• Pregleda: 8539

Arsić demantovao izjave Ostrogonca

Saopštenje Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" koje je potpisao njegov predsednik Zoran Arsić prenosimo u nastavku u celosti.
Arsić demantovao izjave Ostrogonca

Pažljivo sam pročitao izjavu člana Gradskog Veća zaduženog za resor sporta u Subotici, Vjekoslava Ostrogonca, koju je dao kroz razgovor novinaru nedeljnika „Subotičke novine“, Nikoli Stantiću, a koja je u vezi sa izborom najuspešnijih sportskih kolektiva, izabranih od strane stručnog žirija za 2015. godinu i koji je pri tom istakao da saopštenje ŽFK „Spartak“ ima karakter pritiska na lokalnu samoupravu.

Izjava g-dina Vjekoslava Ostrogonca, člana Gradskog veća, po obrazovnom profilu saobraćajnog tehničara, sa položenim dobrim uspehom iz završnog ispita Srednje škole, obrazovanog i stručno osposobljenog na smeru sport u Nišu u trajanju od 12 meseci za zvanje višeg fudbalskog trenera (?!?), sa položenom visokom ocenom 9,00 na završnom ispitu (!?!), a sada studenta na Fakultetu međunarodne ekonomije i ekonomske diplomatije, upućena ŽFK „Spartak“-u i njegovom predsedniku, izazvala je, po prirodi stvari, kontra – reakciju.  

U cilju pravovremenog i tačnog informisanja sportske javnosti o rezultatima svih struktura rada u našem klubu, za koji postoji interesovanje javnosti i ostalih ličnosti iz javnog života, u celosti demantujem i odbacujem sve nepristojne, proizvoljne, netačne i uvredljive kvalifikacije o članovima našeg kluba i meni lično, izrečene od strane organa vlasti, g-dina Vjekoslava Ostrogonca, iznete 18. decembra 2015. godine u broju 51 nedeljnika „Subotičke novine“, na strani 28.

Umesto jednostavnog pisanog odgovora člana Gradskog Veća, usledila je prikrivena izjava odgovora u pokušaju, koja je iz objektivnih (i poznatih) razloga, kao i mnogo puta do sada, morala da pretrpi cenzuru i lektorsku i gramatičku.

Gospodine Ostrogonac, postavljam ti, još jednom, ista pitanja : koje ste kriterijume, kao stručni žiri, primenili pri izboru najuspešnijih sportskih kolektiva za 2015. godinu i kako je moguće da dva prva mesta podele dve ekipe koje su drugoplasirane u svojim granskim nacionalnim prvenstvima Srbije i koje su bez osvojenog trofeja u nacionalnom KUP-u Srbije?

Vrlo dobro znaš da sam odličan poznavalac svih javnih i (uslovno rečeno) tajnih prilika u subotičkom sportu i svestan si da na sednici održanoj za izbor najuspešnijih sportskih kolektiva za 2015. godinu niste imali unapred utvrđene pisane krterijume za izbor, izuzev improvizovane tabele, na kojoj je i tada ŽFK „Spartak“ bio na prvom mestu (osim ako smatraš da je jedan od važnih kriterijuma činjenica da tvoja ćerka trenira u ŽOK „Spartak“). 

Takođe, još jednom te podsećam da smo se već kritički izjasnili u vezi sa Vašim načinom rada i neodgovornošću pojedinih članova žirija u samoj pripremi, organizaciji i realizaciji izbora, lobističkoj diskusiji i farsi od glasanja.

Smatram da su se mnoge stvari otele kontroli i evidentno je da onaj ko nije spreman da nosi teret odgovornosti, odnosno da u današnje vreme izdrži javnu kritiku, teško da može da sačuva sport kao deo ukupne društvene vrednosti Subotice i ostane u strukturama Grada, Sportskog saveza i Sportskog društva „Jovan Mikić Spartak“.

Bez obzira na to što si mene i moju decu, koja su vrhunski stručnjaci, duboko povredio, ostajem dosledan svom verovanju u ispravnost onoga što sam uradio za subotički sport, a svoju ulogu smatram još značajnijom u cilju odbrane unapred definisanih kriterijuma, zarad očuvanja opštih amaterskih sportskih interesa, koji su u ovom periodu narušeni više nego ikad.

