Komentara: 0
Pregleda: 2447
Foto

“Forum teatar” predstavio značaj trakica sa sunokretom

03.12.2021. u 14:22h
Izvor: Subotica.com
“Forum teatar” predstavio  značaj trakica sa sunokretom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Inkluzivni omladinski “Forum teatar” izveo je predstavu na temu tračica sa suncokretom. Na ovaj način, protagonisti - učenici Politehničke škole, Školskog centra sa domom učenika “Dositej Obradović” i članovi Udruženja “Zajedno” želeli su da kroz dramski prikaz upoznaju mlade sa vršnjacima koji imaju neki oblik invaliditeta koji nije odmah vidljiv.

- Ovaj projekat u kome su učestvovali mladi sa i bez invaliditeta,  realizuje već pet godina sprovodimo i Grad Subotica nas svake godine podrži. Cilj projekta je da se na jedan inovativan i interaktivan način publici skrene pažnja na neki socijalni problem u društvu – objašnjava koordinatorka projekta Snežana Maravić. – Ovoga puta  hteli smo da osvestimo temu tračica sa suncokretom , one su došle u naš grad i nose ih osobe koje imaju neku vrstu invaliditeta koja nije vidljiva golim okom, kojima one oolakšavaju svakodnevni život . Zato je važno da ljudi znaju šta one predstavljaju i prikazali smo određene situacije u kojima oni mogu da se nađu. Naša želja je da kroz “Forum teatar” pronađemo rešenja i načine kako neke situacije mogu da budu drugačije.

“Forum teatar” predstavio  značaj trakica sa sunokretom

Predstava je interaktivna, te su i gledaoci njen značajan deo. Tako je publika dala odgovor na ponašanje negativca, koga glumi Vanja Rastovac, učenica prvog razreda škole “Dositej Obradović”.

- Trebalo je malo vremena da se pripremimo i da pokažemo drugima kako treba da se ponašamo. Vršnjaci treba da priskoče u pomoć, ne treba da vređaju i ponižavaju, jer to samo pokazuje kakvi su – poručuje Vanja.

Izvor: Subotica.com
Javno izvođenje scena Forum teatra Javno izvođenje scena Forum teatra Javno izvođenje scena Forum teatra Javno izvođenje scena Forum teatra Javno izvođenje scena Forum teatra Javno izvođenje scena Forum teatra Javno izvođenje scena Forum teatra Javno izvođenje scena Forum teatra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2447

Povezane vesti

Povezane teme

osobe sa invaliditetom

udruženje zajedno

osobe sa specijalnim potrebama

trake sa suncokretom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.