Komentara: 96
Pregleda: 7714

Bunjevački postaje službeni jezik, sledi promena Statuta grada

25.02.2021. u 14:27h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik je podneo je predlog za pristupanje promeni Statuta Subotice na osnovu inicijative Bunjevačkog nacionalnog saveta, a kojim se bunjevački jezik uvrštava u službenu upotrebu.
Bunjevački postaje službeni jezik, sledi promena Statuta grada

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, doneo je Odluku, koja treba da se nađe pred odbornicima na narednom skupštinskom zasedanju, po kojoj će se, ukoliko se Skupština većinski složi, pristupiti promeni Statuta Grada Subotice, u delu službene upotrebe jezika i pisma.

Kako se navodi dalje, promeni Statuta pristupa se u cilju uvođenja bunjevačkog jezika i pisma u ravnopravnu službenu upotrebu na teritoriji Grada Subotice.

- Razlog za pristupanje promeni Statuta Grada Subotice je predlog Gradonačelnika Grada Subotice da se shodno članu 11. stav 1. Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisama, uvede bunjevački jezik i pismo u ravnoravnu službenu upotrebu - navodi se u Odluci.

U cilju primene promene (izmene i dopune) predloženo je obrazovanje Komisije za izradu nacrta akta o promeni Statuta. Nakon što se Nacrt izradi ponovo ide pred odbornike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 96
Pregleda: 7714

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.