Komentara: 4
Pregleda: 3727
Foto

Muzičko obrazovanje značajno u razvoju deteta

08.10.2020. u 14:06h
Izvor: Subotica.com
Obrazovanje je bilo u fokusu četvrtog dana obeležavanja Dečje nedelje, te su učenici OŠ "Matko Vuković" obišli Dečje pozorište, kako bi se upoznali i razgovarali sa glumcima ove kulturne ustanove, dok su đaci OŠ "Ivan Goran Kovavčić" posetili Muzičku školu, gde su uživali u kratkom koncertu duvačkih i gudačkih instrumenata, koje su im predstavili učenici ove škole i njihovi profesori.
Muzičko obrazovanje značajno u razvoju deteta

Bilo da ih prepoznaju ili po prvi put vide, učenici 1. i 2. razreda OŠ "Ivan Goran Kovačić" odgovarali su u glas na pitanja profesora Muzičke škole koji instrument će sada za zasvira, a nakon kratkog izvođenja numere, svoje vršnjake-muzičare nagradili su gromoglasnim aplauzom. Po rečima direktorke Dragane Nikolić, ovakvo predstavljanje škole, profesora i instrumenata nije odabrano slučajno, već zato što upravo u nižim razredima deca počinju da se bave muzikom i da sviraju instrumente, a takođe, vrlo retko imaju priliku da se upoznaju sa duvačnim i gudačkim instrumentima, koji važe za manje popularne.

- Muzičko obrazovanje je veoma važno i svako dete bi trebalo da upiše Muzičku školu, jer se deca putem muzike socijalizuju tako što upoznaju decu iz drugih škola, uče se timskom radu pevajući u horu i svirajući u orkestru, uče se disciplini i pažnji, dakle, jako mnogo aspekata se razvija kod dece koja se bave muzikom - rekla je direktorka škole. - Deca koja upišu Muzičku školu nekako su uspešnija u drugim školama i ne moraju se svi profesionalno baviti muzikom, ali je važno da imaju osnovno muzičko obrazovanje da bi sutra bili kvalitetna publika i da bi mogli da razlikuju dobru od loše muzike.

Muzičko obrazovanje značajno u razvoju detetaDa je značaj muzičkog obrazovanja velik, složio se i Miloš Nikolić, član Gradskog veća zaduzen za oblast obrazovanja i kulture, zbog čega je i odlučeno da u toku Dečje nedellje učenici posete Muzičku školu, kako bi im se na prigodan način približila muzika, instrumenti i kompozitori, u društvu njihovih vršnjaka i profesora.

- Obrazovanje je najvažnija poluga društva i ono mora da se unapređuje svakodnevno, treba da se neguju prave društvene vrednosti, a mi, stariji, da omogućimo našoj deci da imaju što kvalitetnije obrazovanje. To mora da bude misija svakog prosvetnog radnika i roditelja, što verujem da jeste, jer obrazovanje nije stvar pojedinca, već je ono snaga društva i države. Obrazovanje je danas moć -  poručio je član Gradskog veća.

Muzičko obrazovanje značajno u razvoju detetaNaredni, peti dan obeležavanja Dečje nedelje, biće posvećen inkluziji, te će u posetu učenicima OiSŠ "Žarko Zrenjanin" doći đaci OŠ "Sonja Marinković", Školski centar sa domom učenika "Dositej Obradović" obići će učenici OŠ "Ivan Goran Kovačić", dok će OŠ "Jovan Mikić" sakupljati dobrovoljne priloge za decu kojoj je pomoć najpotrebnija. Istog dana, Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" posetiće Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstvo, dok će Miloš Nikolić posetiti OŠ "Matko Vuković" koju pohađa veliki broj đaka romske nacionalne pripadnosti.

Izvor: Subotica.com
Dečja nedelja: Deca i obrazovanje Dečja nedelja: Deca i obrazovanje Dečja nedelja: Deca i obrazovanje Dečja nedelja: Deca i obrazovanje Dečja nedelja: Deca i obrazovanje Dečja nedelja: Deca i obrazovanje Dečja nedelja: Deca i obrazovanje Dečja nedelja: Deca i obrazovanje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3727

Povezana vest

Povezane teme

muzička škola

Oš Ivan Goran Kovačić

miloš nikolić

dragana nikolić

dečja nedelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.