Komentara: 11
Pregleda: 3998

Za izgradnju pozorišta obezbeđeno još 35 miliona dinara

11.12.2015. u 22:40h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući amandmanu na Predlog zakona o budžetu za 2016. godinu koji su podneli poslanici iz redova Saveza vojvođanskih Mađara, za nastavak radova na izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici iduće godine biće obezbeđeno 35 miliona dinara.
Za izgradnju pozorišta obezbeđeno još 35 miliona dinara

Pošto se Vlada se pozitivno izjasnila o amandmanu, on je postao deo zakona, koji treba da bude usvojen narednih dana. Inače na predlog republičkog budžeta podneto je 150 amandmana, ali je usvojen samo ovaj.

Kako stoji u obrazloženju koji potpisuju članovi poslaničke grupe SVM-a predvođeni Balint Pastorom, amandman je podnet na osnovu ugovora iz 2006. godine potpisanog između Vlade Republike Srbije, Izvršnog veća AP Vojvodine, Opštine Subotica i Narodnog pozorišta. Njime je utvrđeno je da će za realizaciju ovog projekta Republika obezbediti 45 odsto, Pokrajina takođe 45 odsto, a grad preostalih deset odsto sredstava.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3998

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.