• Pregleda: 5742

Pojačan intenzitet saobraćaja u Gajevoj, Metohijskoj i na Bajskom putu

Zatvaranje Karađorđevog puta zbog izgradnje kolektora preusmerilo je sav saobraćaj sa i ka Kelebiji na okolne manje ulice, a nadležni veruju da će radovi biti okončani za 15 do 20 dana.
Pojačan intenzitet saobraćaja u Gajevoj, Metohijskoj i na Bajskom putu

Gajeva, Metohijska i Bajski put sada imaju pojačan intenzitet saobraćaja, ali se uz prisustvo saobraćajne policije i adekvatnu signalizaciju on, za sada, odvija bez većih problema i nezgoda. Osim većeg intenziteta saobraćaja u pomenutim ulicama, činjenica da je zbog radova zatvoreno više ulica u ovom delu grada izaziva povremena zagušenja i u ulicama u centru grada.

Zatvaranje Karađorđevog puta, među Subotičanima poznatijeg kao Kelebijski put koji vodi ka istoimenom graničnom prelazu, sav putnički saobraćaj sa i ka Kelebiji preusmeren je na novu maršrutu: Somborski put – Gajeva – Bajski put – Metohijska – Karađorđev put. To je izazvalo povećanje intenziteta saobraćaja, posebno međunarodnog teretnog saobraćaja za koji ove ulice nisu projektovane, tako da se teški kamioni teže mimoilaze, a problematična su i skretanja na raskrsnicama. Za sada nisu zabeleženi veći problemi, postavljena je adekvatna signalizacija, prisutna je i saobraćajna policija, a montirane su i privrmene oznake autobuskih stajališta.

Na samoj raskrsnici Karađorđevog puta i Petefi Šandora već uveliko se vrši iskop za polaganje cevi nove kolektorske mreže. Izmenama u projektu došlo se i do kraćeg roka za radove na ovoj deonici, pa tako umesto na dva meseca, na koliko je dozvolu za zatvaranje izdalo nadležno Ministarstvo, izvođači očekuju da će ova deonica biti zatvorena na 15 – 20 dana.

Zbog izgradnje kolektorske mreže za saobraćaj su trenutno zatvoreni i Trg Žrtava fašizma i Petefi Šandora.