Poštovani Vjekoslave, šta se desilo u tvom mentalnom sklopu, pa nisi razumeo pitanja koja sam ti i danas postavio? Student u tim godinama, poput tebe, koji studira međunarodnu ekonomiju i ekonomsku diplomatiju, morao bi više puta da pročita postavljena pitanja i sam proceni da li naši argumenti i dokazi, koje smo izneli, zaslužuju pažnju u pogledu suočavanja sa istinom i pravdom.

Na postavljena pitanja izostali su tvoji i odgovori „stručnog“ žirija, a odgovor koji si dao u nedeljniku „Subotičke novine“ potvrđuje da ti, iz samo tebi znanih razloga, nisi želeo da progovoriš i nisi hteo da se suočiš sa suštinom pitanja, a odgovoran si i što izbegavaš suštinu i što, vrlo hrabro i perfidno, umesto da odgovoriš argumentovano na postavljena pitanja, koja imaju za cilj zaštitu opštih sportskih interesa, prozivaš mene kao pojedinca, omalovažavaš me, ponižavaš i prljaš sve nas okupljene u ŽFK „Spartak“, u svojoj negativnoj kampanji u kontinuitetu, od promene vlasti, pa do današnjeg dana.

Ova haranga, pretnje i negativna kampanja je direktno usmerena ka uništenju našeg kluba, u neravnopravnoj utakmici, koja je nametnuta našem klubu i svima nama koji smo u njemu svakodnevno i kontinuirano, u kojoj iznosiš mnoge neistine o klubu na perfidan i diletantski način, što ima za cilj devalvaciju ugleda i reputacionog kapitala kluba, čime, zbog svoje zavidnosti, uz svakodnevne sankcije, želiš da ugasiš naš klub.

Nepromišljen potez i sramna izjava gospodina Ostrogonca će nas još više ujediniti i ojačati da se sami borimo protiv postojećeg stanja i da stalno dižemo svoj glas protiv svake maglovite namere u subotičkom sportu, protiv politike bez razvoja, protiv improvizacije u našem gradu, protiv politike „od danas do sutra“, protiv nestručnih kadrova, kojima pripada i gospodin Vjekoslav Ostrogonac. Na veliku žalost, mnogi sportski klubovi su u bedi i siromaštvu i ne smeju ni da pomisle da podignu glas, ili iznesu svoj stav tj. da misle svojom, a ne tuđom glavom. Za razliku od njih, naš klub preuzima odgovornost da, u ime svih sportskih radnika Subotice, javno glasa, da se javno suprotstavi i javno kritikuje ovakav način rada, potpuno svestan svih mogućih posledica.

Poštovani gospodine Ostrogonac, od javnosti u radu se ne može pobeći, godinama smo najbolji primer za to. I naš rad podleže sudu javnosti, što je i dobro i normalno. Ne očekujem da nas iko od Vas tapše po ramenima, niti da nas hvali. Ali, neću dozvoliti da ogroman trud i rad ignorišeš i ignorišu, kao što je to do sada bio slučaj.

Uprkos svim vrstama opstrukcija, saplitanja, te pretnji uskraćivanja finansijske podrške, uveravam te da ćemo vrlo brzo naći odgovor na nezapamćeno poniženje koji nam priređuješ.

Jedno je sigurno : od sada ću se intezivno zalagati za reforme, koje bi morale da omoguće istinske promene u resoru sporta, Sportskom savezu Subotice i Sportskom društvu „Jovan Mikić Spartak“.
Da javnost ne bi bila uskraćena za istinu, javno iznosim činjenice i dokaze, koji se bitno razlikuju od tvoje izjave, a to su :

- da je Ženski fudbalski klub „Spartak“ jedini klub u istoriji subotičkog sporta nad kojim je primenjen selektivni pristup u postupku vršenja vanredne kontrole namenskog i zakonitog korišćenja budžetskih sredstava za 2011., 2012., 2013. i 2014. godinu, koja je izvršena u prostorijama budžetske inspekcije, te da je kontrolu vršio šef budžetske inspekcije, koji je ujedno i naložio mere klubu i dao rokove za ispunjenje mera, a sve na inicijativu „uglednog i savesnog“ građanina ovog grada, Rajka Vukojevića – „Kinez“-a, koji učestalo, usled netrpeljivosti, podnosi organima vlasti najrazličitije prijave protiv kluba i njegovog predsednika, a sve u koordinaciji sa gradonačelnikom Grada Subotice, koji je prihvatio inicijativu i dao nalog da se pristupi četvorogodišnjoj vanrednoj kontroli;

- sva finansijska sredstva dobijena za sufinansiranje godišnjeg programa u oblasti sporta za naznačen period utrošena su NAMENSKI i ZAKONITO za potrebe kluba i ni u jednom trenutku nije došlo do bilo kakve zloupotrebe u korišćenju budžetskih sredstava Grada Subotice.

