Komentara: 20
Pregleda: 5646
Foto

Ministar sporta Udovičić obišao klimatizovanu halu i potpisao ugovor za nove radove na stadionu

05.07.2018. u 17:15h
Izvor: Subotica.com
Parafiranjem ugovora u Gradskoj kući ministar Udovičić je ozvaničio dodeljena sredstva namenjena za rekonstrukciju Gradskog stadiona. Pre toga, ministar sporta i omladine obišao je Halu sportova koja je nedavno klimatizovana, a sredstva su većinski obezbeđena iz državnog budžeta.
Ministar sporta Udovičić obišao klimatizovanu halu i potpisao ugovor za nove radove na stadionu

U okviru delegacije ministara Vlade Srbije, ministar Vanja Udovičić, zadužen za omladinu i sport, sa svojim kolegom Nemanjom Simovićem, članom Gradskog veća zaduženim za sport i omladinu, obišao je klimatizovanu Halu sportova i potpisao ugovor u kojem se za potrebe renoviranja stadiona i travnate podloge izdvaja oko 60 miliona dinara.

Prilikom obilaska Hale sportova, domaćini su se još jednom zahvalili ministru koji je pomogao da se obezbede sredstva za dugogodišnji problem ovog objekta - klimatizaciju. Udovičić je izrazio zadovoljstvo što je projekat konačno realizovan i što sada postoje optimalni uslovi da se sportisti takmiče u modernijem objektu, a publika boravi u prijatnijem ambijentu.

U Gradskoj kući potpisan je ugovor između Vlade Srbije, koju je predstavljao ministar Udovičić, Grada Subotice koji je zastupao gradonačelnik Bogdan Laban i Predrag Petričević, direktor SMB gradnje, preduzeća koje će izvoditi radove. Po rečima potpisnika rok za radove je 105 dana.

- Imamo priliku da na godišnjicu rada Vlade sumiramo rezultate koje smo u prethodnom periodu postigli. Većim delom sredstvima iz republičkog budžeta izvršena je klimatizacija Hale sportova, ugrađeni su novi reflektori na Gradskom stadionu, a ove godine krećemo sa izgradnjom nove atletske staze. Time ćemo zaokružiti jednu celinu, omogućiti našim sportistima da se na adekvatan način takmiče, a samim time i našim građanima omogućimo boljji ambijent kada gledaju naše sportiste. Uz pomoć republike i pokrajine renovirali smo brojne sportske terene i nastavićemo sa tim aktivnostima. - rekao je gradonačelnik Laban

Hala sportova i Gradski stadion već sada izgledaju znatno bolje, a ministar najavljuje da će se u ove objekte i dalje ulagati kako bi oni postepeno prelazili na sve jače standarde. Po rečima Udovičića, Subotica je svojom usvojenom stragijom o sportu pokazala da mnogo brine o profesionalnom i rekreativnom sportu i mladima, a želja je svih da se sa takvom praksom i nastavi.

- Ono što smo obećali pre godinu dana planski i realizujemo, tako je na red došao i ovaj ugovor sa kojim ćemo pomoći Gradu Subotici da izvrši neke najbitnije radove na Gradskom stadionu, a koji se tiču pre svega postavljanja atletske tartan podloge, zamene trave na glavnom terenu, unapređivanje drenaže, uređivanje kanalizacionog sistema, ali i renoviranja svlačionica za fudbalske ekipe i atletičare. - rekao je Udovičić - Želimo da pomognemo Subotici da ovaj stadion bude jedan od najmodernijih u Srbiji, ali i šire. Želimo da ohrabrimo Suboticu da sa svojim sportskim objektima još više radi na sportskom turizmu, na privlačenju što većeg broja ekipa na pripreme, ali i pri konkurisanju za domaćinstvo velikih međunarodnih takmičenja.

Ministar Udovičić je za poslednju lokaciju radne posete ostavio Gradski stadion gde su ga upoznali o dogodišnjim problemima, ali i brojnim aktivnostima koje su zajednički preduzeli lokalna samouprava i JKP "Stadion" kako bi ovaj objekat učinili prijatnijim i bezbednijim za takmičenje, s obzirom da su i muški i žensku fudbalski klub dugogodišnji superligaši. Domaćini su goste proveli kroz lepo uređene prostorije ženskog fudbalskog kluba, atletskog kluba, kao i teretanu.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 5646
Povezane vesti
Povezane teme
nemanja simović bogdan laban gradski stadion vanja udovičić 365 dana vlade
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.