Komentara: 0
Pregleda: 2704
Video
Foto

Dečja nedelja u Dnevnom boravku Doma „Kolevka“

09.10.2020. u 16:44h
Izvor: Subotica.com
Dečja nedelja u Dnevnom boravku Doma „Kolevka“

U okviru Dečje nedelje danas je održana priredba u Dnevnom boravku za decu i omladinu ometenu u razvoju pri Domu „Kolevka“. Mališani koji vreme provode u Dnevnom boravku „Zvezdice“ u Banijskoj ulici svojim gostima prikazali su umetnički program koji su pripremili sa puno ljubavi.

Dečja nedelja u Dnevnom boravku Doma „Kolevka“- Dnevni boravak pri Domu „Kolevka“ je usluga u zajednici za koju grad svake godine opredeli sredstva. U 2016. godini to je bilo 5.8 miliona dinara a ove godine 9.3 miliona dinara – ističe Ilija Đukanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu. – Gradu ovaj vid usluge veoma znači i zato dajemo punu podršku ustanovama socijalne zaštite. Ovde se svakodnevno  organizuju različite aktivnosti za korisnike, akcenat se daje i na socijalizaciju dece , oni idu na različita putovanja i takmičenja gde mogu da iskažu svoje veštine i znanja. Zato ćemo i ubuduće podržavati sve ustanove socijalne zaštite u našem gradu.

Na velikoj podršci Gradu Subotici zahvalio se direktor ustanove Nenad Kozomora.

Dečja nedelja u Dnevnom boravku Doma „Kolevka“- U periodu od 2015. do 2016. godine zatekli smo davanja grada za lokalne usluge pri „Kolevci“ manja od šest miliona dinara, da bi sada bila oko 24 miliona dinara, za sve naše aktivnosti tokom godine – podsetio je Kozomora. - Gotovo svakog meseca postoje ulaganja, što veća što manja, a zadovoljni smo što smo Dnevni boravak „Zvezdice“ stavili u program Kancelarije za upravljanja javnim ulaganjima te će biti obnovljen, a postoji i projekat za obnovi objekta u Banijskoj ulici, gde borave  smeštena odrasla lica.

U „Zvezdicama“  vreme provoda 25 mališana i omladine do 26 godina, kojima stručni tim predvođen defektologom Danijelom Andrašić svakodnevno priprema sadržajne aktivnosti.

Dečja nedelja u Dnevnom boravku Doma „Kolevka“- Tradicionalno imamo niz aktivnosti povodom Dečje nedelje, ali zbog epidemiološke situacije ona je ove godine bila u manjem obimu, ali kvalitetna i u skladu sa individualnim sposobnostima svakog deteta – objašnjava Danijela Andrašić. – Danas smo gostima pripremili priredbu, a juče smo sa korisnicima centra „Dositej Obradović“ posetili Dečje pozorište, gde smo odgledali predstavu i imali lutkarsku radionicu.

Dečja nedelja u Dnevnom boravku Doma „Kolevka“

Izvor: Subotica.com
Obilazak Dnevnog boravka za odrasle pri Domu "Kolevka" Obilazak Dnevnog boravka za odrasle pri Domu "Kolevka" Obilazak Dnevnog boravka za odrasle pri Domu "Kolevka" Obilazak Dnevnog boravka za odrasle pri Domu "Kolevka" Obilazak Dnevnog boravka za odrasle pri Domu "Kolevka" Obilazak Dnevnog boravka za odrasle pri Domu "Kolevka" Obilazak Dnevnog boravka za odrasle pri Domu "Kolevka" Obilazak Dnevnog boravka za odrasle pri Domu "Kolevka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2704

Povezana vest

Povezane teme

deca iz kolevke

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

nenad kozomora

ilija đukanović

dnevni boravak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.