Komentara: 28
Pregleda: 5924

Pojačan intenzitet saobraćaja u Gajevoj, Metohijskoj i na Bajskom putu

26.01.2016. u 18:51h
Izvor: RTV Yueco
Zatvaranje Karađorđevog puta zbog izgradnje kolektora preusmerilo je sav saobraćaj sa i ka Kelebiji na okolne manje ulice, a nadležni veruju da će radovi biti okončani za 15 do 20 dana.
Pojačan intenzitet saobraćaja u Gajevoj, Metohijskoj i na Bajskom putu

Gajeva, Metohijska i Bajski put sada imaju pojačan intenzitet saobraćaja, ali se uz prisustvo saobraćajne policije i adekvatnu signalizaciju on, za sada, odvija bez većih problema i nezgoda. Osim većeg intenziteta saobraćaja u pomenutim ulicama, činjenica da je zbog radova zatvoreno više ulica u ovom delu grada izaziva povremena zagušenja i u ulicama u centru grada.

Zatvaranje Karađorđevog puta, među Subotičanima poznatijeg kao Kelebijski put koji vodi ka istoimenom graničnom prelazu, sav putnički saobraćaj sa i ka Kelebiji preusmeren je na novu maršrutu: Somborski put – Gajeva – Bajski put – Metohijska – Karađorđev put. To je izazvalo povećanje intenziteta saobraćaja, posebno međunarodnog teretnog saobraćaja za koji ove ulice nisu projektovane, tako da se teški kamioni teže mimoilaze, a problematična su i skretanja na raskrsnicama. Za sada nisu zabeleženi veći problemi, postavljena je adekvatna signalizacija, prisutna je i saobraćajna policija, a montirane su i privrmene oznake autobuskih stajališta.

Na samoj raskrsnici Karađorđevog puta i Petefi Šandora već uveliko se vrši iskop za polaganje cevi nove kolektorske mreže. Izmenama u projektu došlo se i do kraćeg roka za radove na ovoj deonici, pa tako umesto na dva meseca, na koliko je dozvolu za zatvaranje izdalo nadležno Ministarstvo, izvođači očekuju da će ova deonica biti zatvorena na 15 – 20 dana.

Zbog izgradnje kolektorske mreže za saobraćaj su trenutno zatvoreni i Trg Žrtava fašizma i Petefi Šandora.

Ulica Petefi Šandora, na potezu od Jožefa Atile do Karađorđevog puta, prema najavama nadležnih biće osposobljena do 15. februara.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 5924
Povezane vesti
Povezana pištaljka
Epoha
Epoha
25.01.2016.
19
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.