Komentara: 32
Pregleda: 6466

Nastavak obnove Narodnog pozorišta

06.11.2015. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i gradonačelnik Subotice Jene Maglai potpisali su danas ugovor o nastavku finansiranja obnove zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, čiju rekonstrukciju zajedničkim snagama podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja, Sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine i Grad Subotica.
Nastavak obnove Narodnog pozorišta

„Velika je privilegija, ali i odgovornost, kada ste u poziciji da završavate sve one poslove koje nisu završili vaši prethodnici. Za Minisatarstvo kulture i informisanja Narodno pozorište u Subotici jedan je od projekata od kapitalnog značaja, ne samo zbog važnosti stvaranja kulturne infrastrukture, već i zbog onoga što je sledeći korak, koji ujedno predstavlja i suštinu - stvaranje svih uslovi za rad ansambla i za uživanje publike u njegovom talentu i umeću. Smatram da je ovo dobar primer saradnje različitih nivoa vlasti“, izjavio je Ivan Tasovac prilikom potpisivanja ugovora.

Zgrada Narodnog pozorišta u Subotici, spomenik kulture od velikog značaja, nalazi se u okviru Gradskog jezgra Subotice, utvrđenog za prostorno kulturno - istorijsku celinu od velikog značaja.

Nastavak obnove Narodnog pozorišta

„Drago mi je da smo potpisali ugovor o nastavku rekonstrukcije Narodnog pozorišta, čime je ispoštovan dogovor koji su Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Subotica postigli na početku godine. Takođe mi je zadovoljstvo što u sufinansiranju rekonstrukcije učestvuju Republika Srbija, AP Vojvodina i Grad Subotica. Završetkom popravke krova i fasade, stvaraju se uslovi za početak rekonstrukcije unutrašnjeg dela zgrade pozorišta“, rekao je Jene Maglai.

Rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta u Subotici započeta je 2007. godine. Nakon zastoja u trajanju od pet godina, krajem 2014. Godine postignut je dogovor da sredstva za dalju obnovu zajedno obezbede republički, pokrajinski i gradski organi vlasti.

Nastavak obnove Narodnog pozorišta

U 2015. godini, za nastavak radova u okviru pete faze, opredeljeno je ukupno 225.000.000 dinara. Ovim sredstvima završeni su radovi na „starom“ delu zgrade, a očekuje se finalizacija obnove svih kosih i ravnih krovova na objektu, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 6466

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

rekonstrukcija pozorišta

jene maglai

izgradnja narodnog pozorišta

ivan tasovac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.