Komentara: 5
Pregleda: 5502
Foto

Tehnička škola "Ivan Sarić" čeka kompletnu rekonstrukciju

27.03.2019. u 12:13h
Izvor: Subotica.com
Obnova kompletne fasade i krova škole, izgradnja objekat za praktičnu nastavu i panoramskog lifta, te uređenje unutrašnjosti zgrade, neki su od obimnih radova koji, prema optimističnim prognozama, očekuju Tehničku školu "Ivan Sarić" u aprilu naredne godine. Tehnička dokumentacija trebalo bi da bude spremna do oktobra, dok se raspisivanje javne nabavke očekuje u decembru.
Tehnička škola "Ivan Sarić" čeka kompletnu rekonstrukciju

Obnova zapadne fasade škole koja je završena 2017. godine, samo je jedan od četiri projekta koje je Tehnička škola "Ivan Sarić" pripremila još 2012. godine, kako bi obnovila kompletnu fasadu i krov zgrade. Prošle godine, Grad Subotica je izdvojio sredstva u visini od oko 2 miliona dinara kako bi se preostala tri projekta objedinila u jedan, kojim je škola konkurisala za sredstva Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, što je rezultiralo posetom njenih predstavnika u januaru ove godine.

Na velikom sastanku, kako ga opisuje direktor ove obrazovne ustanove Željko Rajčić, dogovoreno je da će škola dobiti panoramski lift, koji će ići do drugog sprata, kako bi se učenicima sa povredama i osobama sa invaliditetom omogućio lakši pristup nastavnim kabinetima. Takođe, dogovoreno je da će se urediti i dvorište škole, zamenom ispucalih betonskih staza, te obnoviti fiskulturna sala, na kojoj su, kako kaže Rajčić, sada već vidljivi znaci propadanja, nastali kao posledica požara koji ju je zahvatio pre desetak godina.

Predstavnici kancelarije su rekli da bi sve to želeli da urade kako bi Tehnička škola postala jedan ozbiljan obrazovni centar, na šta smo mi potvrdno odgovorili. Našu školu trenutno pohađa 1.343 učenika u 52 odeljenja na dva nastavna jezika, srpskom i mađarskom, a po brojnosti smo među prve četiri škole u Vojvodini - ističe Rajčić.

Tehnička škola "Ivan Sarić" čeka kompletnu rekonstrukciju

Tehnička škola "Ivan Sarić" čeka kompletnu rekonstrukciju

Tehnička škola dobiće i novi objekat za praktičnu nastavu, koju učenici trenutno pohađaju u jednoj zgradi u Ulici Matije Gupca, koja je restitucijom vraćena Katoličkoj crkvi. Kako objašnjava naš sagovornik, predviđeno je da se novi objekat izgradi u okviru školske parcele, iza fiskulturne sale, na kojoj se trenutno nalaze tereni za fudbal i odbojku. Objekat bi se prostirao na oko 2.500 kvadrata, čime bi teorijska i praktična nastava bile objedinjene.

Unutar škole će se takođe izvoditi obimni radovi, koji će podrazumevati postavljanje novog krova, novih toaleta, kompletnu klimatizaciju zgrade, zamenu svih prozora, podova i sistema grejanja, postavljanje novih vodovodnih i elektro instalacija, dok se spolja očekuje nastavak obnove kompletne fasade škole - poručuje Rajčić.

Tehnička škola "Ivan Sarić" čeka kompletnu rekonstrukciju

Za dopunu prethodno objedinjene tehničke dokumentacije, Grad Subotica će ovoga puta izdvojiti još 2,7 miliona dinara, dok će izradu projekta za izgradnju novog objekta za praktičnu nastavu finansirati Pokrajinska vlada u iznosu od 4,4 miliona dinara. Prema rečima direktora Tehničke škole, sva neophodna dokumentacija trebalo bi da bude spremna do oktobra, nakon čega će uslediti raspisivanje javne nabavke, a prema optimističnim prognozama, radovi bi trebalo da počnu u aprilu naredne godine.

Izvor: Subotica.com
Obilazak Tehničke škole Obilazak Tehničke škole Obilazak Tehničke škole Obilazak Tehničke škole Obilazak Tehničke škole Obilazak Tehničke škole Obilazak Tehničke škole Obilazak Tehničke škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 dana
Komentara: 5
Pregleda: 5502
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

rekonstrukcija

obnova škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.