da naše ustanove nisu dobile sredstva za unapređenje rada i života svih korisnika. Uveren sam da će to biti i ove godine – dodao je Đukanović. - U budžetu za 2020. godunu za uslige Gerontološkog centra pomoć i nega u kući i rad gerontoloških klubova obezbeđeno je 49.4 miliona dinara.

Pokrajina pomaže Gerontološki centar

Ovaj projekat je značajan jer ispunjava zahteve novog zakona o protivpožarnoj zaštiti, kojim se uređuje put kojim se vozila, vatrogasna ili hitne pomoći, moći da priđu objektu. Uz to će potpuno biti rekonstruisan naš park.

- Radi se o putevima koji više od 40 godina nisu rekonstruisani i oni sada i tehnički teško ispunjavaju svoju funkciju, asfalt u dvorištu je ispucao i otežava kretanje korisnika, a vatrogasno vozilo, moći će nesmetano da priđe Gerontološkom centru – objasnio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Daj Bože da nikad ne zatreba put koji ćemo praviti, ali on je veoma značajan za sigurnost korisnika.

Pokrajina pomaže Gerontološki centar

Izvor: Subotica.com
Uručivanje ugovora o dodeli sredstava u Gerontološkom centru Uručivanje ugovora o dodeli sredstava u Gerontološkom centru Uručivanje ugovora o dodeli sredstava u Gerontološkom centru Uručivanje ugovora o dodeli sredstava u Gerontološkom centru Uručivanje ugovora o dodeli sredstava u Gerontološkom centru Uručivanje ugovora o dodeli sredstava u Gerontološkom centru Uručivanje ugovora o dodeli sredstava u Gerontološkom centru Uručivanje ugovora o dodeli sredstava u Gerontološkom centru
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3092
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

ilija đukanović

predrag vuletić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.