Komentara: 116
Pregleda: 31167
Foto

Lista SNS-SVM pobedila u 35 mesnih zajednica

07.07.2019. u 14:34h > 08.07.2019. u 16:31h
Izvor: Subotica.com
U 35 od 37 mesnih zajednica na teritoriji Subotice, gde su se danas birali članovi saveta, ubedljivu pobedu odnela je lista Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara. Svoje biračko pravo iskoristilo je oko 17 odsto naših sugrađana.
Lista SNS-SVM pobedila u 35 mesnih zajednica

Izbori za članove saveta održani su u 37 mesnih zajednica, na 103 glasačka mesta. Po podacima Gradskog odbora Srpske napredne stranke Subotica, svoje biračko pravo danas je iskoristilo nepunih 17 odsto odsto upisanih birača.

Koalicija SNS-SVM je na ovim izborima odnela ubedljivu pobedu, osvojivši vlast u 35 od 37 mesnih zajednica, odnosno 442 mandata od ukupno 501, što je procentualno 88 odsto.

Prema podacima iz istog izvora, lista Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini osvojila je 37 mandata (sedam odsto), Socijalistička partija Srbije devet (2%), Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez bačkih Bunjevaca po pet mandata (1%) i Pokret snaga Srbije tri mandata (0.006 odsto).

Lista SNS-SVM pobedila u 35 mesnih zajednica

- Sada je na nama da formiramo vlast u mesnim zajednicama i nastavljamo da radimo u interesu građana, na poboljšanju kvaliteta njihovog života. Građani su prepoznali šta smo uradili u protekle tri godine i tu nisu samo u pitanju kapitalni projekti, već i infrastruktura samih mesnih zajednica, gde jednak tretman imaju gradske, prigradske i seoske mesne zajednice. Svi moramo da se potrudimo da naša sela ožive, da mladi ostanu u njima, da radimo na drugim prioritetima koji su deo politike Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića - poručio je večeras Bogdan Laban, gradonačelnik i predsednik GrO Srpske napredne stranke. - S obzirom na vremenske prilike zadovoljni smo izlaznošću, koja je već deceniju i po oko 20 odsto. Zahvaljujem se  na poverenju svim građanima Subotice, koji veruju u Srpsku naprednu stranku, njeno liderstvo i predsednika Aleksandra Vučića. Siguran sam da ćemo i ubuduće nizati pobede i uspehe za našu Srbiju i našu decu.

Lista SNS-SVM pobedila u 35 mesnih zajednica

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini je podneo liste u 8 mesnih zajdnica, a osvojio je 37 mesta u savetima, što je 7 odsto izašlih birača. Većinu će imati u dva saveta – u Verušiću i Maloj Bosni, dok su Tavankut, u kom su imali većinu, sada izgubili. Uprkos tome, rezultatima su, kažu, zadovoljni i ocenjuju ih kao izvanredne, a odluku da u izbornoj trci učestvuju kao ispravnu.

Zahvaljujemo se glasačima na ukazanom poverenju, mislimo da su oni prepoznale, pre svega, kvalitet naših kadrova, i ono što smo kao neka vrsta programskog okvira, kada su pitanju naša naseljena mesta, pre svega prigradske mesne zajednice, videli šta smo do sada činili, na koji način i kako smo se borili za bolje, pre svega komunalne uslove u tim naseljenim mestima, i da se uopšte kvalitet života u njima, bez obzira na sve poteškoće, na neki način osigura - rekao je Tomislav Žigmanov, predsednik DSHV-a.

Lista SNS-SVM pobedila u 35 mesnih zajednica

Po podacima Gradske izborne komisije izlaznost do 11 časova je bila 5,24 odsto, do 14 časova svoje biračko pravo iskoristilo je 8,59 odsto sugrađana, dva časa pre zatvaranja birališta 13,65 odsto (17.641 glasača), da bi ta cifra konačno došla skoro do 17 odsto.

Pravo glasa je imalo oko 130.000 građana, što znači da je danas svoje pravo iskoristilo oko 22.000 glasača. Konačne rezultate, cifru izlaznosti, kao i da li je bilo nekih nepravilnosti saopštiće Gradska izborna komisija, u utorak, 9. jula.

Lista SNS-SVM pobedila u 35 mesnih zajednica

- Nepravilnosti i incidenata nije bilo, sva biračka mesta su otvorena i zatvorena na vreme, sav materijal je prispeo u Novu opštinu do ponoći, tokom noći odnosno prepodneva materijal se obrađivao, a konačni rezultati biće saopšteni u utorak - rekao je Nenad Kozomora, predsednik Gradske izborne komisije, u izjavi za TV Suboticu, dan nakon održanih izbora.

Izvor: Subotica.com
Proglašenje rezultata izbora za Savete mesnih zajednica Proglašenje rezultata izbora za Savete mesnih zajednica Proglašenje rezultata izbora za Savete mesnih zajednica Proglašenje rezultata izbora za Savete mesnih zajednica Proglašenje rezultata izbora za Savete mesnih zajednica Proglašenje rezultata izbora za Savete mesnih zajednica Proglašenje rezultata izbora za Savete mesnih zajednica Proglašenje rezultata izbora za Savete mesnih zajednica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 116
Pregleda: 31167

Povezane vesti

Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

srpska napredna stranka

izbori u mesnim zajednicama

glasanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.