Samim tim nije mogla ni da nastane bilo kakva imovinska šteta za budžet Grada, iz razloga što nije bilo nenamenskog trošenja sredstava, na osnovu čega je sačinjen validan Završni račun, koji je uredno predat Agenciji za privredne registre.

Gospodin Ostrogonac je u svojoj izjavi naveo i da „ako se ne dokaže da je revizor pogrešio“, biće obustavljena svaka finansijska pomoć našem klubu.

Činjenica je da je budžetski inspektor, pre okončanja postupka kontrole i konačnog zaključka, preuranjeno podneo prijavu OJT-u, sa nepotkrepljenim dokazima, te da je ubrzo usledilo obaveštenje nadležnog OJT-a da je Tužilaštvo krivičnu prijavu budžetskog inspektora dostavilo MUP-u, Policijskoj upravi u Subotici, Odseku za suzbijanje privrednog kriminala, radi provere svih njenih navoda. Proverama je utvrđeno da nije bilo nenamenskog trošenja budžetskih sredstava, niti zloupotrebe službenog položaja, što znači da nisu nađeni ni dokazi, ni osnovi sumnje da su ta dela učinjena. Ovo je samo potvrda istinitosti naših tvrdnji da NIJE bilo nenamenskog trošenja budžetskih sredstava. Na osnovu iznetog, a u svetlu validnog dokaza, dostavljen je dopis nadležnog Tužilaštva gradonačelniku Grada Subotica, od 06.11.2015. godine, br. Pi 5/2015.

Navodi, koje je gospodin Vjekoslav Ostrogonac izneo u javnosti, a u vezi sa nenamenskim korišćenjem budžetskih sredstava, nisu tačni. Za njegovu informaciju, o navodnom falsifikatu, koji je plasirao javnosti, jednostavno nema govora, jer potvrđujem da se protiv kluba do današnjeg dana ne vodi nijedan postupak pred bilo kojim Sudom, a u vezi sa materijalno – finansijskim poslovanjem kluba.

Tvrdim da je budžetski inspektor Grada Subotice čitav postupak kontrole vodio tendenciozno i bez jasnih motiva, naročito zbog toga što se slična kontrola nikada nije dogodila ni u jednom drugom sportskom kolektivu, kojih u našem gradu ima oko 150.

U kontekstu svega iznetog, politička karijera Vjekoslava Ostrogonca je prošlost, jer se prevario da poseduje veštinu političke manipulacije, koja je imala za cilj da, i ovog puta, svrsta sportiste, sportske radnike i klubove na stranu poraženih, jer sledi konačna pobuna sportista protiv političara sa završenom srednjom školom (o diplomi Fakulteta iz Niša šta reći, ovo je mali grad i sve se zna).

Izvor: ŽFK "Spartak"

povezane teme

30
Rex Odgovori
Momentalna ostavka Vjekoslava Ostrogonca i njegove mentorke Josipe Ivankovic na sve funkcije osvojene prljavom politickom igrom u poslednjih nekoliko godina! Mislim da je javnosti previse njihovog bahatog ponasanja prema gradjanima koji finansiraju njihove plate, dvenice i honorare.

