• Pregleda: 4719

Izbor najboljih sportista Subotice poveren dosadašnjim laureatima ovog priznanja

Izbor najboljih sportista Subotice poveren dosadašnjim laureatima ovog priznanja

Izbor najboljih sportista i sportskih kolektiva Subotice tradicionalna je akcija koju organizuju Subotičke novine, Sportski savez Subotice i grad Subotica. O najboljima do sada je odlučivao devetočlani žiri sastavljen od predstavnika lokalne samouprave, Sportskog saveza i sportskih novinara.

Prošle godine u javnosti se podigla prašina oko odluka koje su doneli članovi Komisije iz gore navedenih organizacija i po mnogima nekih politički podobnih ili ljudi koji su, ispostavilo se, u sukobu interesa. Usledele su oštre reakcije i pokušaji pravdanja odluka, ali ostao je gorak utisak i opšti zaključak da dogodine mora to biti bolje.

Kako bi se otklonile bilo kakve sumnje u regularnost i objektivnost od ove godine sastav komisije koja će odlučiti o priznanjima biće isključivo na bivšim dobitnicima ovih priznanja, zaslužnim sportistima ovog grada koji su već imali čast da i samim budu birani za najbolje.

Izbor za "Sportistu Subotice" tradicionalno od 1961. godine organizuju Subotičke novine, a poslednjih godina u izbor se uključio i Grad sa Sportskim savezom Subotice.

- "Promena u odnosu na izbore unazad nekoliko godina je što će nadalje ovaj izbor biti transparentniji i otvoreniji, a odluke će biti objektivnije i realnije. Naša želja je bila da najbolje sportiste Subotice ne biraju ni Gradska uprava, ni Sportski savez, ni Subotičke novine, već da ih biraju upravo oni koji su nosioci ovih priznanja u proteklom periodu." - rekao je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu neposredno pred zasedanje komisije.

Subotica kao grad sportova, dom evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona svakako obavezuje da odluke koje budu donesene imaju kredibilitet i da budu plod pridržavanja jasno definisanih kriterijuma. Verujemo da će ova promena imati pozitivan odjek i da ovaj izbor nikada više neće biti pod velom sumnje.

Četrnaestočlana komisija zadužena za izbor najboljih sportista i sportskih kolektiva Subotice za 2016. godinu radila je u sastavu: Sreten Damnjanović (rvanje), Zoran Olajić (odbojka), Dijana Šefčić (atletika), Gabor Kasa (biciklizam) Zoran Kalinić (stoni tenis), Zoran Ivanović (gimnastika).  Dragan Vujković (boks), Senad Rizvanović (rvanje), Mile Radaković (rvanje), Laslo Ubori (atletika), Livija Abraham (atletika), Roža Pisar (kuglanje), Sanela Nović (kuglanje) i Čaba Nađ (dizanje tegova). Neki od nosilaca priznanja bili su sprečeni da budu deo komisije i zahvalili su se na pozivu.

Odluka o najboljima biće saopštena narednih dana. Svečanost u kojoj će biti proglašeni najbolji sportista i sportski kolektiv Subotice, kao i onih u njihovom najbližem društvu, održaće se 22. decembra u Velikoj većnici Gradske kuće.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
gigix Odgovori
Kandidat za najboljeg sportistu Vjekoslav Ostrogonac u disciplini macevanje kratkim bodezima. A sportiskinju Josipa Ivankovic u disciplini pljuvanje u dalj. Ko je za?
Jovan Odgovori
Svake godine zaboravite Dzudo klup Spartak. Kao da je nevidljiv za sporcki savez Subotice. I ako ima preko 200 aktivnih clanova. U svim starosnim uzrastima.
Gde je kriterijum? Odgovori
PRAVILA !!!! Gde su pravila, Simoviću?!
Kukavički potez je sakrivanja iza imena zaslužnih sportista! Sve miriše na već viđeni cirkus. Ako niste u stanju da ovu lepu i korisnu akciju sprovedete na pošten i dostojanstven način onda je bolje da se ukine. Samo budala može poverovati da će Sreto Damjanović i Olajić glasati po svojoj savesti. Dokazali su prošle godine da je nemaju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.