Komentara: 56
Pregleda: 7647

Pokrajina daje 145 miliona za Pozorište

21.05.2015. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
Predsednik Pokrajinske Vlade Bojan Pajtić uručio je danas gradonačelniku Subotice Jeneu Maglaiju ček od 145 miliona dinara, namenjenih za nastavak izgradnje zgrade Narodnog pozorišta. Kako se iz republičkog budžeta očekuje još 55 miliona dinara, na leto se može očekivati početak radova i na novom delu “Talijinog hrama”.
Pokrajina daje 145 miliona za Pozorište

Po rečima Bojana Pajtića, Pokrajinska Vlada je  posebnu pažnju ovih godina posvećivala razvoju infrastrukture u Subotici, a samo putem Fonda za kapitalna ulaganja investirano je više od tri milijarde dinara i izgrađen čitav niz veoma važnih objekata, od bazena na Prozivci, nove Medicinske škole do investicija u industrijsku zonu i sistem daljinskog grejanja.

- Do sada smo na osnovu ovogodišnjih konkursa opredelili 271 milion dinara, za ulaganje u infrastrukturu, vodovod i kanalizacionu mrežu, koji su preduslov za dalji razvoj svakog grada – istakao je Pajtić.

Danas smo bili u Gerontološkom centru, gde smo rekonstruisali fasadu i obezbedili termo izolaciju, opredilili smo 48 miliona dinara za Opštu bolnicu, kako za operacionu salu, tako i za razvoj centra za vantelesnu oplodnju, razvoj digitalizacije i povezivanje bolnice sa celim zdravstvenim sistemom u Vojvodini, u čemu smo pioniri ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

Pokrajina daje 145 miliona za Pozorište

Od 2007. godine do sada, jedini smo finansirali izgradnju Narodnog pozorišta, a iako je protokolom propisano, od vremena Koštunicine Vlade republika nije ništa investirala. Opredelili smo 145 miliona dinara, i očekujem da se davanja republike povećaju u narednim godinama. Sredstva koja mi ulažemo dovoljna su da se obzbedi spoljni deo, fasada i da u centru grada ne bude više betonsko ruglo, rekao je Pajtić.

Zahvaljujući se na sredstvima, gradonačelnik Jene Maglai potvrdio je da je I republika namenila 55 miliona dinara za radove na zgradi pozorišta.

- Sredstva su veoma značajna da bi efikasno nastavili radove na pozoištu, a ove godine ćemo udružiti sredstva i pokrajine i republike i lokalne samouprave da počnemo radove i na novom delu objekta. Nadam se i to smatram realnim, da ćemo do 2018. godine imati impresivno pozorište - najavio je Maglai.

Izvor: Subotica.com

Pokrajina izdvojila 145 miliona dinara za nastavak radova na Pozorištu

Pokrajina izdvojila 145 miliona dinara za nastavak radova na Pozorištu Pokrajina izdvojila 145 miliona dinara za nastavak radova na Pozorištu Pokrajina izdvojila 145 miliona dinara za nastavak radova na Pozorištu Pokrajina izdvojila 145 miliona dinara za nastavak radova na Pozorištu Pokrajina izdvojila 145 miliona dinara za nastavak radova na Pozorištu Pokrajina izdvojila 145 miliona dinara za nastavak radova na Pozorištu Pokrajina izdvojila 145 miliona dinara za nastavak radova na Pozorištu Pokrajina izdvojila 145 miliona dinara za nastavak radova na Pozorištu
Pogledaj ostale fotografije

Poseta Dr Bojana Pajtića subotičkoj bolnici

Poseta Dr Bojana Pajtića subotičkoj bolnici Poseta Dr Bojana Pajtića subotičkoj bolnici Poseta Dr Bojana Pajtića subotičkoj bolnici Poseta Dr Bojana Pajtića subotičkoj bolnici Poseta Dr Bojana Pajtića subotičkoj bolnici Poseta Dr Bojana Pajtića subotičkoj bolnici Poseta Dr Bojana Pajtića subotičkoj bolnici Poseta Dr Bojana Pajtića subotičkoj bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 56
Pregleda: 7647

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

jene maglai

izgradnja narodnog pozorišta

bojan pajtić

fond za kapitalna ulaganja

nebojša malenković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.