Komentara: 17
Pregleda: 7090

Veliki kamioni prave štetu u uskim ulicama

29.01.2016. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Veliki kamioni prave štetu u uskim ulicama

Veliki kamioni prave štetu u uskim ulicama u okolini alternativnog putnog pravca za Kelebiju. Drumske krstarice i pored jasno istaknutih znakova zabrane skreću u ulice koje su zbog izgradnje Kolektora 2 zatvorene za saobraćaj zbog čega na alternativni put moraju da idu kroz manje uske ulice. Iza njih ostaju posledice na putu i okolini, a građani postavljaju pitanje ko je za to odgovoran i ko će te posledice da sanira.

Razrovani travnjaci, polomljen beton i ivičnjaci, iščupana stabla. Sve kao posledica ovoga – i pored jasno postavljenih znakova da je Preradovićeva ulica zatvorena za saobraćaj, drumske krstacije nastavljaju pravo, vođeni navikama ili zbog toga kako im navigacija sugeriše. A kada se i stvarno uvere svojim očima da dalje ne može onda skreću u manje ulice, poput Georgi Dimitrova i Iriškog Venca, čijim stanovnicima ne preostaje ništa drugo nego da broje kamione i gledaju štetu koja iza njih ostaje. Takođe, postavljaju pitanje – ko će sve ovo da sanira? I kada?

Kliknite na mapu za prikaz veće slike

Nadležni iz JKP Vodovod i Kanalizacija su juče, nakon pritužbi građana, još jednom sa saobraćajnom policijom obišli ceo alternativni pravac kretanja vozila nakon zatvaranja dela Karađorđevog puta zbog izgradnje Kolektora. Kako bi se ovakve situacije izbegle, na nekim mestima signalizacija je dodatno “pojačana”, dok je na drugim dopunskim znacima jasno istaknuto da je zabranjeno skretanje kako se ne bi ponovo desilo da teški kamioni ili međunarodni autobusi skrenu u uske ulice.

Ukoliko se ova problematika nastavi, nadležni najavljuju dalje korekcije ove alternativne maršrute i mole građane za strpljenje jer je zatvaranje izazvano zbog izgradnje Kolektora 2, projekta na čiju realizaciju se čekalo dugi niz godina i za koji se smatra da je od velike važnosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 7090
Povezane vesti
Povezane pištaljke
Povezane teme
bezbednost saobraćaja kelebijski put
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.