Komentara: 4
Pregleda: 2490
Foto

Završena Dečja nedelja, baloni sa željama mališana poleteli u nebo

11.10.2020. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
Poslednjeg dana „Dečije nedelje“, tradicionalne manifestacije koja se ove godine održava pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“, gradonačelnik Subotice primio je, u Gradskoj kući, oko četrdeset učenika subotičkih osnovnih škola, koji su zatim kod Plave fontane pustili balone sa željama.
Završena Dečja nedelja, baloni sa željama mališana poleteli u nebo

Obraćajući se učenicima, njihovim učiteljima, nastavnicima i profesorima, u holu ispred Velike većnice, gradonačelnik Stevan Bakić je podsetio da je „Dečija nedelja“ u našem gradu protekla u znaku brojnih tematskih aktivnosti iz oblasti obrazovanja, umetnosti, sporta, zaštite životne sredine, inkluzije.

Završena Dečja nedelja, baloni sa željama mališana poleteli u nebo

- Vlada Republike Srbije je, podsetiću, 2020. godinu proglasila godinom solidarnosti i saradnje. Sve aktivnosti bile su usmerene ka deci kojoj je bila potrebna solidarnost, zato je i slogan 'Dečije nedelje' bio 'Podeljena sreća dva puta je veća'. Nadam se da ste iz tog slogana izvukli određene pouke, da ste shvatili da je taj slogan i životna mudrost, i pouka za budućnost. Iako ste mali, nadam se da ćete razumeti i vašu odgovornost, pogotovo u ovoj godini koja je izuzetno teška, ne samo za Suboticu i Srbiju, nego za celo čovečanstvo. Vašim učiteljima i nastavnicima treba da pomognete da sprovedu mere zaštite od korona virusa. A mi, stariji, pokazali smo vam da smo se kao pravi školski drugari oslonili jedni na druge i da nismo očajavali, nego smo suzbijali taj virus kako bismo vama obezbedili uslove da možete da se družite i da jedni pored drugih budete u svojim odeljenjima - poručio je Bakić.

Prvi čovek grada je deci poželeo puno uspeha i sreće u njihovom odrastanju, daljem školovanju, da uživaju u svojoj mladosti, da se obrazuju i da jednog dana budu uspešni u svom poslu.

Završena Dečja nedelja, baloni sa željama mališana poleteli u nebo

Nakon susreta sa gradonačelnikom koji ih je ukratko upoznao sa radom lokalnih institucija, deca su ispisala svoje želje na balonima punjenim helijumom i zajednički ih pustili na platou ispred Plave fontane.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dečje nedelje - prijem za učenike u Gradskoj kući i puštanje balona na Trgu Obeležavanje Dečje nedelje - prijem za učenike u Gradskoj kući i puštanje balona na Trgu Obeležavanje Dečje nedelje - prijem za učenike u Gradskoj kući i puštanje balona na Trgu Obeležavanje Dečje nedelje - prijem za učenike u Gradskoj kući i puštanje balona na Trgu Obeležavanje Dečje nedelje - prijem za učenike u Gradskoj kući i puštanje balona na Trgu Obeležavanje Dečje nedelje - prijem za učenike u Gradskoj kući i puštanje balona na Trgu Obeležavanje Dečje nedelje - prijem za učenike u Gradskoj kući i puštanje balona na Trgu Obeležavanje Dečje nedelje - prijem za učenike u Gradskoj kući i puštanje balona na Trgu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2490

Povezane vesti

Povezane teme

stevan bakić

dečja nedelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.