• Pregleda: 4775

Ministar sporta Udovičić obišao klimatizovanu halu i potpisao ugovor za nove radove na stadionu

Parafiranjem ugovora u Gradskoj kući ministar Udovičić je ozvaničio dodeljena sredstva namenjena za rekonstrukciju Gradskog stadiona. Pre toga, ministar sporta i omladine obišao je Halu sportova koja je nedavno klimatizovana, a sredstva su većinski obezbeđena iz državnog budžeta.
Ministar sporta Udovičić obišao klimatizovanu halu i potpisao ugovor za nove radove na stadionu

U okviru delegacije ministara Vlade Srbije, ministar Vanja Udovičić, zadužen za omladinu i sport, sa svojim kolegom Nemanjom Simovićem, članom Gradskog veća zaduženim za sport i omladinu, obišao je klimatizovanu Halu sportova i potpisao ugovor u kojem se za potrebe renoviranja stadiona i travnate podloge izdvaja oko 60 miliona dinara.

Prilikom obilaska Hale sportova, domaćini su se još jednom zahvalili ministru koji je pomogao da se obezbede sredstva za dugogodišnji problem ovog objekta - klimatizaciju. Udovičić je izrazio zadovoljstvo što je projekat konačno realizovan i što sada postoje optimalni uslovi da se sportisti takmiče u modernijem objektu, a publika boravi u prijatnijem ambijentu.

U Gradskoj kući potpisan je ugovor između Vlade Srbije, koju je predstavljao ministar Udovičić, Grada Subotice koji je zastupao gradonačelnik Bogdan Laban i Predrag Petričević, direktor SMB gradnje, preduzeća koje će izvoditi radove. Po rečima potpisnika rok za radove je 105 dana.

- Imamo priliku da na godišnjicu rada Vlade sumiramo rezultate koje smo u prethodnom periodu postigli. Većim delom sredstvima iz republičkog budžeta izvršena je klimatizacija Hale sportova, ugrađeni su novi reflektori na Gradskom stadionu, a ove godine krećemo sa izgradnjom nove atletske staze. Time ćemo zaokružiti jednu celinu, omogućiti našim sportistima da se na adekvatan način takmiče, a samim time i našim građanima omogućimo boljji ambijent kada gledaju naše sportiste. Uz pomoć republike i pokrajine renovirali smo brojne sportske terene i nastavićemo sa tim aktivnostima. - rekao je gradonačelnik Laban

Hala sportova i Gradski stadion već sada izgledaju znatno bolje, a ministar najavljuje da će se u ove objekte i dalje ulagati kako bi oni postepeno prelazili na sve jače standarde. Po rečima Udovičića, Subotica je svojom usvojenom stragijom o sportu pokazala da mnogo brine o profesionalnom i rekreativnom sportu i mladima, a želja je svih da se sa takvom praksom i nastavi.

- Ono što smo obećali pre godinu dana planski i realizujemo, tako je na red došao i ovaj ugovor sa kojim ćemo pomoći Gradu Subotici da izvrši neke najbitnije radove na Gradskom stadionu, a koji se tiču pre svega postavljanja atletske tartan podloge, zamene trave na glavnom terenu, unapređivanje drenaže, uređivanje kanalizacionog sistema, ali i renoviranja svlačionica za fudbalske ekipe i atletičare. - rekao je Udovičić - Želimo da pomognemo Subotici da ovaj stadion bude jedan od najmodernijih u Srbiji, ali i šire. Želimo da ohrabrimo Suboticu da sa svojim sportskim objektima još više radi na sportskom turizmu, na privlačenju što većeg broja ekipa na pripreme, ali i pri konkurisanju za domaćinstvo velikih međunarodnih takmičenja.

Ministar Udovičić je za poslednju lokaciju radne posete ostavio Gradski stadion gde su ga upoznali o dogodišnjim problemima, ali i brojnim aktivnostima koje su zajednički preduzeli lokalna samouprava i JKP "Stadion" kako bi ovaj objekat učinili prijatnijim i bezbednijim za takmičenje, s obzirom da su i muški i žensku fudbalski klub dugogodišnji superligaši. Domaćini su goste proveli kroz lepo uređene prostorije ženskog fudbalskog kluba, atletskog kluba, kao i teretanu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

20
Овца за шишање Odgovori
Шта је са актуелном афером у коју је умешан?! Колико му процената припада од најављених послова?!
Flavio
Promašio si temu totalno...
Овца за шишање
FLAVIO, BOTČINO,
Како, бре, промашио тему?! Ради се о новим радовима на стадиону, а дотични је најпознатији при уграђивању приликом склапања таквих послова!
DUX
Afera? Koja afera? :)
Ptičurina Odgovori
Oni koji su bili u aferama i uzimali procente su sada u opoziciji bogu hvala! To ti iz ličnog iskustva i iskustva žutaća pričaš!
Buki Bunjo
Jesu, a biće i ovi kad se digne kuka i motika.
Овца за шишање
Жутаћи су за највећу критику јер допустише да твоји, најкатастрофалнији, дођу на власт!
Jecka Odgovori
Konstantnim ulaganjem u sportske terene i objekte možemo biti sigurni da će omladina, deca i stari svoje vreme fizički aktivno provoditi
DUX
Botino jesi ovo sama smislila?
Aco Odgovori
Alo bre ljudi Vlada zasedala grad je bio prelep a vi znate samo da hejtujete. Krivo vam je što možda neko zna nešto i da uradi, a to se vidi.
Mare
"Grad je bio prelep"?
A sta je to bilo prelepo, mozes li da mi objasnis sendvicaru, molim te?
Crni Odgovori
Niko ne pominje te spremacice i pomocne radnike kojima je naredjeno da danasnjim ministrima sve izgleda kao Suboticka bajka a sutra vec sve po starom...
Botovi za 500 din i sendvic zbog njih je sve ovo..
Vikica Odgovori
Sve pohvale za ulaganje u sportske objekte. Radujem se rekonstrukciji atletske staze da uradimo pozitivno i za naše atletičare, koje su predhodne vlasti zaboravili.
Mandović Odgovori
Samo nek se radi i gradi a dušmani nek puknu od muke!
djordje Odgovori
Živela Srbija !
Carinik Odgovori
Pogledi govore da će biti ugradnje!
jaca Odgovori
CARINIK@ Taj pogled imate samo vi carinici ;))
hokejasi Odgovori
da li znate da u ovom gradu postoje i ledeni sportovi!?
da li znate da u ovom gradu postoji objekat NE POKRIVENO KLIZALISTE
da li znate da u ovom gradu postoji klizaliste u koje se nije ulagalo 30 godina
da li znate da su sportisti-korisnici ovog sportskog objekta medju najuspenijima u ovom gradu!?
STONE
Druže moj kad se ovi naši subotički debeli gmazovi nauče klizati i shvate dobrobiti klizanja i provođenja vremena na ledenoj ploči (mislim u zdravstvenom smislu) eeeee, možda onda ... a dotle BORBA SA VETRENJAČAMA!!! NAŽALOST SVIH NAS!!!
Uvek u pravu Odgovori
Da li znate da je Franja jedan od najpoštenijih ministara i da nikad ni dinar nije uzeo za sebe? Možda mu se malo omaklo ali nije hteo. Mislim, nije hteo da se afera otkrije.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.