Komentara: 22
Pregleda: 20744

Šta sa računima za odvodnjavanje?

29.05.2018. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
Saopštenje Kancelarije zaštitnika građana Subotica u vezi problema oko dostave rešenja o naknadi za odvodnjavanje izdatog od strane JP „Voda Vojvodine“ prenosimo u celosti.
Šta sa računima za odvodnjavanje?

Pošto su se građani u proteklom periodu masovno obaćali Kancelariji zaštitnika građana u vezi raznih problema oko dostavljanja i sadržaja (raznih grešaka) u vezi izdatih rešenja o utvrđivanju naknade za odvodnjavanje od strane JP „Vode Vojvodine“, smatrali smo za potrebnim da ovim putem obavestimo građane o njihovim daljim pravnim mogućnostima.

U slučaju kada građanin nije mogao lično da podigne rešenje gore navedenog javnog preduzeća, u mesno nadležnoj pošti ista rešenja se čuvaju do 31. maja. Tada građani isto mogu podići u mesno nadležnoj pošti, te nema potrebe da putuju u Novi Sad radi podizanja rešenja, kako je to u uputstvu bilo navedeno.

U slučaju kada se rešenje nije podiglo i vratilo se preduzeću u Novi Sad ili nije dobijeno obaveštenje o prispeću pismene pošiljke, tada stoji mogućnost da se građanin obrati putem  sledećeg e-maila: korisnik@vodevojvodine.rs  te naglasi da nije primio gore navedeno rešenje. U ovom e-mailu treba da se dostave sledeće podaci: ime i prezime, JMBG, i tačna adresa na koju se traži da se dostavi rešenje,a to može biti i e-mail adresa građana.

Obračun kamata neće se vršiti samo ukoliko se prekorači rok za  isplatu kod novoposlatog rešenja. Imajući u vidu da se nisu koristili ažurni podaci iz Katastra prilikom izrade rešenja, može se desiti da u rešenjima postoje greške (primera radi: kod otuđenja, nasleđa, zamena nepokretnosti itd.) U ovakvim slučajevima potrebno je napisati žalbu, a takođe savetujemo da se ista dostavi na gore navedenu e-mail adresu. U ovom slučaju ne plaća se taksa na žalbu. Napominjemo da se za drugi, treći i četvrti kvartal izdaju nova rešenja o utvrđivanju visine naknade za odvodnjavanje, s tim da će se kod ovih rešenja  JP „Vode Vojvodine“ snabdeti ažurnim podacima iz Katastra.

Građani koji borave u bolnici ili staračkim domovima i ne mogu lično podići rešenje (ako poštar uručuje pismeno na kućnu adresu, tada ga može uručiti i punoletnom članu domaćinstva), mogu dati pismenu punomoć punoletnom licu za podizanje rešenja. Tada će rešenje stizati na ime opunomoćenika.

Kancelarija zaštitnika građana je na raspolaganju građanima radi davanja pravnih saveta vezanih za ovu problematiku i rešavanja ostalih spornih pitanja, a takođe će delovati kao posrednik između građana i JP „ Vojvodinavode „, pomagaće građanima i u sastavljanju i slanju e mailova, i to sa zvaničnog e maila kancelarije, podaci će se slati direktno u javno preduzeće, a u cilju efikasnosti postupka. Kada građani nisu u mogućnosti da pošalju npr. žalbu putem e maila (npr. nemaju e mail), mogu se obratiti Kancelariji zaštitnika građana, da im se putem e maila zaštitnika građana dostave pismena ka javnom preduzeću.

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 20744

Povezane vesti

Povezane teme

kancelarija zaštitnika građana Subotice

zaštitnik građana

porez za odvodnjavanje

odvodnjavanje

naknada za odvodnjavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.