Komentara: 0
Pregleda: 1752
Foto

“Forum teatar” predstavio značaj trakica sa sunokretom

03.12.2021. u 13:22h
Izvor: Subotica.com
“Forum teatar” predstavio  značaj trakica sa sunokretom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Inkluzivni omladinski “Forum teatar” izveo je predstavu na temu tračica sa suncokretom. Na ovaj način, protagonisti - učenici Politehničke škole, Školskog centra sa domom učenika “Dositej Obradović” i članovi Udruženja “Zajedno” želeli su da kroz dramski prikaz upoznaju mlade sa vršnjacima koji imaju neki oblik invaliditeta koji nije odmah vidljiv.

- Ovaj projekat u kome su učestvovali mladi sa i bez invaliditeta,  realizuje već pet godina sprovodimo i Grad Subotica nas svake godine podrži. Cilj projekta je da se na jedan inovativan i interaktivan način publici skrene pažnja na neki socijalni problem u društvu – objašnjava koordinatorka projekta Snežana Maravić. – Ovoga puta  hteli smo da osvestimo temu tračica sa suncokretom , one su došle u naš grad i nose ih osobe koje imaju neku vrstu invaliditeta koja nije vidljiva golim okom, kojima one oolakšavaju svakodnevni život . Zato je važno da ljudi znaju šta one predstavljaju i prikazali smo određene situacije u kojima oni mogu da se nađu. Naša želja je da kroz “Forum teatar” pronađemo rešenja i načine kako neke situacije mogu da budu drugačije.

Predstava je interaktivna, te su i gledaoci njen značajan deo. Tako je publika dala odgovor na ponašanje negativca, koga glumi Vanja Rastovac, učenica prvog razreda škole “Dositej Obradović”.

- Trebalo je malo vremena da se pripremimo i da pokažemo drugima kako treba da se ponašamo. Vršnjaci treba da priskoče u pomoć, ne treba da vređaju i ponižavaju, jer to samo pokazuje kakvi su – poručuje Vanja.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1752
Povezane vesti
Povezane teme
osobe sa invaliditetom udruženje zajedno osobe sa specijalnim potrebama trake sa suncokretom
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.