Komentara: 2
Pregleda: 12118
Foto

Uručena priznanja najboljim sportistima i kolektivima Subotice za 2016. godinu

23.12.2016. u 00:52h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće večeras su uručena priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivi u Subotici u 2016. godini.
Uručena priznanja najboljim sportistima i kolektivima Subotice za 2016. godinu

Priznanje „Sportista godine”, koja se dodeljuje u okviru akcije koju organizuju Subotičke novine, Grad Subotica i Sportski savez Subotice, a o kojem od ove godine odlučuju dosadašnji laureati ovog priznanja, pripalo je rvaču Davoru Štefaneku (seniori), dizaču tegova Tamašu Kajdočiju (juniori) i mačevaocu Mioni Petri Knežević (pioniri), dok je Rvački klub „Spartak“ proglašen za najbolji kolektiv.

Priznanje za jubilej dobili su Jedriličarski klub "Palić", Džudo klub "Spartak" i Parastreličarski klub "Veteran". Posebna priznanja pripala su treneru dizača tegova Stipanu Vertu, rukometnom treneru Dušku Dražiću, stonoteniseru Luki Andrašiću, pionirskoj ekipi ŽOK Spartak, Tenis klubu Spartak (pioniri), Vaterpolo klubu Spartak Prozivka i ultramaratoncu Radulu Raduloviću.

Više o dobitnicima priznanja pogledajte u povezanoj vesti.

Uručena priznanja najboljim sportistima i kolektivima Subotice za 2016. godinu

Na sjajne uspehe naših sportista, koji su obradovali ne samo Suboticu, nego i celu Srbiju, podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban, obećavajući da će Grad nastaviti da ulaže u sport i da će ta ulaganja biti znatno veća nego ranije.

Uručena priznanja najboljim sportistima i kolektivima Subotice za 2016. godinu

- Malo je gradova u Srbiji koji, poput Subotice, mogu da se pohvale da su gradovi olimpijskih šampiona. Pratili smo dešavanja na OI u Brazilu i bili ponosni kada se čula himna naše zemlje zahvaljujući našem Davoru Štefaneku, a ponosimo se i Nikolom Kalinićem, članom naše košarkaške reprezentacije. Imali smo u ovoj godini i svetske i evropske prvake na koje smo takođe veoma ponosni – podsetio je Bogdan Laban. - Ovi sjajni rezultati su razlog što i u narednim godinama želimo da pružimo još veću podršku našim sportistima, pre svega kroz povećanje budžeta za sport, koji će već u 2017. godini biti značajno uvećan. Ove jeseni smo dosta učinili na izgradnji sportske infrastrukture. Stubovi za reflektore na Gradskom stadionu su podignuti, a početkom naredne godine očekuju nas radovi na postavljanju elektroinstalacije, kako bi ovaj projekat u celini bio realizovan. U saradnji sa Pokrajinskom vladom tokom naredne godine krećemo u izgradnju nove atletske staze na Gradskom stadionu, a novi balon u Dudovoj šumi postavljen je početkom novembra. U godini koja je pred nama trudićemo se da u saradnji sa Vladom Republike Srbijere i Pokrajinskom vladom obezbedimo što više sredstava i da kroz kvalitetne projekte gradimo novu sportsku infrastrukturu u našem gradu.

Za razliku od prethodnih godina, sa ciljem veće objektivnosti, o dobitnicima priznanja odlučivali su samo oni koji su ovu prestižnu nagradu već osvajali.

Uručena priznanja najboljim sportistima i kolektivima Subotice za 2016. godinu

Sasvim očekivano, za najboljeg sportistu proglašen je naš zlatni olimpijac Davor Štefanek, kome je ovo peto priznanje „Sportista godine“.

- Biti „Sportista godine“ Subotice je posebno značajno, jer je Subotica „grad sporta“ i biti najbolji među toliko dobrih sportista je velika stvar. Prvi put sam ovde bio 1995. godine i svaki put kada dođem ovde setim se tog dana. To što sam sada ovde znači da sam uspeo da istrajem kao sportista i da pravim rezultate  - kaže Štefanek. - Svaka nagrada je bitna i tera me da sledeće godine budem još bolji.

Izvor: Subotica.com
Svečanost dodele priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima Subotice za 2016. godinu Svečanost dodele priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima Subotice za 2016. godinu Svečanost dodele priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima Subotice za 2016. godinu Svečanost dodele priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima Subotice za 2016. godinu Svečanost dodele priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima Subotice za 2016. godinu Svečanost dodele priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima Subotice za 2016. godinu Svečanost dodele priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima Subotice za 2016. godinu Svečanost dodele priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima Subotice za 2016. godinu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 12118

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

bogdan laban

davor štefanek

sportista godine

najbolji sportisti subotice

grad sportova

tamaš kajdoči

miona petra knežević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.