• Pregleda: 1936

Pokrajina pomaže Gerontološki centar

Pokrajina pomaže Gerontološki centar

Podrška Pokrajinske vlade Gerontološkom centru nastavlja se i ove godine. Putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Gerontološki centar dobio je 28 miliona dinara za izvođenje radova predviđenih planom zaštite od požara.

- Finansiraćemo uređenje dvorišta u Domu „Dudova šuma“ u skadu sa merama zaštite od požara u iznosu od 28.6 miliona dinara. U protekle tri godine za unapređenje socijalne zaštite, u vidu investicionih tokova i programskih aktivnosti, uložili smo milijardu dinara u 27 ustanova kojima je osnivač AP Vojvodina. Primera radi, u prošlom mandatu Pokrajinske vlade za svo vreme uloženo je 235 miliona dinara – poručio je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. - Više od desetinu, odnosno 115 miliona dinara uloženo je u Gerontološki centar i Dom za decu ometenu u razvoju. Dodelom ovog ugovora unapređuje se standard ustanove, kao i bezbednost korisnika i zaposlenih. Ovo je i primer kako može da se radi u oblasti socijalne zaštite.

Po rečima Ilije Đukanovića, član Gradskog veća za socijalnu politiku, uručivanjem današnjeg ugovora zaokružena je jedna odlična sardanja između resornog okrajinskog sekretarijata i ustanova socijalne zaštite u našem gradu.

- Nije bilo raspisanog konkursa da naše ustanove nisu dobile sredstva za unapređenje rada i života svih korisnika. Uveren sam da će to biti i ove godine – dodao je Đukanović. - U budžetu za 2020. godunu za uslige Gerontološkog centra pomoć i nega u kući i rad gerontoloških klubova obezbeđeno je 49.4 miliona dinara.

Ovaj projekat je značajan jer ispunjava zahteve novog zakona o protivpožarnoj zaštiti, kojim se uređuje put kojim se vozila, vatrogasna ili hitne pomoći, moći da priđu objektu. Uz to će potpuno biti rekonstruisan naš park.

- Radi se o putevima koji više od 40 godina nisu rekonstruisani i oni sada i tehnički teško ispunjavaju svoju funkciju, asfalt u dvorištu je ispucao i otežava kretanje korisnika, a vatrogasno vozilo, moći će nesmetano da priđe Gerontološkom centru – objasnio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Daj Bože da nikad ne zatreba put koji ćemo praviti, ali on je veoma značajan za sigurnost korisnika.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Mile Odgovori
A za koncert Goce Trzan u gerontoloskom ne kažu koliko je sredstava bilo uloženo?!
Goca
Zašto bi se ulagalo u nešto što i nije koncert?
Žena došla, otpevala 5 pesama, rukovala se sa štićenicima, usrećila neke od njih i ćao.
Postoje i humani ljudi! Evo npr. Lexington band često poseti Kolevku. Mislite da im naplate to?
kaura
Sistem pola/pola!!!
Boban Odgovori
Moraju se racuni napumpati * 10. Citam vest i ne verujem. 27 mil din ili 230.00 evra za jedne male pisljive protivpozarne stepenice ! Mozda kostaju oko. 7.000e. Al se klepa, al se peru pare. Neka im svima na dusi. Zbogom...
Nataša Odgovori
Koncert Goce Tržan je bio njen BESPLATAN poklon korisnicima Gerontološkog centra u Subotici a evo već početkom februara dolazi nova zvezda i to opet besplatno.
Pero Odgovori
Bravo,, sve ide lepo. Cestitam
DRAPO
Bravo ! Džej za doživotnog direktora !!!
Zsivago Odgovori
Da li je ego, procenat od bizmisa ili nešto treće, nešto se dešava u geront.centru koji biva sve važnija institucija kako nam stari nacija...

Neki drugi političari možda novce vuku u susedne zemlje pa im slikanje i nije dobrodošlo.

Go Džej - go !
Nenad Odgovori
Pola pije,pola sarcu daje... Malo njemu,malo vise ekipi sa visine i ostalo da zamaze oci...
Uvek u pravu Odgovori
Interesuje me kako je tako važan objekat mogao da radi toliko godina a da nije rešeno pitanje protivpožarne zaštite pa se sad mora za to oprati čak 27 miliona. Kad čujem cifru koju je teško i izgovoriti imam utisak da tamo nije bilo ni protivpožarnih aparata. Neko je onda uzeo pare da takvom objektu dozvoli da radi a neko će uzeti sad da se stvari dovedu u red ako i to bude konačno rešenje. Svi zadovoljni.
Lela Odgovori
Zanima me, pošto kažu a i evidentno je da Subotica postae grad starih, da li se planira proširenje kapaciteta doma, pošto se na smeštaj čeka i po pola godine, a mali privatni domovi niču i zarađuju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.