Komentara: 21
Pregleda: 4002

Bunjevački kao službeni jezik na javnoj raspravi od 9. do 23. aprila

08.04.2021. u 13:46h
Izvor: Subotica.com
Javna rasprava o predlogu Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, kojim se predviđa uvođenje bunjevačkog jezika i pisma u službenu upotrebu, trajaće od 9. do 23. aprila, a u njoj mogu da učestvuju svi zainteresovani građani, predstavnici udruženja i sredstva javnog informisanja.
Bunjevački kao službeni jezik na javnoj raspravi od 9. do 23. aprila

Predlozi, sugestije i mišljenja građana i ostalih učesnika u javnoj raspravi u pisanoj formi dostavljaju se na adresu: Skupština  grada  Subotice, Subotica, Trg slobode 1, s naznakom na poleđini koverte „za javnu  raspravu“, a u elektronskoj formi na adresu: sgsekretar@subotica.rs.

Otvoreni sastanak za sve zainteresovane učesnike biće organizovan 23. aprila u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 9 časova.

Podsetimo, na 8. sednici Skupštine grada usvojen je predlog Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, kojim se predviđa uvođenje bunjevačkog jezika i pisma u službenu upotrebu, kao četvrti jezik. Nakon okončanja javne rasprave, Odluka o izmeni Statuta ponovo će se naći pred odbornicima Skupštine grada na usvajanju.

Predlog Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice možete pogledati na sajtu Grada Subotice, kao i u Službenom listu Grada Subotice br. 8/21, a tekst predloga Odluke možete pogledati lično svakog radnog dana od 9 do 14 časova u Gradskoj kući, u kancelariji 125 (Služba za skupštinske poslove).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 21
Pregleda: 4002

Povezane vesti

Povezane teme

javna rasprava

statut grada subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.