Komentara: 34
Pregleda: 20238
Video

U narednih nekoliko dana kreće podela paketa za penzionere sa skromnijim primanjima

07.04.2020. u 16:12h
Izvor: Subotica.com
U narednih nekoliko dana kreće podela paketa za penzionere sa skromnijim primanjima

Kako bi se ublažile posledice izazvane epidemijom korona virusa, pre svega u našem gradu, Grad Subotica je opredelio 6 miliona dinara za socijalne pakete koji će u narednin nekoliko dana početi da se dele penzionerima sa nižim primanjima, a koji će sadržati osnovne prehrambene proizvode i sredstva za dezinfekciju

Podelili smo pakete pomoći za socijalno ugrožene  sugrađane , a do kraja nedelje krećemo sa podelom paketa penzionerima sa najmanjim primanjima. Grad Subotica i u uslovima aktuelnog vandrednog stanja obezbeđuje uslugu pomoći u kući korisnicima. U stalnoj smo komunikaciji sa ustanovama koje pružaju usluge socijalne zaštite i Udruženjima građana, ali i sa građanima koji se javljaju kako bi pružili pomoć korisnicima u kontinuitetu koji nisu sposobni da se sami brinu o sebi, kako bi se regulisalo kretanje u vreme policijskog časa – naglasio je gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban.

Gradonačelnik je još jedno ponovio da su otvoreni namenski računi za uplatu donacija u borbi protiv epidemije virusa i pozivao sve koji žele i mogu da ovim putem pokažu društvenu odgovornost i pomognu u borbi protiv suzbijanja epidemije u državi i gradu Subotici.

Iz Gradske uprave pozvali su građane starije od 65 godina koji nemaju nikog da izvrši za njih nabavku hrane i lekova i koji se preko pozivnog centra Gradske uprave grada Subotice obraćaju za neophodnu pomoć u dostavi  nabavki, da se na vreme jave kontakt centru zbog dostave tokom prazničnih neradnih dana.

Grad brine o svojim najugroženijim sugrađanima i još jednom ih pozivam da ostanu u svojim domovima, da se pridržavaju svih mera zaštite u borbi protiv koronavirusa i da će im pomoć koju grad priprema stizati na kućne adrese – poručio je gradonačelnik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 34
Pregleda: 20238

Povezane vesti

Povezane teme

bogdan laban

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.