Komentara: 0
Pregleda: 1946
Foto

Drugi dan Dečje nedelje u znaku sporta

06.10.2020. u 16:30h
Izvor: Subotica.com
Fudbal, odbojka, rukomet, stoni tenis, dizanje tegova i sportsko penjanje, samo su neki od sportova u kojima su učenici pet osnovnih škola mogli danas da se oprobaju, a da se pri tome upoznaju i druže sa sportistima i trenerima iz našeg grada, od kojih su imali i šta da nauče.
Drugi dan Dečje nedelje u znaku sporta

Majstorijama u stonom tenisu, učenike OiSŠ "Žarko Zrenjanin" podučavao je Stefan Kostadinović, kapiten Stonoteniskog kluba "Spartak", koji je uprkos karijeri dugoj dve decenije i odigranih više od 300 mečeva, priznao da je danas imao veću tremu nego kada izađe pred protivnika.

Drugi dan Dečje nedelje u znaku sporta

- Ovo je bio zaista divan dan. Veoma volim decu i inače sam radio kao vaspitač, tako da mi je mnogo lepo kada radim sa mališanima. Bili su veoma zainteresovani i vladala je prelepa atmosfera - rekao je Kostadinović.

Društvo mu je pravio i trener kluba, Mirko Gavrilović, koji je đacima objašnjavao zbog čega je stoni tenis dobar, kao i da ukoliko pravilno savladaju tehniku, ovaj sport mogu da igraju mnogo duže od nekih drugih sportova.

Drugi dan Dečje nedelje u znaku sporta

- Stoni tenis je dobar za sve. Najnovija istraživanja pokazuju da je to jedan od najboljih sportova protiv Alchajmerove bolesti, jer kompletan organizam mora da funkcionište. Možete samo da zamislite ako loptica ide 100 kilometara na čas, koliko brzo morate da reagujete, informaciju prenosite očima mozgu, koji je potom šalje u ruke i noge, dakle organizam mora da radi 100 odsto - objasnio je Gavrilović.

Stoni tenis je izuzetno popularan među đacima OiSŠ "Žarko Zrenjanin", koji se već godinama nadmeću u ovom sportu na gradskim takmičenjima, a već sutra ih očekuje gradsko prvenstvo u stonom tenisu na kojem će imati dva predstavnika.

Drugi dan Dečje nedelje u znaku sporta

- Fizička aktivnost je izuzetno važna za decu, pa tako i u našem školskom programu radimo stoni tenis za kojima imamo uslove u našoj fiskulturnoj sali. Gledamo da im u svakom trenutku, kada deca imaju želju da se bave fizičkom aktivnošću, to i omogućimo, da im pružimo znanje i mogućnost da se usavršavaju, a naša škola je godinama prisutna na gradskim takmičenjima i ravnopravno se takmiči sa svim školama u gradu - rekao je Nemanja Babović, profesor fizičkog vaspitanja u OSiŠ "Žarko Zrenjanin".

Osim u ovoj, sportski dan se održao u još četiri osnovne škole, pa su tako đaci OŠ "Kizur Ištvan" bili u prilici da zaigraju rukomet sa rukometašima "Spartaka", učenici OŠ "Sveti Sava" da se druže sa prvotimcima Fudbalskog kluba "Spartak", u OŠ "10. oktobar" se održala promocija rukometa i dizanja tegova, dok su učenici OŠ "Majšanski put" mogli da igraju odbojku sa sportistima iz ženskog i muškog kluba "Spartak", kao i da se oprobaju u sportskom penjanju sa Norom Bognar.

Drugi dan Dečje nedelje u znaku sporta- Drugi dan Dečje nedelje je protekao zaista lepo, a osmesi na dečjim licima su samo potvrda toga - rekla je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine. - Da se sve ne bi svelo na to da velike sportiste samo gledamo na televiziji, sportiste smo ovoga puta doveli deci, oni su bili sa decom i cilj je da se deca uvedu u sport, da im se sport približiti, jer je fizička aktivnost vrlo značajna za razvoj dece i upravo je to ono što želimo da im pokažemo i na čemu radimo.

Izvor: Subotica.com
Sportski dan u okviru obeležavanja Dečje nedelje Sportski dan u okviru obeležavanja Dečje nedelje Sportski dan u okviru obeležavanja Dečje nedelje Sportski dan u okviru obeležavanja Dečje nedelje Sportski dan u okviru obeležavanja Dečje nedelje Sportski dan u okviru obeležavanja Dečje nedelje Sportski dan u okviru obeležavanja Dečje nedelje Sportski dan u okviru obeležavanja Dečje nedelje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1946

Povezana vest

Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

stoni tenis

sportski dan

nataša aleksić

stonoteniski klub spartak

mirko gavrilović

dečja nedelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.