Komentara: 17
Pregleda: 3308

Za pozorište 35 miliona iz republičkog budžeta

19.12.2014. u 15:50h
Izvor: RTV
Nakon pet godina izgradnja pozorišta u Subotici može se nastaviti, najavio je poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor. On je za "Mađar so"" rekao da je SVM uspeo da izdejstvuje od Vlade Srbije, odnosno iz budžeta za sledeću godinu, 35 miliona dinara za izgradnju pozorišta u Subotici.
Za pozorište 35 miliona iz republičkog budžeta

"„To je uspeh, s obzirom na to da od 1. januara 2009. godine ni dinara nije stiglo iz republičkog budžeta, iako je republika trebalo da snosi 45 posto od troškova izgradnje svake godine, na osnovu ugovora potpisanog 2006. godine. Mislim da je to uspeh, iako nisam potpuno zadovoljan sumom"", rekao je Pastor.

On je ocenio kao važno to da je Republika nakon pet godina "spoznala da ima ugovorne obaveze".

"Sad se izgradnja može nastaviti iz republičkih sredstava. Ne znam za šta će konkretno ovaj iznos biti dovoljan, a ne znam ni koji će se deo pozorišta graditi od ovih para. To je ipak stvar stučnjaka", rekao je Pastor.

Adaptacija, rekonstrukcija i dogradnja ove zgrade u centru Subotice traje već sedam godina, na osnovu zajedničkog ugovora Grada Subotica, Autonomne pokrajine Vojvodine i Ministarstva kulture.

Trenutno su u toku radovi na starom, zaštićenom delu zgrade, koji se finansiraju sa 85 miliona dinara iz Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai nedavno je izjavio da gradnja Narodnog pozorišta može biti završena najranije 2018. godine, a da će za završetak novog dela zgrade biti potrebno još oko 15 miliona evra.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 3308

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

balint pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.