Ulica Petefi Šandora, na potezu od Jožefa Atile do Karađorđevog puta, prema najavama nadležnih biće osposobljena do 15. februara.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman
28
Naj Odgovori
Najjača je ova pištaljka od juče: BAYPASS - Obilazak? :) hahahahha
Ok što ne znaju engleski, al imate google translate pa pogledajte kako se piše OBILAZAK pravilno
Sojic Odgovori
Kopaju na sve strane a nigde da završe!
LAŽU Odgovori
Koja je ovo laž da je policija prisutna, pojave se ponekad i to je sve. Sramota da nisu prisutni u vreme najveće frekvencije odlazaka-dolazaka decu u školu Sečenji Ištvan. Gospoda iz grada mogu slobodno da prošetaju ovim ulicama da vide kakav je haos nastao na javnim površinama koje mi građani uređujemo. Verovatno će nakon završetka radova samo građani morati da uređuju javnu površinu ispred svojih kuća. SAOBRAĆAJ JE NENORMALNO VELIK! Neki od teretnjaka se izgube i nastave put ka Tavankutu i onda vide da su pogrešili, neki skrenu u male ulice pre Univerexporta...blato, rupe, galama i sve ostalo...
neko Odgovori
o zemljo srbijo, zemljo indijo... baypass... pa da li je ovo realno hahahaha sprdnja
forest gamp Odgovori
Hehehe... - Ukrupnjavanje pa Premostcavanje po Suboticki !!
neobaveschten Odgovori
koliko su oni ovih BAYPASS tabli postavili??? hahahahaonaj ko je pravio iz svog džepa da plati nove ili prepravku ovih... toliko
@Naj Odgovori
obilaznica -- baypass
Po google translate.
ZelenaStrana Odgovori
@ @Naj
aj probaj opet
organizator Odgovori
Pocelo je. Saobracajni znaci jesu postavljeni ali ne i putokazi na kriticnim raskrsnicama, bas danas sam imao prilike da vidim kako se sleper zavukao u uske ulicice, porusio bandere, izgazio i unistio sve da bi se izvukao na glavni put. Pratim dete u skolu i jos ni jednog policajca nisam video, osim one patrole koja bez prestanka cuva Dzamiju. Ovo je tek drugi dan ovog saobracajnog haosa i imamo srece sto jos niko nije stradao. Smatram da su na te tri kriticne raskrsnice (kod skole Secenji Istvan, na izlasku iz Metohijske i na ulasku u Gajevu ulicu iz pravca Kelebije) preko potrebi saobracajni policajci koji bi kvalitetno regulisali saobracaj.
TomyB Odgovori
Pa da li je moguce da ste toliko nesposobni svi vi sto komentarisete, pa vam za svaku glupost treba saobracajac na raskrsnici a kad ih ima onda se svi kolektivno (vozaci i pesaci) pogube i pojma nemaju gde ko treba da ide. A pazi ga i ovaj organizator, sreca da niko nije stradao.. A sto da neko strada ako se izvode radovi, izmenjen je rezim saobracaja, nedeljama se trubi o ovoj temi i sad kad se radovi napokon izvode pocinje panika, sve do jednog nesposobnjakovici!!
roky Odgovori
BAYPASS ... ha ha ha ha ha ha... sa kupljenim Diplomama se desava !! cast izuzetcima sve su tamo zaposleni 'Sogor Koma Jobarat ' BRUKA I SRAMOTA !!!
pablito Odgovori
Ovi moroni mesto da prvo urade y krak pa onda krenu u grad.. ma gotova je Subotica ..davno sam došao kao student u najlepši tada Yugrad . No sreća moja da sam prepoznao da grad umire i pobegao od najezde brdskih i salašikih skakavaca koji pojedine letinu. ...pih pih pih
Valderama Odgovori
Da li je iko razmišljao o tome da li asfalt u ovim ulicama može da podnese šlepere od 10-15 tona koji nose teret od 25 tona ili će u tim ulicama asfalt da ode dođavola, pa ćemo kao Gabor da vozimo Dakar?
Salamander Odgovori
Na stranu o načinu kako je napisano obilaznica što predstavlja samo opštu kulturu i znanje zaposlenih preko veze, ali glupost je zatvarati pola grada bez određenih priprema za tranzit saobraćaja. Gajeva je u jednom danu postala raskopana ulica sa kraterima pored puta i počinje na nekim mestima da tonu bankine pošto verujem da težina kamiona prelazi predviđenu nosivost. Znači radite jedan deo grada da bi se drugi deo grada razrušio da bi ste ga mogli popravljati, nakon toga ponovo zatvorite deo grada i napravite "perpettum mobile" za izvačenje para iz budžeta. Zna se da obilaznica nije gotova ali ste mogli da pripremite recimo barem deo tog projekta gde bi kamioni mogli da prolaze tokom ovih famoznih radova - verovatno bi koštalo manje a bilo dugotrajnije rešenje. I kao što je jedan pametan neuki čovek rekao "Niko se nije usr'o zato što je WC daleko, nego zato što nije na vreme krenuo"
Građevinski inženjer Odgovori
Molim nadležne da posete ugao ulica Marina Držića i Bajskog puta svaki dan posle 17 časova da se uvere kuda i kako idu šleperi kada promaše skretanje sa Bajskog puta na Gajevu ulicu i da provere postavljenu signalizaciju jer se ni Subotičani po njoj ne snalaze.
Shojić Odgovori
@Naj
Vi gospodine mora da ste jedan od "genija" koji su odgovorni za prevođenje znakova...
bay(zaliv)pass(proci) Odgovori
Cija strina se zaposlila kad je nepismena u postavljanju znakova ? Em sto je nepismena ,em sto ne zna gde da postavi znakove,em sto ne zna na kojoj visini da postavi znakove( visina je kao da svi voze Ferari pa iz lezeceg stava da ciataju).Mislim da je bolje da zaposle strucnjake a te sve seka perse ostave kuci da ne rade nista i da im daju plate.Bolje i da sede kuci kad ne smeju da im daju otkaze ili da im prigovore za nestrucnost .
Platite im samo da ne rade nista ,molim Vas.
Ovako svi koji voze misle da su Suboticani debili.
AlwaysUltra Odgovori
Baypass je i simbolican i javni pokazatelj vrhunca intelektualnog gliba u koji se grad srozao zadnjih decenija!
Za takvu bruku bi u normalnoj zemlji neko ozbiljno odgovarao ! Nije to baskijski ili velski ili kakav drugi egzotican jezik pa da ''pogresi covek" nego jezik kojim se na solidnom nivou sluze i todleri (prohodala deca) !
sziki Odgovori
tamo u tom pravcu ugraduje se bajpas.hahaha
goki Odgovori
Onom treba ugraditi baypass ko je ovo preveo... hahaha
Obilaznica-Bypass, Obilazak-Detour za prevodioca...
Amygdala Odgovori
Nije ni baypass, ni bypass nego tranzit.
žužana Odgovori
Mislim da će okončanjem ovih radova biti rešen odvod vode, i tome se iskreno radujem.

