Komentara: 23
Pregleda: 3575

DS: Bojkotovati izbore za mesne zajednice

13.06.2019. u 13:36h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke Subotica povodom predstojećih izbora za mesne zajednice (7. jul) prenosimo u celosti.
DS: Bojkotovati izbore za mesne zajednice

Građani Subotice su obavešteni da su izbori za mesne zajednice raspisani za 7. juli. Gradski odbor Demokratske stranke poziva građane, žitelje mesnih zajednica, da bojkotuju izbore, i time pošalju jasnu poruku da ne žele da daju legitimitet nedemokratskom režimu niti da pristaju na pravila koja taj režim postavlja.

Ova vlast je za sedam godina ukinula svaku mogućnost demokratskog dijaloga, kao i prezentovanja drugačijeg mišljenja.

Ovakvu tvrdnju najbolje potkrepljuje „Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije“ u kome se nedvosmisleno potvrđuje da su medijske slobode ukinute, pa time i osnovne pretpostavke za fer i poštene izbore: ,,Što se tiče slobode izražavanja i medija, opšte okruženje i dalje nije pogodno za ostvarivanje ovih prava”, stoji u dokumentu. Takođe se podvlači da su zabrinjavajući slučajevi pretnji, zastrašivanja i nasilja nad novinarima: ,,Govor mržnje i diskriminatorna terminologija se često toleriše u medijima, a retko se time bave regulatorna tela ili tužilaštvo”.

Navedeni izveštaj u svemu se poklapa sa onim što je osnovna tvrdnja i građana i opozicije: Srbija više nije demokratska zemlja, već se glasovi na izborima obezbeđuju propagandom, neistinama, ucenama i zastrašivanjem građana.        

U takvoj situaciji svako učestvovanje na izborima koji se organizuju u opisanim uslovima predstavljalo bi pružanje direktne podrške i davanje legitimiteta ovakvom režimu.

// Kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 3575

Povezane vesti

Povezane teme

demokratska stranka Subotica

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.