Komentara: 8
Pregleda: 3964
Foto

Održan koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije"

06.09.2018. u 15:39h
Izvor: Subotica.com
U čast mališana sa Kosova i Metohije, koji su ovih dana u gostima kod svojih vršnjaka iz Subotice, sinoć su na trgu održani konceri dečjih folkornih ansambala „Deca Srbije deci Kosova i Metohije“ i veliki koncert „Prijatelji za decu Kosova i Metohije“.
Održan koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije"

Najpre su na bini nastupili školarci iz OŠ „Sonja Marinković“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Jivan Mikić“, koji su i domaćini akcije „Zajedno u školskim klupama“, i pred mnogobrojnom publikom izveli igre iz svih krajeva naše zemlje. Potom su scenu ustpuli estradnim umetnicima Đorđu Čaviću, Danki Stojiljković, Aci Iliću, Snežani Babić Sneki, Dragici Radosavljević Cakani i našoj sugrađanki anđeoskog glasa Violeti Radić.

- Veoma sam počastvovana što sam u Subotici, a povod je još značajniji, druženje dece sa Kosova sa decom iz Srbije. Drago mi je da svojim učešćem mogu da doprinesem da se deca lepo osećaju i nadam se da će se ovakve akcije nastaviti a ja ću se uvek rado odazvati pozivu. Zahvaljujem se javnom servisu Srbije i Modnoj kući „Mona“, koja već deceniju nesebično pomaže ovu akciju – kaže Snežana Babić Sneki.

Održan koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije"

Kao i prethodnih jedanaest godina, 43 porodice učenika subotičkih škola nesebično su otvorili svoja srca i domove i ugostili mališane iz Kosovskog pomoravlja i opštine Obilić, iz centralnog Kosova.

- Deca zajednoo sa drugarima pohađaju nastavu i idu na izlete i ekskurzije koje organizujemo. Od 2008. godine, kada je počela akcija, više od pet stotina mališana je bilo u Subotici i što je najznačajnije prijateljstva koja su stvorena su i opstala i posle nje – naglašava psiholog Branka Bešlić. - Želja nam je da iduće godine dođe još više dece i da deca iz Subotice vide lepotu svoje južne pokrajine.

Održan koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije"

Suorganizator akcije je organizacija „Dečja radost“ iz Gnjilana, koja se bavi zaštitom dece na Kosovu i Metohiji.

- Život ove dece nije nimalo lak, često žive izolovano ali ima i onih koji dolaze iz sredina koje imaju bolje uslove za život. Nemaju uslove da se druže sa svojim vršnjacima i ovo je prilika da vide i nešto drugačije, da se druže i imaju kontakt sa velikim gradom - ističe Zoran Maksimović iz organizacije „Dečja radost“.

Održan koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije"

Održan koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije"

Izvor: Subotica.com

Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana

Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana Nastup folklornih i plesnih grupa u okviru Zavičajnih dana
Pogledaj ostale fotografije

Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije"

Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije" Zavičajni dani 2018: Koncert "Prijatelji za decu Kosova i Metohije"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3964

Povezane vesti

Povezane teme

deca sa kosova

koncert na gradskom trgu

zavičajni dani

deca sa kosmeta

kosovo i metohija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.