• Pregleda: 8646

Više od 700 građana žalilo se na račune za odvodnjavanje

Više od 700 građana obratilo se Zaštitniku građana zbog neispravnih rešenja o naknadi za odvodnjavanje, i to za svega desetak dana, koliko je prošlo otkad su rešenja počela da pristižu na adrese Subotičana. Zaštitnik građana poručuje da još uvek nije kasno da se podnese prigovor i poziva građane da se obrate Kancelariji.
Više od 700 građana žalilo se na račune za odvodnjavanje

Dva su problema oko naknada za odvonjavanje. Prvi je nastao zbog neažurnih podataka koje je Poreska uprava dostavila Javnom preduzeću „Vode Vojvodine“ u čiju nadležnost je prešla naplata ovih naknada, objašnjava Zaštitnik građana Zlatko Marosiuk.

- Može da se napiše žalba koju ne treba taksirati. Mi ćemo tu pomoći, neka nam samo donesu broj parcele, jer prema tom rešenju, upisan je u list o posedu broj preko kojeg moji saradnici i ja nemamo javni pristup Katastru i ne možemo da uložimo žalbu sa dokazom da je došlo do promene. To je jedan deo problema - objašnjava Marosiuk.

Međutim, drugi je problem znatno veći, a tiče se obaveštenja o prethodnom dugu, napominje Marosiuk. Ovo obaveštenje, navodi, ne sadrži podatke ni od kada je dug, ni osnov, kamatu, kao ni kako se došlo do iznosa koji bi trebalo da se plati. Zbog toga, apeluje na građane, da dug koji stoji na obaveštenju ne plaćaju i da podnesu prigovor u Kancelariji, koja je već pripremila tekst.

- Pozivam se sugrađane da dođu kod nas u Kancelariju, mi smo pripremili jedan kratak i jednostavan tekst, koji je već adresiran, neka samo daju prigovor na taj iznos i za sada neka ne plaćaju to obaveštenje po prethodnom dugu - poručuje Zaštitnik građana.

Zaštitnik građana poručuje i da se levi deo instrukcije za plaćanje, a koji se odnosi na april-decembar 2018. godine plati, i naglašava, da ukoliko su rešenja ispravna, zatezna kamata se neće plaćati.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

8
Darko Odgovori
Kad god padne vise od 26 kapi kise ili 17pahulja snega, vrlo je tesko proci gradom. Sta se to tacno odvodnjava,i gde? Ma daj da platimo,upiće to pesak do sledeće takse.
earthworker Odgovori
zlatko ponovo navija da se nesto plati na sta mu se ljudi zale? ko njegovu funkciju placa? zastiti ih zaista bar jednom.
marija Odgovori
Kome god treba para, izmislja se porez i osiromaseni narod placa.PITAM SE D O K L E ?
Dule Odgovori
Kakav je to zakon ove države,da vlasnici na istoj katastarskoj parceli imaju različite poreze?Koje uradio legalizaciju posle 2010. plaća dvadeset puta veći porez od građana koji su legalizovali pre 2010. Znači da na jednoj katastarskoj parceli jedan plac pripada građevinskom drugi poljoprivrednom zemljištu.Zašto ova vlast ne isprvlja greške prethodne ? Naj lakše je udarati po narodu.
city woman Odgovori
Stižu novi biseri iz poreske uprave i to nekskvi izmišljeni dugovi iz ko zna kojihgodina.
Miki Odgovori
Lopovluk vlada u Subotici dugi niz godina.
Dragan Odgovori
Šta će biti sa onima koji su platili jer su ih zastrasili velikom kamatom?

Kamata na kamatu iznosi 13% bar su tako rekli preko korisničkih informacija (call centar) VODE VOJVODINE. Dobio sam 'dug' 6600din a 20 dana nakon tog izdatog rešenja je dug prastao za dodatnih 105din... Operater mi je rekao:"Platite jer se kamata automatski uvećava dnevno a kasnije uložite žalbu.".

Tako da sam platio!

Svakako ću se žaliti jer ne želim da budem namagarčen (iako sam već) i ako se ispostave da su pogrešili želim da građanima izađu u susret tako što će novac prebaciti u pretplatu ako već ne mogu da vrate na račun zbog raznih procedura!!!!

Sve u svemu velika sramota.
anonymous Odgovori
lopovska banda
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.