OSTAVKA!
vujo Odgovori
Arso Care fudbalski Jugoistočne Evrope,najbolji ste u svakom pogledu ! Pusti te zlurade duše,narod
zna da ste vi neprikosnoveni na ovom prostoru i da nema boljih od vas.To je sigurno! Vjeko je tu
još malo i nakon izbora će odlepršati da ga nikada više neće biti u bilo kakvoj politici i sportu.Samo
napred"golubice" i rukovodstvo ŽFK"Spartak"Subotica.Srećna i sportski uspešna Nova 2016 godina
svima vama u tom klubu.Narod u Subotici je uz vas,jer ste vi prave šampionke države Srbije.
Stipancevic Odgovori
Bravo za demant! Bravo za jake argumente! Kada imaš rezultat, svima smetaš..a posebno ako ne igraš po pravilima Vjeke i njemu sličnih, onda imaš problem. Puna podrška za ljude koji konačno otvaraju sektor sporta u kome godinama postoje problemi "političke prirode". Svaka čast!
Dante Odgovori
Vjekoslav, odavno unistava sport naseg grada ali molim vas, sta hoce ovaj Arsic, pa zar ti nije dosta, zar jos hoces bogacenje preko tudjih ledja, mozda se u ovoj prepiski moze prepoznati tvoj pokusaj da postanes clan gradskog veca za sport? Stidi se. Isto tako, iznosenje u javnost privatnog zivota nekoga je odraz nemoci i jada!
alibaba Odgovori
vjeko i josipa,dvoje najjacih polticara u gradu.Kakav grad takvi i ljudi na funkcijama i zato se i desavaju ovakve stvari tj.nepravde
Veliki Odgovori
Neverovatno. Ne znam ko je vece dno Arsic ili oni koje ovakve bljuvotine objavljuju!
Daje devojkama 100€ platu, pljuje sve, zivi od kluba i on i cela porodica, a vi mu dajete medijsku paznju. Samo u Srbiji. I samo na sub.com.
Spustajmo zavese i kupimo se odavde!
joso Odgovori
zasto vam smeta da ima samo srednju skolu,pa i predsednik drzave ima vecernju skolu i to na privatnom fakultetu.i ovaj ce da zavrsi neki privatni.a ni simovic nije bio puno bolji
tuga Odgovori
Obojica imaju mnogo prljavog vesa iza sebe,ali to je to, takvi ljudi u danasnje vreme vladaju i upravljaju nasim zivotima tacnije sportom.Ako ce nam biti za utehu ni drugi gradovi nemaju bolja resenja.Takav nam je mentalitet,takvo je drustvo...steta.
O Odgovori
Ljudi, a je l ste videli VJeku kada se naljuti. e, pa , ja, jesam. i sad je mnogoo ljut.
ja Odgovori
arso, najveci si [*...*] u ovom gradu, ne kazem da je vjeka bolji od tebe, ali pogledaj se u ogledalo
djordje Odgovori
Fudbalerkama srecna nova godina a ovom vjeki srecan odlazak sa funkcije u interesu sporta i nas sportista.
twenty but one Odgovori
Mentalitet ovde na Balkanu je najveći problem. Pogledajte samo Švajcarsku, ili Japan. Svi RADE! RADE!!! Odu na posao ujutro i dolaze kući nakon 8h rada! RADA!!! Svi znaju svoj posao! Svako pošteno zarađuje. Svi su mirni. A ovde? Kako se grebete samo za pozicije i "ono oduvek" KO SAM, ŠTA SAM?! To je Balkan. I ova prepucavanja, nikuda ne vode, i dalje ćete ostati mizerni. Vrhunski stručnjaci i sportisti su već odavno zapalili odavde. Tu ostalje samo blato, pa hajde, ko je jači ili "opasniji"? Da ima lepo para, i radnih mesta svako bi bio pošteno nagrađen. A ovako ide grebanje. Primitivizam. Podrška SPORTISTIMA I TRENERIMA!
Boldižar Bole Stajić Odgovori
Večeras u 19 sati ide specijalna emisija na Info-kanalu posvećena subotičkom sportu.

Biće reči o tome kako je privatizovan Sportski savez i u kojoj meri je politika umešala prste u celu priču i zašto na ključna mesta postavlja nesposobne ili nestručne ljude.

