Komentara: 22
Pregleda: 3550

Sutra rasprava za uvođenje bunjevačkog u službene jezike, pristiglo preko stotinu mišljenja

22.04.2021. u 13:10h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici u petak će biti održana javna sednica na kojoj će se biti analizirani prigovori i komentari građana na predlog da se bunjevački jezik uvede u službenu upotrebu, kao četvrti jezik lokalne sredine. Sednica počinje u 9 časova, interesovanje je veliko.
Sutra rasprava za uvođenje bunjevačkog u službene jezike, pristiglo preko stotinu mišljenja

Javna rasprava o predlogu Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, kojim se predviđa uvođenje bunjevačkog jezika i pisma u službenu upotrebu, završiće se sutra javnom sednicom. Kako saznajemo i danas, poslednjeg dana za predaju pismenih mišljenja, stižu novi komentari, a do sada ih je pristiglo više od stotinu.

Predlozi, sugestije i mišljenja građana i ostalih učesnika u javnoj raspravi u pisanoj formi mogu da se dostave još danas do 12 časova u elektronskoj formi na adresu: sgsekretar@subotica.rs.

Podsetimo, na 8. sednici Skupštine grada usvojen je predlog Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, kojim se predviđa uvođenje bunjevačkog jezika i pisma u službenu upotrebu, kao četvrti jezik. Nakon okončanja javne rasprave, Odluka o izmeni Statuta ponovo će se naći pred odbornicima Skupštine grada na usvajanju.

Predlog Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice možete pogledati na sajtu Grada Subotice, kao i u Službenom listu Grada Subotice br. 8/21, a tekst predloga Odluke možete pogledati lično još danas do 12 časova u Gradskoj kući, u kancelariji 125 (Služba za skupštinske poslove).

Javna sednica za sve zainteresovane će biti održana u petak u Velikoj većnici, a broj prisutnih biće uslovljen u skladu sa epidemiološkim merama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 dana
Komentara: 22
Pregleda: 3550

Povezane vesti

Povezane teme

bunjevački jezik

javna rasprava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.