Komentara: 36
Pregleda: 14372

Više od 10.000 penzionera u Subotici dobiće pakete pomoći

09.04.2020. u 14:57h > 15:48
Izvor: Subotica.com
Nakon socijalno ugroženih sugrađana i korisnika Narodne kuhinje, paketi sa osnovnim životnim namirnicama i dezinfekcionim sredstvima narednih dana biće podeljeni i penzionerima sa najnižim primanjima.
Više od 10.000 penzionera u Subotici dobiće pakete pomoći

Uz pomoć volontera pakovanje se privodi kraju i podela će početi uskoro, rekao je gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, naglasivši da je grad još jednom pokazao da brine o najugroženijem stanovništvu.

- Danas završavamo pakovanje paketa pomoći i u narednih nekoliko dana krećemo sa distribucijom. Očekujemo da ćemo u narednih nedelju do dve dana dostaviti preko 10.000 paketa na kućne adrese naših penzionera koji ne mogu da izlaze iz svojih domova i koji imaju skromne penzije - rekao je Laban.

Više od 10.000 penzionera u Subotici dobiće pakete pomoći

Paketi sa životnim namirnicima (ulje, brašno, so, testo, mesne konzerve) i sredstvima za dizinfekciju biće dostavljeni na kućne adrese penzionera koji imaju penziju nižu od 30.000 dinara. Kako smo ranije javili, sutra (petak) počinje isplata cele martovske penzije, u koju je uključena i jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

Gradonačelnik je još jedno ponovio da su otvoreni namenski računi za uplatu donacija u borbi protiv epidemije virusa i pozvao sve koji žele i mogu da ovim putem pokažu društvenu odgovornost i pomognu u borbi protiv suzbijanja epidemije u državi i gradu Subotici.

Podsećamo građane starije od 65 godina koji nemaju nikog da izvrši za njih nabavku hrane i lekova i koji se preko pozivnog centra Gradske uprave grada Subotice obraćaju za neophodnu pomoć u dostavi  nabavki, da se na vreme jave kontakt centru zbog dostave tokom prazničnih neradnih dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 14372

Povezane vesti

Povezane teme

bogdan laban

isplata pomoći penzionerima

isplata socijalne pomoći

državna pomoć

korona virus

pomoć starijim osobama

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.