Komentara: 3
Pregleda: 8016

Masovni ubica izručen Srbiji

22.05.2010. u 22:04h
Izvor: Blic
<p>Josip Vujić (45) iz Stare Moravice kod Bačke Topole, koji je sredinom 90-ih godina u Subotici i okolini ubio osam ljudi, izručen je Srbiji i nalazi se u Okružnom zatvoru u Subotici, saznaje &bdquo;Blic".</p>
Masovni ubica izručen Srbiji

Vujić je u Mađarskoj odslužio kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva taksiste nedaleko od grada Baje. Vujić je 1997. u odsustvu osuđen na smrtnu kaznu u Okružnom sudu u Subotici, ali je ona u međuvremenu ukinuta pa se očekuje ponavljanje sudskog procesa. Svoj krvavi pir Vujić je započeo u selu Pačir, na putu između Bajmoka i Stare Moravice, gde je na spavanju ubio i opljačkao Veru Mašić, medicinsku sestru iz ovog malog bačkog sela.

- Posle toga, pritajio se na nekoliko dana, da bi potom, jednog jutra, nedaleko od Železničke stanice u Subotici angažovao taksistu Zorana Budimčevića, da ga vozi na nekoliko lokacija kako bi obavio neke poslove. Kada mu više nije trebao, na periferiji grada ga je hladnokrvno ubio i njegov automobil ostavio nedaleko od obližnje deponije. Slično je prošao i drugi taksista, Marko Vukelić, kome je nakon ubistva iz vatrenog oružja, oduzeo automobil i uputio se ka Bajmoku. Tada je već bila alarmirana policija iz svih delova Srbije i postavljane su barikade svuda oko grada, ali ubica je uspevao da ih izbegne - priča izvor „Blica" blizak tadašnjoj istrazi.

Na izlazu iz Subotice, nedaleko od naselja Aleksandrovo, počinjen je još jedan zločin, naočigled žrtvine supruge i maloletnog deteta.

Vozeći svoj automobil, Jordan Stojanović iz Makedonije je zakačio vozilo kojim je upravljao Vujić. Obojica su potom stali i izašli iz kola. Vujić je bez i jedne reči izvukao pištolj i upucao nesrećnog Makedonca u glavu. Sa zločinima je nastavio u Bajmoku, gde je u razmaku od nekoliko dana prvo ubio i opljačkao dve starice, sestre Nedeljku i Mariju Tomić, a potom i bračni par Savu i Anu Vukelić. Ova ubistva su počinjena sekirom, zbog čega je Vujić i dobio nadimak „Joso sekira".

U tom periodu, među Subotičane se uvukao veliki strah, pa je većina, čim padne prvi mrak zaključavala vrata i ostajali u svojim kućama. Grad i okolina bili su prepuni policije, ali je Vujić, ipak, uspeo da izbegne barikade i pobegne u Mađarsku. Po sličnom scenariju kao u Subotici, nedaleko od mađarskog grada Baje, Vujić ubija još jednog taksistu. Međutim, tamošnja policija brzo je reagovala i uhapsila ubicu, koji je nedugo zatim osuđen na 15 godina zatvora, što je i odslužio.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 8016

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.