Komentara: 1
Pregleda: 5313

"Konferencija beba" održana po četvrti put u našem gradu

07.09.2018. u 16:52h
Izvor: RTV
U sklopu programa "Zavičajni dani 2018", koje organizuje Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga, juče je na Trgu Slobode održana tradicionalna, četvrta po redu "Konferencija beba".
"Konferencija beba" održana po četvrti put u našem gradu

Centralni gradski trg u Subotici bio je još jednom obojen osmesima najmlađih. "Konferencija beba" bila je prilika da se mališani okušaju u brzini ispijanja flašice, brzini puzanja, a kao i na svakoj drugoj ozbiljnoj konferenciji, i na ovoj je izabrano adekvatno rukovodstvo.

- Bira se najmlađa beba, koja se nagrađuje i bude predsednik beba za tu godinu. Predsednik ima i potpredsednika, a to je najstarija beba među učesnicima - objasnila je Dragana Ćupurdija, organizator.

Svoje takmičenje su imali i roditelji, i to pre svega očevi. Njihov zadatak je bio da što pre svom detetu zamene pelenu. Takmičara je bilo čak i iz daleke Australije.

- Milan Todorović, dolazim iz Melburna, Australije. Imamo dva sina, jedan od tri godine, a drugi tri meseca. Predivno je stvarno, treba više ovakvih događaja da se organizuje tu. Svaka čast - rekao je gost iz Australije.

"Konferencija beba" održana po četvrti put u našem gradu

U danu posvećenom deci učestvovala su poznata lica, Joca Adamov, Predrag Vuković Peđolino, Branimir Rosić, Suzana Krivokapić, ali i plesni klub "Mon Miraž" iz Subotice.

- Radujem se uvek kada dođem u Suboticu. Ovo je grad u kome sam nekada radio u pozorištu. Ovo je predivan program. Konferencija beba, šta ćete više i bolje nego da vidite sve ove bebe na jednom mestu - istakao je Predrag Vuković Peđolino.

"Konferencija beba" je održana u okviru "Zavičajnih dana", a cilj organizatora je da u okviru manifestacije za sve uzraste bude ponešto.

- Kroz naše programske aktivnosti, pokušavamo da iste prilagodimo svim kategorijama stanovništva, svim uzrastima, od beba do najstarijih - objasnio je Borivoje Vukajlović, predsednik Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga.

"Konferencija beba" je manifestacija sa kojom je organizator i ove godine želeo da promoviše rađanje i da podigne natalitet u Srbiji.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5313

Povezana vest

Povezane teme

trg slobode

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

zavičajni dani

konferencija beba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.