Komentara: 3
Pregleda: 5467

Izbor najboljih sportista Subotice poveren dosadašnjim laureatima ovog priznanja

13.12.2016. u 16:48h > 18:27
Izvor: Subotica.com
Izbor najboljih sportista Subotice poveren dosadašnjim laureatima ovog priznanja

Izbor najboljih sportista i sportskih kolektiva Subotice tradicionalna je akcija koju organizuju Subotičke novine, Sportski savez Subotice i grad Subotica. O najboljima do sada je odlučivao devetočlani žiri sastavljen od predstavnika lokalne samouprave, Sportskog saveza i sportskih novinara.

Prošle godine u javnosti se podigla prašina oko odluka koje su doneli članovi Komisije iz gore navedenih organizacija i po mnogima nekih politički podobnih ili ljudi koji su, ispostavilo se, u sukobu interesa. Usledele su oštre reakcije i pokušaji pravdanja odluka, ali ostao je gorak utisak i opšti zaključak da dogodine mora to biti bolje.

Kako bi se otklonile bilo kakve sumnje u regularnost i objektivnost od ove godine sastav komisije koja će odlučiti o priznanjima biće isključivo na bivšim dobitnicima ovih priznanja, zaslužnim sportistima ovog grada koji su već imali čast da i samim budu birani za najbolje.

Izbor za "Sportistu Subotice" tradicionalno od 1961. godine organizuju Subotičke novine, a poslednjih godina u izbor se uključio i Grad sa Sportskim savezom Subotice.

- "Promena u odnosu na izbore unazad nekoliko godina je što će nadalje ovaj izbor biti transparentniji i otvoreniji, a odluke će biti objektivnije i realnije. Naša želja je bila da najbolje sportiste Subotice ne biraju ni Gradska uprava, ni Sportski savez, ni Subotičke novine, već da ih biraju upravo oni koji su nosioci ovih priznanja u proteklom periodu." - rekao je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu neposredno pred zasedanje komisije.

Subotica kao grad sportova, dom evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona svakako obavezuje da odluke koje budu donesene imaju kredibilitet i da budu plod pridržavanja jasno definisanih kriterijuma. Verujemo da će ova promena imati pozitivan odjek i da ovaj izbor nikada više neće biti pod velom sumnje.

Četrnaestočlana komisija zadužena za izbor najboljih sportista i sportskih kolektiva Subotice za 2016. godinu radila je u sastavu: Sreten Damnjanović (rvanje), Zoran Olajić (odbojka), Dijana Šefčić (atletika), Gabor Kasa (biciklizam) Zoran Kalinić (stoni tenis), Zoran Ivanović (gimnastika).  Dragan Vujković (boks), Senad Rizvanović (rvanje), Mile Radaković (rvanje), Laslo Ubori (atletika), Livija Abraham (atletika), Roža Pisar (kuglanje), Sanela Nović (kuglanje) i Čaba Nađ (dizanje tegova). Neki od nosilaca priznanja bili su sprečeni da budu deo komisije i zahvalili su se na pozivu.

Odluka o najboljima biće saopštena narednih dana. Svečanost u kojoj će biti proglašeni najbolji sportista i sportski kolektiv Subotice, kao i onih u njihovom najbližem društvu, održaće se 22. decembra u Velikoj većnici Gradske kuće.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 5467

Povezane vesti

Povezane teme

najbolji sportisti subotice

sportski savez subotice

izbor za najboljeg sportistu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.