Komentara: 4
Pregleda: 6363

Isplata kompletne penzije i jednokratne pomoći od sutra

09.04.2020. u 13:29h
Izvor: Subotica.com
Sutra (petak) počinje isplata cele martovske penzije, koja će biti uvećana za jednokratnu pomoć u iznosu od 4.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo finansija.
Isplata kompletne penzije i jednokratne pomoći od sutra

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije, Siniša Mali, podsetio je da je doneta odluka da penzija za mart neće biti isplaćivana u dva dela, već odjednom, i to zajedno sa obećanom pomoći. Po njegovim rečima, najstariji sugrađani su apsolutno zaslužili da im se pruži i finansijska podrška u ovako teškim trenucima.

Penzije će sutra dobiti oni koji ih primaju preko tekućih računa, dok će istog dana početi i isplata na kućne adrese, koja će trajati nekoliko dana.

Pored pozivanja banke telefonom i zahteva da se penzija donese na kućnu adresu, postoji i mogućnost da se neko ovlasti da podigne penziju, uz ličnu kartu penzionera. Ovlašćenje može biti napisano u slobodnoj formi i nije potrebna bilo kakva overa kod notara, na usluzi su i volonterske službe.

Kako je ranije najavljeno, do kraja nedelje počeće podela socijalnih paketa za penzionere sa skromnijim primanjima, koji će sadržati prehrambene artikle i dezinfekciona sredstva. Pravo na paket sa životnim namirnicama imaće penzioneri čiji je penzijski prihod manji od 30.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 6363

Povezana vest

Povezane teme

isplata penzija

socijalna pomoć

penzija

isplata pomoći penzionerima

pomoć za socijalno ugrožene

državna pomoć

pomoć starijim osobama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.