Komentara: 15
Pregleda: 4363
Foto

Završeni peti Zavičajni dani

10.09.2018. u 10:26h
Izvor: Subotica.com
Završeni peti Zavičajni dani

Velikim koncertom Marinka Rokvića na glavnom subotičkom trgu u subotu su završeni peti Zavičajni dani. Istovremeno, završena je i manifestacija Dani Srpske u Srbiji, koja se proteklih dana održala u 19 gradova širom naše zemlje.

- Ako su se Dani Srpske i naši Zavičajni dani vremenski podudarili onda je poruka jedna i zajednička – očuvanje i dalje negovanje tradicionalnih kulturnih vrednosti, da znamo da smo jedan isti narod, jedinszvene kulture, jezičke i duhovne tradicije i imena – istakao je Borivoje Vukajlović, predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, organizatora manifestacije. - I ove godine smo okupili brojne stvaraoce i umetnike, više od hiljadu učesnika i više hiljada posetilaca. Već sada se može reći da su Zavičajni dni opravdali očekivanja, što je dobra osnova za budući rad.

Završeni peti Zavičajni dani

Dani Srpske u Srbiji održavaju se od 2013. godine i vremenom su, od skromnih sadržaja, prerasli na 24 programa u 19 gradova.

- Ovom manifestacijom predstvaljamo privredu, nauku i kulturu Republike Srpske a istovremeno  želimo da unapredimo saradnju svih nas sa obe strane Drine – podsetio je Mlađan Cicović, direktor predstavništva Republike Srpske u Srbiji. - Naša poruka je da samo sabrani i jedinstveni možemo da sačuvamo našu kulturu, jezik, pismo, pravoslavnu veru, a mir i prosperitet je naš osnovni cilj.

Završeni peti Zavičajni dani

Manifestaciju Zavičajni dani podržava Grad Subotica a po rečima Srđana Samardžića ona je izuzetno značajna jer obogaćuje kulturni milje grada.

- Ima li ičeg lepšeg od osmeha, poleta i razigranosti mladih ljudi i njihove radosti. Svaka od šara na narodnim nošnjama, iz svakog stiha i takta pesama i igara progovaraju naši preci i podsećaju na vrednosti i vrline koje nam ostaviše i prenesoše. Na nama je da im budemo dostojni – poručio je Samardžić.

Izvor: Subotica.com

Svečano zatvaranje Zavičajnih dana i Dana Srpske u Srbiji

Svečano zatvaranje Zavičajnih dana i Dana Srpske u Srbiji Svečano zatvaranje Zavičajnih dana i Dana Srpske u Srbiji Svečano zatvaranje Zavičajnih dana i Dana Srpske u Srbiji Svečano zatvaranje Zavičajnih dana i Dana Srpske u Srbiji Svečano zatvaranje Zavičajnih dana i Dana Srpske u Srbiji Svečano zatvaranje Zavičajnih dana i Dana Srpske u Srbiji Svečano zatvaranje Zavičajnih dana i Dana Srpske u Srbiji Svečano zatvaranje Zavičajnih dana i Dana Srpske u Srbiji
Pogledaj ostale fotografije

Zavičajni dani 2018: Koncert Marinka i Marka Rokvića

Zavičajni dani 2018: Koncert Marinka i Marka Rokvića Zavičajni dani 2018: Koncert Marinka i Marka Rokvića Zavičajni dani 2018: Koncert Marinka i Marka Rokvića Zavičajni dani 2018: Koncert Marinka i Marka Rokvića Zavičajni dani 2018: Koncert Marinka i Marka Rokvića Zavičajni dani 2018: Koncert Marinka i Marka Rokvića Zavičajni dani 2018: Koncert Marinka i Marka Rokvića Zavičajni dani 2018: Koncert Marinka i Marka Rokvića
Pogledaj ostale fotografije

Zavičajni dani 2018: Dani zavičajnih jela

Zavičajni dani 2018: Dani zavičajnih jela Zavičajni dani 2018: Dani zavičajnih jela Zavičajni dani 2018: Dani zavičajnih jela Zavičajni dani 2018: Dani zavičajnih jela Zavičajni dani 2018: Dani zavičajnih jela Zavičajni dani 2018: Dani zavičajnih jela Zavičajni dani 2018: Dani zavičajnih jela Zavičajni dani 2018: Dani zavičajnih jela
Pogledaj ostale fotografije

Koncert Etno grupe ,,Iskon"

Koncert Etno grupe ,,Iskon" Koncert Etno grupe ,,Iskon" Koncert Etno grupe ,,Iskon" Koncert Etno grupe ,,Iskon" Koncert Etno grupe ,,Iskon" Koncert Etno grupe ,,Iskon" Koncert Etno grupe ,,Iskon" Koncert Etno grupe ,,Iskon"
Pogledaj ostale fotografije

Zavičajni festival sporta 2018

Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018
Pogledaj ostale fotografije

Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana

Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana
Pogledaj ostale fotografije

Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije"

Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije"
Pogledaj ostale fotografije

Svečano otvaranje Zavičajnih dana

Svečano otvaranje Zavičajnih dana Svečano otvaranje Zavičajnih dana Svečano otvaranje Zavičajnih dana Svečano otvaranje Zavičajnih dana Svečano otvaranje Zavičajnih dana Svečano otvaranje Zavičajnih dana Svečano otvaranje Zavičajnih dana Svečano otvaranje Zavičajnih dana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4363

Povezane vesti

Povezane teme

zavičajni dani

dani srpske u srbiji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.