Komentara: 6
Pregleda: 7353

Novi-stari problemi stanovnika Novog sela

08.03.2016. u 16:17h
Izvor: TV Subotica
Nedaleko od grada omeđena Somborskim i Karađorđevim putem, Somborskom prugom i ulicom Frana Supila koja vodi na Buvljak, nalazi se MZ Novo selo. Kroz ovu mesnu zajednicu prolaze veoma značajne saobraćajnice – Bajski put i Gajeva ulica.
Novi-stari problemi stanovnika Novog sela

U pretežno prizemnim kućama živi oko 10 hiljada stanoivnika, koji su se ovde naselili uglavnom 60-ih i 70-ih godina. Teriterijalno je jedna od najvećih mesnih zajednica u Subotici, ali je infrastrukturno jedna od najnerazvijenijih.  Tek trećina stanovnika koji su priključeni na vodovodnu mrežu, samo je deo problema.

Kolektor II većim delom prolazi kroz Novo selo i oko 500 domaćinstava imaće priliku da se priključi na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Rukovodstvo ove mesne zajednice poziva građane da se prijave za priključak koji košta 27.000 dinara i moći će da se plati na 24 rate.

Zbog radova na Kolektoru II saobraćaj je bio preusmeren sa Karađorđevog  na Bajski put i Gajevu ulicu, pa su kamioni napravili veliku štetu u ovom delu grada.

Mesna zajednica Novo selo donela je program rada za 2016.  godinu koji se ne razlikuje mnogo od prethodnih programa, jer se ista nerešena pitanja ponavljaju već godinama, kao što su brojne neasfaltirane ulice, zatim zahtev za biciklističkom stazom kroz Gajevu ulicu i Bajski put, kružni tok na uglu Bajskog puta i Veselina Masleše i brojni drugi projekti za koje nikad nema sredstava u gradskoj kasi.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 7353

Povezane vesti

Povezane teme

mz novo selo

bajski put

gajeva ulica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.