Komentara: 25
Pregleda: 12672

Sutra svečano otvaranje Zavičajnih dana 2018

03.09.2018. u 14:23h
Izvor: Subotica.com
Petu godinu za redom u Subotici će biti održani "Zavičajni dani", višednevna manifestacija koju organizuje Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga. I ove godine biće priređen bogat kulturno-umetnički i sportski program prošaran koncertima i književnim večerima.
Sutra svečano otvaranje Zavičajnih dana 2018

Ove godine, ukoliko vreme dozvoli, na Gradskom trgu u okviru Zavičajnih dana Subotičani i svi koji od 4. do 8. septembra posete naš grad, imaće priliku da isprate koncerte Divljeg kestena, Marinka (i Marka) Rokvića, Etno grupe "Iskon", dečjeg hora "Iskončići", crkvenog hora "Emanuil" i nastupe brojnih kulturno-umetničkih društava i folklornih ansamblova sa prostora bivše Jugoslavije.

Svečano otvaranje Zavičajnih dana zakazano je za utorak od 20 časova u Velikoj većnici gde će u muzičkom delu programa nastupiti, između ostalih, braća Teofilović. Gost večeri biće pesnik Đorđo Sladoje. Specijalni gost na otvaranju biće i Arno Gijon, humanitarac rodom iz Francuske ali koji već deceniju i po živi u Srbiji i bavi se humanitarnim radom i pomaže našem narodu na Kosovu i Metohiji.

Sutra svečano otvaranje Zavičajnih dana 2018

U sredu od 17 časova na Gradskom trgu održaće se nastup dečjih folklornih ansambala pod nazivom "Deca Srbije deci Kosova i Metohije", a zatim i koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" koji počinje u 20 časova, a na kojem će nastupiti Danka Stojiljković, Snežana  Babić -  Sneki, Aleksandar Aca Ilić, Đorđe Čavić i Violeta Radić, u pratnji orkestra RTS-a.

U koncertu "Deca Srbije za decu Kosova" učestvuju deca iz subotičkih osnovnih škola  “Sonja Marinković”, “Jovan Jovanović Zmaj” i “Jovan Mikić” koja su i ove godine ugostila svoje vršnjake iz naše južne pokrajine, Kosova i Metohije, u okviru manifestacije "Zajedno u školskim klupama".

Pored Zavičajnog turnira u malom fudbalu koji je počeo još u nedelju, na Gradskom trgu u četvrtak od 10 časova će se održati 2. Zavičajni festival sporta, dok će predveče, od 18 časova biti održana 4. Konferencija beba.

Sutra svečano otvaranje Zavičajnih dana 2018

PROGRAM

Utorak, 4. septembar

  • 10.00 časova Pesme sjajne zavičajne / 3. književni susret zavičajnih pisaca (Čitaonica Gradske biblioteke)
  • 20.00    Svečano otvaranje festivala, gost večeri pesnik Đorđo Sladoje, nastupaju braća Teofilović (Velika većnica Gradske kuće)

Sreda, 5. septembar

  • 8 do 11 časova - Dobrovoljno davanje krvi "KRV ŽIVOT ZNAČI" (Crveni krst, Trg žrtava fašizma 3)
  • 17 časova - Nastup dečijih folklornih ansambala „Deca Srbije deci Kosova i Metohije" (Gradski trg)
  • 20 časova - Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" povodom 11 godina akcije "Deci Kosova i Metohije s osmehom, zajedno u školskim klupama" (Gradski trg)

Četvrtak, 6. septembar

  • 10 časova - Drugi zavičajni festival sporta
  • 18 časova - 4. Konferencija beba / Učestvuju: Joca Adamov, Predrag Vuković Peđolino, Branimir Rosić, Suzana Krivokapić, Plesni klub „Mon Miraž" Subotica (Gradski trg)
  • 20 časova - Koncert Etno grupe „Iskon" sa gostima: Violeta Radić, Hor Iskončići, Muzička škola Subotica, dečiji crkveni hor „Emanuil" (Gradski trg)

Petak, 7. septembar

  • 18 časova - Svilen konac, zlatan vez - nastup folklornih ansambala i pevačkih grupa (Gradski trg)
  • 20,30 časova Koncert Divljeg kestena (Gradski trg)

Subota, 8. septembar

  • 17 časova -  Zavičajni festival hrane sa prostora Republike Srbije, Republike Srpske i Srpske krajine (Gradski trg)
  • 8 časova - Igra kolo i u kolu, nastup folklornih ansambala i pevačkih grupa (Gradski trg)
  • 19,30 časova - Zatvaranje manifestacije "Zavičajni dani 2018" i manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" (Gradski trg)
  • 20 časova - Koncert Marinka Rokvića (Gradski trg)
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 12672

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

zavičajni dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.