Komentara: 41
Pregleda: 5745

ŽFK "Spartak" upozorava na "burazerske kriterijume" u subotičkom sportu

14.12.2015. u 10:33h
Izvor: ŽFK "Spartak"
Povodom izbora za najbolje sportiste i sportske kolektive grada Subotice u 2015. godini, održanom proteklog četvrtka, javnosti se obratio Ženski fudbalski klub "Spartak" sa reakcijom na odluke žirija koji je po njihovim rečima delovao u interesu uže grupe sportskih kolektiva, odnosno gde su preovladavali privatni i politički interesi, a ne sportski uspesi.
ŽFK "Spartak" upozorava na "burazerske kriterijume" u subotičkom sportu

Na sastanku stručnog žirija koji je održan 10. decembra izabrani su najbolji sportisti Subotice za 2015. godinu u kategoriji pionira, juniora, seniora i sportskih klubova. Ova tradicionalna akcija započela je 1961. godine u organizaciji nedeljnika Subotičke novine, a dugi niz godina unazad se odvija u saradnji Grada Subotice, Sportskog saveza Subotice i Subotičkih novina.

Žalosno je što su se izgubile vrednosti i kriterijumi u sportu Subotice, gradu koji ima status "GRAD SPORTOVA". Šira sportska javnost i ukupno javno mnjenje upoznali su novi kriterijum žirija koji je vršio izbor za najuspešniji sportski kolektiv Subotice, koji u svom obrazloženju glasi „da se mogu pohvaliti.“ Definitivno su zavladali "privatni i politički" kriterijumi u sportu i kriterijum "ko je sa kim dobar". Ovogodišnji izbor za najuspešniji sportski kolektiv je velika bruka i sramota za ceo grad i sa žaljenjem konstatujemo da su pojedinci urušili jednu dobru nameru i lepu tradiciju Subotičkih novina.

Skandalozni izbor za najuspešniji sportski kolektiv grada Subotice režiran je od strane Predsednika sportskog društva "Jovan Mikić Spartak", Đule Meštera, Predsednika Skupštine Sportskog Saveza Subotica, Sretena Damjanovića, Predsednika U.O. Sportskog saveza Subotica, Atile Kikića, Člana Gradskog veća zaduženog za sport, Vjekoslava Ostrogonca i pre svih sekretara Sportskog Saveza Subotica Zorana Olajića.

Ovo je povod da dignemo glas protiv politike od danas do sutra i pozovemo širu sportsku javnost i javno mnjenje ovog grada, lokalnu vlast i sportske poslanike da se svi udružimo protiv ovakvog načina rada , da se borimo zajedničkim snagama protiv ovakvih pojava i pojedinaca i da ih nateramo da po svojoj savesti preispitaju "burazerski donetu odluku bez kriterijuma", dok njihove kolege iz drugih gradova poštuju jedino merilo i kriterijum u sportu, to je SPORTSKI REZULTAT . Ovaj zaključak proizilazi iz činjenice da je određenoj grupi ljudi u ovom gradu dopušteno mnogo, i da sportskim tokovima upravljaju bez ikakve odgovornosti.

Naime, ovogodišnja dva najuspešnija sportska kolektiva grada Subotice, ŽFK "Spartak" i klub dizača tegova "Spartak", kao šapioni Srbije, nisu podelila prvo mesto za najuspešnije sportske kolektive grada Subotice u 2015 godini. Prvo mesto su podelila dva kluba ŽOK "Spartak" i RK "Spartak Voj-put" kao drugoplasirane ekipe u svojim nacionalnim prvenstvima Srbije i bez trofeja u KUP-u za 2015 godinu?!

