Komentara: 44
Pregleda: 16725
Foto

Zasijali reflektori na Gradskom stadionu

29.03.2017. u 22:53h
Izvor: Subotica.com
Posle 8 godina iščekivanja Gradski stadion u Subotici konačno je dobio toliko sanjane reflektore. Gradonačelnik Subotice, u prisustvu više zvaničnika Gradske uprave i čelnika JP večeras je simbolično predao reflektore na upotrebu.
Zasijali reflektori na Gradskom stadionu

U prisustvu medija, sportskih radnika, zvaničnika iz Gradske uprave i čelnika Javnih preduzeća reflektori su posle više dana optimizovanja za optimalno raspoređivanje količine svetlosti zasijali su večeras u punoj snazi i u roku od par minuta obasjali travnatu podlogu Gradskog stadiona.

- Subotica je ovo čekala 8 godina, mi smo uspeli da realizujemo za 8 meseci - prve su reči gradonačelnika Bogdana Labana - Investicija nije bila mala, iznosila je preko 50 miliona dinara u građevinskim i elektro radovima. Plan je bio da završimo do kraja godine, nismo to uspeli, žao mi je zbog toga, ali evo sada konačno možemo da kažemo da i Subotica ima sve uslove za igranje noćnih utakmica.

Zasijali reflektori na Gradskom stadionu

TEREN OSVETLJAVAJU 182 SIJALICE - Na četiri stuba visine po 48 metara raspoređene su 182 sijalice ukupne snage 388 kilovata. Sijalice su donacija Fudbalskog saveza Srbije, a stubove, građevinske i elektro radove finansirala je lokalna samouprava.

Iako je prigoda bila u čast glavnog stadionskog osvetljenja, gradonačelnik nije propusti priliku da još jednom ponovi da će tokom ove godine započeti i radovi na zameni taratan podloge za atletilčare, čime se očekuje da će ambijent i uslovi na ovom sportskom objektu biti sasvim zadovoljavajući, te da će se otkloniti prepreke da Subotica na ovom stadionu bude domaćin i nekih međunarodnih takmičenja.

- Atletska staza je već duže vreme u jadnom stanju, postigli smo dogovor sa Atletskim savezom Srbije, želimo da je konačno sredimo i da bude na svetskom nivou - rekao je Laban

Po rečima gradonačelnika lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za sport, kako za infrastrukturu tako i za pomoć klubovima i sportistima, što će, kako kaže, i dalje činiti.

- Ove godine su nešto veća nego prošle godine, koliko god budemo mogli pomagaćemo naš sport jer Subotica je grad sa velikom sportskom tradicijom - zaključio je prvi čovek grada

Zasijali reflektori na Gradskom stadionu

POKRIVANJE KLIZALIŠTA NA ČEKANJU - Posle nabavke novog balona za bazen u Dudovoj šumi, izgradnje osvetlenja na stadionu, najavljenih radova na atletskoj stazi, projekat koji će morati još malo da sačeka je pokrivanje Gradskog klizališta, za koji kako je rečeno neophodno je da se izradi novi projekat, a zatim će se krenuti u traženje sredstava.

Za sada nije poznato koja utakmica će biti upisana zlatnim slovima u istoriji subotičkog superligaša, ali verujemo koja god da to bude da će Subotičani konačno ispuniti tribine i nadamo se uživati u dobrom fudbalu.

Pored osvetljenja na glavnom terenu, da bi sve bilo u skladu sa propisima neophodno je da se uradi i prilazno osvetljenje, na parkingu unutar i izvan stadiona, kao i na ulazima na tribine. Iz lokalne samouprave kažu da se na tome uveliko radi te da će se učiniti sve da bezbednost posetilaca bude na maksimalnom nivou.

Ne zna se precizno ni koliko struje će trošiti reflektori, ali sistem je konstruisan tako da ima više nivoa snage (luksa) i da se prilagođava u zavisnosti da li se trenira, da li se meč prenosi preko TV (u visokoj rezoluciji) ili je u pitanju klasičan meč kada je dovoljno i nekih 70% reflektora da sija. Na večerašnjoj promociji aktivirani su svi kapaciteti lampi.

Izvor: Subotica.com
Davanje na upotrebu reflektora na Gradskom stadionu Davanje na upotrebu reflektora na Gradskom stadionu Davanje na upotrebu reflektora na Gradskom stadionu Davanje na upotrebu reflektora na Gradskom stadionu Davanje na upotrebu reflektora na Gradskom stadionu Davanje na upotrebu reflektora na Gradskom stadionu Davanje na upotrebu reflektora na Gradskom stadionu Davanje na upotrebu reflektora na Gradskom stadionu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 44
Pregleda: 16725

Povezane vesti

Povezane teme

bogdan laban

gradski stadion

reflektori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.