Komentara: 9
Pregleda: 11386
Foto

Bajski put otvoren za saobraćaj od ponedeljka

13.05.2016. u 12:22h > 15:20
Izvor: Subotica.com
Iz Javno-komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" saopšteno je da su završeni radovi na izgradnji Kolektora II (faza 4a1). Od ponedeljka svi pravci na raskrsnici Bajskog i Karađorđevog puta biće u potpunosti prohodni za saobraćaj.
Bajski put otvoren za saobraćaj od ponedeljka

U toku su završni radovi na postavljanju asfalta i obeležavanju dela puta od raskrsnice Trga kralja Tomislava do Trga Veselina Masleše koji je bio zatvoren nešto više do  tri i po meseca. U pitanju je deo puta dužine 580 metara.

Kako je najavljeno ovaj potez će biti osposobljen za saobraćaj do ponedeljka, 16. maja.

Da podsetimo, radovi na raskrsnici Karađorđevog puta i ulica Petefi Šandora i Bajskog puta počeli su 25. januara, dve sedmice kasnije otvoren je prolaz kroz Karađorđev put, zatim sedmicu kasnije deo puta u ulici Petefi Šandora - od Karađorđevog puta do Ulice Jožefa Atile.

Bajski put otvoren za saobraćaj od ponedeljka

U prvom delu radova na ovoj raskrsnici došlo je do izmeštanja svog motornog saobraćaja, pogotovo teškog teretnog što je dovelo do situacije da se taj saobraćaj kreće kroz manje ulice u MZ "Novo selo", a što je dovelo do određenog nezadovoljstva stanovnika ulica kroz koje je privremeno preusmeren saobraćaj zbog česte buke, vibracija ali i povremenog uništavanja ulica kroz koje su se kretala vozila sa teretom.

Završetkom radova na ovom delu stekli su se uslovi da od ponedeljka svi pravci sa ove raskrsnice budu u potpunosti prohodni za saobraćaj, а autobusi na liniji 3 će saobraćati uobičajenom trasom kroz Bajski put. Privremena autobuska stajališta u Gajevoj ulici kao i stajališta na Somborskom putu više neće biti u upotrebi.

Bajski put otvoren za saobraćaj od ponedeljka

Bajski put otvoren za saobraćaj od ponedeljka

Izgradnja Kolektora II realizuje se u okviru Projekta za unapređenje vodnih sistema grada Subotice. Obuhvata delom rekonstrukciju postojećeg zidanog kanala koji je u Subotici izgrađen pre 115 godina. Ovaj kanal je prvobitno bio namenjen samo za odvođenje atmosferskih voda, ali se poslednjih nekoliko decenija koristi i za odvođenje otpadnih voda. Proširenjem mreže novi korisnici će svoje otpadne vode moći da sakupljaju i kanališu do lokacije gradskog Prečistača otpadnih voda, te se tako neće putem mnogobrojnih septičkih jama zagađivati životna okolina.

Izvor: Subotica.com
Asfaltiranje Bajskog puta Asfaltiranje Bajskog puta Asfaltiranje Bajskog puta Asfaltiranje Bajskog puta Asfaltiranje Bajskog puta Asfaltiranje Bajskog puta Asfaltiranje Bajskog puta Asfaltiranje Bajskog puta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 11386

Povezane vesti

Povezane teme

karađorđev put

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

izgradnja kolektora

radovi na vodovodnoj mreži

asfaltiranje

centralni magistralni vodovod

kolektor 2

bajski put

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.