Komentara: 8
Pregleda: 12108

Više od 700 građana žalilo se na račune za odvodnjavanje

15.12.2018. u 13:02h
Izvor: TV Subotica
Više od 700 građana obratilo se Zaštitniku građana zbog neispravnih rešenja o naknadi za odvodnjavanje, i to za svega desetak dana, koliko je prošlo otkad su rešenja počela da pristižu na adrese Subotičana. Zaštitnik građana poručuje da još uvek nije kasno da se podnese prigovor i poziva građane da se obrate Kancelariji.
Više od 700 građana žalilo se na račune za odvodnjavanje

Dva su problema oko naknada za odvonjavanje. Prvi je nastao zbog neažurnih podataka koje je Poreska uprava dostavila Javnom preduzeću „Vode Vojvodine“ u čiju nadležnost je prešla naplata ovih naknada, objašnjava Zaštitnik građana Zlatko Marosiuk.

- Može da se napiše žalba koju ne treba taksirati. Mi ćemo tu pomoći, neka nam samo donesu broj parcele, jer prema tom rešenju, upisan je u list o posedu broj preko kojeg moji saradnici i ja nemamo javni pristup Katastru i ne možemo da uložimo žalbu sa dokazom da je došlo do promene. To je jedan deo problema - objašnjava Marosiuk.

Međutim, drugi je problem znatno veći, a tiče se obaveštenja o prethodnom dugu, napominje Marosiuk. Ovo obaveštenje, navodi, ne sadrži podatke ni od kada je dug, ni osnov, kamatu, kao ni kako se došlo do iznosa koji bi trebalo da se plati. Zbog toga, apeluje na građane, da dug koji stoji na obaveštenju ne plaćaju i da podnesu prigovor u Kancelariji, koja je već pripremila tekst.

- Pozivam se sugrađane da dođu kod nas u Kancelariju, mi smo pripremili jedan kratak i jednostavan tekst, koji je već adresiran, neka samo daju prigovor na taj iznos i za sada neka ne plaćaju to obaveštenje po prethodnom dugu - poručuje Zaštitnik građana.

Više od 700 građana žalilo se na račune za odvodnjavanje

Zaštitnik građana poručuje i da se levi deo instrukcije za plaćanje, a koji se odnosi na april-decembar 2018. godine plati, i naglašava, da ukoliko su rešenja ispravna, zatezna kamata se neće plaćati.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 12108

Povezane vesti

Povezane teme

kancelarija zaštitnika građana Subotice

Zlatko Marosiuk

zaštitnik građana

odvodnjavanje

naknada za odvodnjavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.