Komentara: 49
Pregleda: 24801

Ukrali im 124 ovce, pronašli lopove, a policija ne reguje

10.04.2014. u 14:11h
Izvor: Subotica.com
Željku Deliću iz Bajmoka, lopovi su za vikend, u toku noći, sa njegovog imanja, ukrali 61 ovcu i 63 jaganjca. On je pratio sveže tragove koje su napravili kradljivci i koji su vodili do malog sela Rančevo u somborskoj opštini, udaljenom 25 kilometara, nakon čega je obavestio policiju gde mu se nalazi ukradena stoka. Međutim, iako je od krađe prošlo pet dana, nadležni organi još uvek nisu reagovali.
Ukrali im 124 ovce, pronašli lopove, a policija ne reguje

- Moja supruga, ja i naše troje dece, od kojih je dvoje maloletno, živimo od tih ovaca, a sada se neko poigrava sa našom sudbinom. Prvo sam kontaktirao subotičku, a posle i somborsku policiju, međutim skoro ništa konkretno nije urađeno. U Somboru mi je potvrđeno da već postoje krivične prijave protiv određenih osoba iz Rančeva, zbog sumnje da se bave krađom i preprodajom stoke i poljoprivredne mehanizacije, ali da oni ne mogu ništa da urade. To selo ima 30 kuća i u somborskoj policiji su mi rekli da oni sami ne mogu da krenu u pretres, jer u Rančevu ima oružja, te da oni za takvu akciju nemaju dovoljno policajaca – ogorčen je Bajmočanin Željko Delić.

On je dve noći sam čuvao stražu ispred ulaza u Rančevo, kako ukradena stoka ne bi bila transportovana van sela, a potom se pojavila i patrola somborske policije iz koje su mu obećali da će oni svakodnevno motriti na selo.

- Ni to mi nije nikakva uteha, jer se plašim da su lopovi već zaklali moje ovce i jaganjce i da ih prodaju na taj način. Poslednjih dana mi se javljaju ljudi iz Bezdana, Čonoplje, Alekse Šantića, pa čak i udaljenog Čelareva, koji tvrde da je i njihova stoka, ukradena prethodnih godina završavala u Rančevu, odakle joj se gubio svaki trag. Svojim očima sam video krivične prijave i zapisnike protiv meštana ovog sela, ali nikada ništa konkretno nije urađeno. Čak i da ih sada uhapse, meni to ništa ne znači, ako ne vratim moje ovce i jaganjce. Dok dobijem eventualnu odštetu na sudu, moja porodica i ja možemo umreti od gladi – dodaje ovaj Bajmočanin.

Sreća u nesreći za porodicu Delić je što kradljivci nisu, zbog pasa, uspeli da dođu do svih ovaca na njihovoj maloj farmi. U oborima je ostalo 17 ovaca i 35 jaganjaca.

- Pre šest godina smo supruga i ja ostali bez posla, pa smo kupili prve tri ovce i onda smo svaki zarađeni dinar ulagali u ovo. To nam je sve u životu. Obično spavam kod ovaca, ali te noći nisam, ne znam ni sam zašto. Mada, možda je to i bolje, jer su čobana iz Čonoplje vezali, pretukli i odveli mu ovce – zaključuje Željko Delić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 49
Pregleda: 24801

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.