Aktuelno rukvodstvo šampiona Srbije ŽFK "Spartak", može i ne mora da bude simpatično sportskoj javnosti, ali, registrovane igračice i stručnjaci našeg kolektiva koji na zelenoj podlozi i sa grbom na grudima „Spartak“ ostvaruju sportske rezultate za ponos, trebaju da budu adekvatno vrednovani i poštovani, zato sa nevericom gledamo i neverujemo drsku otimačinu laskavog priznanja najuspešnijeg sportskog kolektiva Grada Subotice u 2015 godini, našem klubu, koji je osvajač Nacionalnog prvenstva Srbije, Super lige, osvajač Nacionalnog KUP-a Srbije, klub koji nema ni jedan jedini poraz u Nacionalnom prvenstu i Kupu Srbije u 2015 godini sa 100 % učinkom. Dakle, osvojeno je sve što se moglo osvojiti u Srbiji.

Na međunarodnom planu, ŽFK "Spartak" je ostvario zapažene rezultate u 2015 godini, uspeo je da se pobedama u kvalifikacijama za UEFA ligu šampiona protiv prvaka Portugalije, Moldavije i Hrvatske plasira među 32 najbolje ekipe u Evropi. Voljom žreba doveli smo u naš grad dvostrukog Evropskog prvaka ekipu Volfsburga iz Nemačke i time na najbolji mogući način promovišemo naš klub, Grad Suboticu, a medijski do neviđenih razmera podignemo ugled Gradu i klubu, emitujuću naše utakmice u nokaut fazi lige šampiona direktno na TV kanalu EUROSPORT, kao i na našim TV satanicama. Uspeli smo da, odigramo nerešeno sa Volsburgom(prvakom Evrope) i tu senzacionalnu vest su preuzele sve vodeće evropske i svetske medijske kuće.

ŽFK Spartak u svom sastavu ima najboljeg golgetera Srbije, najboljeg stručnjaka Srbije, ovom klubu je Olimpijski Komitet Srbije proglasio igračice vrhunskim sportistima Nacionalnog ranga, a takođe je proglasio stručnjaka vrhunskim stručnjakom Nacionalnog ranga. Naš kolektiv broji veliki broj državnih reprezentativki, preko 13, od kojih su pet standardne članice seniorske „A“ reprezentaciji Srbije.

Pored svih uspeha u domaćem prvenstvu, ŽFK "Spartak" je početkom godine na najbolji mogući način reprezentovao svoj grad u Rimu (Italija) gde je bio pobednik prestižnog međunarodnog turnira Kaput Mundi, pobedivši velike klubove, poput Rome, Lacija i Odense. Da li ovi REZULTATI nisu bili dovoljni kriterijum "stručnom žiriju"?

Zato ovom prilikom pozivamo Gradonačelnika i predsednika Skupštine Grada Subotice i urednike sportske redakcije "Subotičkih novina" da po hitnom postupku preispitaju način rada "stručnog žirija" pri donošenju priznanja najboljim sportskim kolektivima grada Subotice na osnovu ostvarenih rezultata. Naš zahtev je da spasite sport, sportiste, sportske stručnjake i sportske organizacije od ovakvih ljudi, koji su doneli skandaloznu odluku i oteli priznanje klubovima koji su to zaslužili svojim rezultatima.

Zbog svega navedenog ovde su naše oči uperene u Vas kao izvor iz kojeg teče gorka voda neistine, jer kad je voda gorka problem treba tražiti u izvoru, a ne u vodi. Očekujemo da se ne stavite u odbranu neodbranjivog.

Zahtevamo da se po hitnom postupku ponovi izbor i pošteno izaberu najuspešniji sportski kolektivi Subotice za 2015. godinu i naloži primena kriterijuma na osnovu prakse ostalih gradova i Lokalnih samouprava sa teritorije Srbije koji primenjuju kriterijume i poštuju rezultate.

Uprava ŽFK Spartak

 // kraj saopštenja

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 41
Pregleda: 5745

Povezane vesti

Povezane teme

žfk spartak

sportista godine

najbolji sportisti subotice

izbor za najboljeg sportistu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.