• Pregleda: 3264

Za izgradnju pozorišta obezbeđeno još 35 miliona dinara

Zahvaljujući amandmanu na Predlog zakona o budžetu za 2016. godinu koji su podneli poslanici iz redova Saveza vojvođanskih Mađara, za nastavak radova na izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici iduće godine biće obezbeđeno 35 miliona dinara.
Za izgradnju pozorišta obezbeđeno još 35 miliona dinara

Pošto se Vlada se pozitivno izjasnila o amandmanu, on je postao deo zakona, koji treba da bude usvojen narednih dana. Inače na predlog republičkog budžeta podneto je 150 amandmana, ali je usvojen samo ovaj.

Kako stoji u obrazloženju koji potpisuju članovi poslaničke grupe SVM-a predvođeni Balint Pastorom, amandman je podnet na osnovu ugovora iz 2006. godine potpisanog između Vlade Republike Srbije, Izvršnog veća AP Vojvodine, Opštine Subotica i Narodnog pozorišta. Njime je utvrđeno je da će za realizaciju ovog projekta Republika obezbediti 45 odsto, Pokrajina takođe 45 odsto, a grad preostalih deset odsto sredstava.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
ffilozoff Odgovori
SVM srusio,a nikad izgradio... Sabo Zsombor Vam je reko da NE rusite ali ...niko nikad nije snosio posledice...
boa Odgovori
Šetate i hvalite se unučićima: " Eh vidiš sine, (pokazujući na pozorište) ovim je tvoj deda čak i tvojim budućim unučićima obezbedio budućnost," a građani ovog grada, njih šiša berber velikim makazama za ovce.
Milan Odgovori
pohvale svima koji su ucestvovali
Vesko Odgovori
Oni koji su bili glavni za rusenje, treba da su glavni za izgradnju pozorista.
bambus Odgovori
35 miliona po 35 miliona gradice se jos 35 godina
student Odgovori
Ako još toliko da Pokrajina krov I spoljna fasada su viđeni, a Maglai neka se preokreće dok ima vremena.
AlwaysUltra Odgovori
Kada ce biti otvorena ulica Petefi Sandora i ostale zatvorene ulice??
bona fide Odgovori
" Nezna leva sta radi desna"
Ne tako davno, svecano je otvoren renovirani deo pozorista kojom prilikom je i asfaltiran trotoar i tada je" palo" slikanje "zasluznih"
Neki dan, taj isti trotoar se raskopava jer se neko setio da tu trebaju neki prikljucci da se urade
Ovog puta niko se nije slikao.
jasso Odgovori
Imam jedno pitanje,koliko je od tih 45 procenata sto je republika trebala da da,dosad doslo za izgradnju pozorista???
MATEMATIKA Odgovori
35M PO 35M Bice I pozoriste jednom gotovo.Jedva cekam da sve bude gotovo I da gledamo predstave i filmove .EVo vec osetim miris kokica mmmmmm
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Sveukupna aktivnost nazovi usrećitelja iliti ne(i)mara puta u svetliju nam budućnost mogla bi se definisati sa samo dva stiha poznate Zmajeve pesme Svetli grobovi : "Što ja počeh — ti produži!”
„Još smo dužni — ti oduži!” I to prevashodno sa akcentom na vraćanju olako uzetih kredita za podizanje kula i gradova bez prethodno preko potrebnog zatvaranja kako finansijske, tako i tehničko-građevinske konstrukcije. S obzirom na bezbroj primera poznatijih pod objedinjenim nazivom kao PROMAŠENE INVESTICIJE, očigledno je da ni lokalni zvaničnici nisu imuni na ovu "boljku", koja među njima godinama metastazira matematičkom progresijom (sa jednog na dva), bez imalo nagoveštaja skorog suzbijanja po buđžet, a time i po poreske obveznike pogubne "pandemije".

A da se i pored svega predano (da li?) radi u okviru budućeg Talijinog hrama, jednog od nekoliko subotičkih "čardaka ni na nebu, ni na zemlji", primetno je više po akustičnoj nego li vizuelno uočljivoj aktivnosti iza ograde istog. Radnik-ci pneumatskom bušilicom danima tretiraju armirano- betonsku gromadu, mada su predmetno tucanje kamena, ali i prenošenje s jednog kraja parcele na drugi kraj, potpuno besplatnim o-rukom mogli obaviti oni koji su do ove, ali i drugih tragikomičnih drama i doveli. Osim ako za dotične nije bezecovana armirano-betonska skalamerija nesuđenog bazena u Dudovoj šumi. Nikad ne reći nikad!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.