Komentara: 10
Pregleda: 15881

Bajmok postao poznat po crnoj hronici

06.11.2014. u 13:59h
Izvor: Subotica.com
U Bajmoku se već godinama unazad dešavaju stravične stvari koje pune rubrike crne hronike i unose nemir u meštane. Kako bi apelovali na nadležne da više obrate pažnju na bezbednost građana, ne samo u ovoj, nego i u ostalim prigradskim naseljima, podsećamo na neke od njih
Bajmok postao poznat po crnoj hronici

Taman kad su se malo pribrali od stravičnog ubistva devojčice Tijane Jurić, koja je nestala 26. jula na Rati, na putu ka Hali sportova, stanovnike je ovih dana potresla nova tragedija. Njihov sugrađanin Tibor Daraboš (54) pronađen je mrtav u ataru, među gumama gde je proteklih mesec dana a na njegovo telo i glavu unakazili su psi lutalice. Nema tog Bajmočanina koga ovaj događaj nije podsetio na onaj od pre tri godine, kada je pronađeno beživotno telo Radojka Mitrovića (64), koga su  u sopstvenom dvorištu pojeli psi koje je hranio.

-Ne znam da li na svetu ima još neko mesto gde dvoje ljudi u tako kratkom vremenskom periodu pojedu lutalice – kaže nam meštanin Janoš Sabo i dodaje da u Bajmoku odavno nije bezbedno živeti.

Njegove reči potvrđuje i Piroška I. koja nam tvrdi da je pre nekoliko dana bila pucnjava na groblju, u kojoj navodno  ima i povređenih, ali se o ovom događaju policija nije još oglasila.

- Kada se desi nešto strašno, kao što je ovaj raskomadani leš, sve vrvi od policije, ali oni vrlo brzo odu, a mi ostanemo da živimo u strahu i čekamo šta će sledeće da nam se desi – dodaje Piroška.

Njihov strah je zaista opravdan.

U proteklih pet  godina desilo se nekoliko ubistava, od kojih su mnoga ostala nerasvetljena.

Na svirep način, oktobra 2011. godine ubijena je Stana Ivanković (57), koja je zamotana u kese i zakopana u podrumu svoje kuće. Nekoliko dana kasnije prijavljen je nestanak maloletne devojke, koja je ubrzo pronađena u Mađarskoj, u napuštenom salašu nedaleko od granice, a njen momak Roland Gomboš, osuđen je za ubistvo Stane Ivanković i sada služi kaznu od tri decenije zatvora.

Nekoliko meseci ranije, takođe u svom domu jastukom je ugušena Piroška Ševerac (76), a sumnja se da je zločin iz koristoljublja, jer je baka neposredno pre toga prodala čardak kukuruza i zaradila priličnu sumu novca. Njen ubica nikad nije pronađen. Nisu pronađeni ni oni koji su ubilili pčelara Aleksandra Kapora i krznara Imrea Osvalda.

Svoj krvavi pir, sada već davne 1995. godine, Josip Vujić, zvani Joso Sikirica, započeo je upravo u Bajmoku, gde je najpre opljačkao i ubio dve starice, sestre Mariju i Nedeljku Tomić, a potom i bračni par Savu i Anu Vukelić.

Ni krađe nisu retkost, a lopovi svakim danom pomeraju granice. Oni najsmeliji su proletos sa farme porodice Delić tokom noći ukrali čak 124 ovce. Srećom većina je pronađena u okolini Sombora i vraćena vlasniku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 15881

Povezane vesti

Povezane teme

Bajmok

teška krađa

ubistvo u bajmoku

razbojništvo

ubistvo

teško ubistvo

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.