Vreme je da časni ljudi podnesu ostavke, a oni drugi da budu oterani...
Petrica Kerempuh Odgovori
Nemojte napadati jadnog Ostrogonca.
Nije on kriv što je najbolji.... hoću da kažem, mislim, kada je prekomponovana i OTETA vlast u Subotici, [*...*] Ostrogonac je bio najkvalitetniji kadar koji su otimači vlasti imali.
Dakle Ostrogonac je nešto najbolje što su SVM, SNS i SPS mogli da ponude građanima. Od BAJMOČKOG trijumvirata - Ilija Maravića, Jencike Maglaia i Duška Stipanovića bolje se nije ni moglo očekivati.
NAIVAN Odgovori
Vjeko=Kinez da li je ovaj grad to zaslužio?nijeeee
jasam Odgovori
Ne svidja mi se sto je napao samo Ostrogonca, on je najmanje kriv . druge clanove zirija, koji su unistili sport u Subotici ne dira !
ffilozoff Odgovori
Saopstenje je dugo i odraz negativnosti,odraz rata dve zaracene strane koje ne znace nista GRADU SUBOTICI...
ping-pong Odgovori
Rajko Vukojević je bio proslavljeni stonoteniser i on bi trebao da bude predsednik sportskog saveza,uz to je i obrazovan i ima veliki ugled u gradu.
Zmija Odgovori
Arsicu podrzavam te u potpunosti ovo je sramota sta se radi u subotici i kakvi nam politicare vode grad. Cast izuzecima
tamaš Odgovori
nije teško čačnuti naše političare, samo im pogledaš obrazovanje :) Vjekoslav i Josipa su odličan primer nepodobnih ljudi na važnim pozicijama u gradu, a ima ih bogami još dosta...
sportista Odgovori
Ako je neko kompetentan da bude u žiriju to su poznati sportisti za koje ceo grad zna,a i ostavili su trag u subotičkom sportu. Mislim da nema boljih od Rajka Vukojevića i Đule Meštera !
objektivan Odgovori
A šta je Arsić završio od škole srednju konobarsku, a treneri i direktori ženskog fudbalskog kluba privatne više škole kao i Ostrogonac, bolje rečeno kupili diplome.
Ko ne može da završi državni fakultet DIF neka ode do NIŠA za par stotina eura može kupit diplomu.
Subotički Sport vode NE stručni ljudi, bolje rečeno političari.
SRAMOTA da diplomirani profesori, masteri sporta sede na birou sa znanjem i zvanjem koji bi mogli dati veliki doprinos subotičkom sportu a ne kao ovi mešetari, neznalice, prevaranti, tajkuni........
Sramota za ovakvu subotičku vlast što na bitne funkcije postavlja nebitne ljude, parazitske političke poltrone.
ping-pong Odgovori
Sramota je da za jednog Rajka Vukojevića nema mesta u subotičkom sportu.. Vjeko ispravi tu nepravdu da subotica opet bude grad sportova.
Marko Odgovori
Nije bitno ko je i sta je zavrsio vec ko kako radi. A da je Ostrogonac dokazao da je nadprosecno nesposoban za tu funciju, dokazao je vec mali milion puta. Ovo (I ON) je stvarno sramota za grad koji je nekad vazio za grad sportova (SA OVAKVIM RUKOVODSTVOM DEFINITIVNO VISE NIJE)!
pobeda Odgovori
Kad je Rajko Vukojević pronosio sportsku slavu grada, i kasnije bio vodeća politička figura u gradu kao funkcioner jedne velike partije.Gde su tad bili ti koji ga napadaju? Tamo gde su bili tada tamo su i sada nigde.
Fudbalerka Odgovori
Vjeko,dosta si se samoreklamirao kao i Rajko Vukojevć i Đula Mešter.Dosta više sa samoreklamom jer vas znamo !!!!! Dosadili ste i Bogu i narodu !!!!
evolution Odgovori
Rajko ceo grad je uz tebe i Vjeka.
hej haj Odgovori
arsicu ne lupetaj svako ko nije podoban jos iz vremena ds slane su pojedinim klubovima razne inspekcije samo sto se tebe onda nije ticalo sta je sa drugima.Isto tako sportske komisije u grad su dodeljivale pare onima koji su bili blizi vladajucoj stranci jer u tim komisijama sede i pre i sada oni koje stranka predlozi.Arsic je udomio sina u sportski savez i preko njih prima platu a dodatno jos dobijaju pare iz budzeta . bas bi bilo interesantno da se obelodane prihodi i rashodi npr.zenskog FK da svi vide koliko igracice dobiju od tih fin sredstava koje grad izdvaja.
mirko Odgovori
Kako su neki ljudi koji su bili mladji krajem 90-ti lepo setali gradom i bili nazivani,setaci,besposlicari,a sad su bitni funkcioneri ovoga grada!!!Prvi slucaj jasan,a drugi????Ko je ta Josipa?????Voleo bih da mi neko pojasni?????TUGA,TUGA doticemo dno sa ovakvom samozvanom takozvanom elitom grada!!!Ko razume shvatice!
A Odgovori
Za O,jeste i ja sam,i zato je Arsic ugasio a i ti ces..hahaaa
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.