Komentara: 0
Pregleda: 1604

Interaktivna predstava (forum teatar) Udruženja "ZaJedno" o trakama sa suncokretom

01.12.2021. u 13:58h
Izvor: Subotica.com
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Udruženje "ZaJedno" izvešće u petak, 3. decembra, Forum teatar o traka sa suncokretom na Otvorenom univerzitetu Subotica (Filmski klub, drugi ulaz), s početkom u 11 časova. Ova interaktivna predstava namenjena je učenicima srednjih i viših razreda osnovnih škola, a kako je broj mesta ograničen, potrebna je prethodna prijava.
Interaktivna predstava (forum teatar) Udruženja "ZaJedno" o trakama sa suncokretom

Kako bi senzibilisali širu javnost za marginalizovane grupe društva, Udruženje "ZaJedno" od septembra realizuje projekat "Inkluzivni omladinski Forum teatar" u kojem učestvuju učenici Politehničke škole i Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović".

Kako objašnjavaju iz Udruženja, Forum teatar je forma interaktivnog pozorišta, tzv. "Pozorišta potlačenih" u kojem voditelj, nakon izvođenja scene nasilja ili diskriminacije, uključuje publiku, koja potom "vraća" glumce na određeni deo scene i, zauzimajući mesto određenog lika, "menja" tok predstave.

- Scene Forum teatra su učenici samostalno kreirali kroz dramske radionice, koje su se kontinuirano održavale u proteklih nekoliko meseci. Tema ovogodišnjeg Forum teatra su trake sa suncokretom, a cilj nam je da kroz ovaj dramski prikaz upoznamo i senzibilišemo mlade za svoje vršnjake koji imaju neki oblik invaliditeta, a koji nije odmah vidljiv - kažu iz Udruženja "ZaJedno".

Interaktivna predstava (forum teatar) Udruženja "ZaJedno" o trakama sa suncokretomScene Forum teatra su namenjene učenicima viših razreda osnovne škole i učenicima srednje škole, te ih iz Udruženja "Zajedno" pozivaju da se priključe i uzmu učešće u ulozi publike, gde će imati priliku da na kreativan način učestvuju u rešavanju socijalnih problema zastupljenih u vršnjačkim grupama. 

Kako je broj mesta ograničen, neophodno je najaviti dolazak pojedinca ili grupe učenika na broj telefona 062-967-0161 (Snežana Maravić).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1604

Povezane vesti

Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

udruženje zajedno

interaktivna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.