Radovi se obavljaju brzo i efikasno.

Naravno, ostaje problem razrovanih sporenih ulica, izlomljenog trotoara.
Baš me briga da li su saobraćajni znaci pravilno ispisani na engleskom jeziku. To je najmanji problem.

Probleme ćemo videti tek kada se preseku trake.
MisterG Odgovori
Amygdala
Al ga ti sad odvali.
AlwaysUltra Odgovori
zuzana

Vi se to malo salite sa nama ??

Verovatno je svejedno i onima koji su uveli "obalaznicu" !
žužana Odgovori
AlwaysUltra

Uopšte mi nije do šale, kada se radi o mom gradu i gradu mojih predaka. Ukoliko niste razumeli, pokušaću da Vam objasnim.
Dakle, smatram da su radovi na izgradnji kolektora neophodni i da je to u interesu građana. Firma koja je angažovana za izvođenje poslova radi brzo, poštujući rokove.

Takođe sam napomenula problem preusmerenog saobraćaja u ulice koje nisu predviđene za te namene, te da će se šteta, ukupna šteta, videti tek po okončanju trenutnih radova. Nisam komentarisala planove nadležnih vezano za ponovno asfaltiranje preopterećenih i propalih kolovoza, jer se o tome još ne govori.


Nadam se da ste me razumeli, i molim da mi pojasnite šta podrazumevate pod izrazom ...egzotični jezici... , i zašto koristite u tekstu dva znaka pitanja. Ustvari, i ne morate da mi objašnjavate Vaš profil mi je u potpunosti jasan.
AlwaysUltra Odgovori
zuzana

I vi se "upecaste kao som na durdubak'' - da citiram naseg slavnog vojvodu od Haga !

I nisam mislio da vam objasnjavam - znao sam da sam vam potpuno jasan !!
Landara Pišora Odgovori
Ne budite nakraj srca, zar ne vidite da grad vode skolovani kadar, sa fakult. diplomama "a la toma grobar".
Uceni su to ljudi. Napredni. Pogledajte kolke su im glave, pamet je to.
Do juce portir od sutra vec odelce. Preksutra opac, evo i diplomica stize.
E moji šabani glavati, landara vam pišora.
Djuro Odgovori
Ulice Bajski put, Karadjordjev put, pa i Petefi Sandora zatvoreno. Kako do grada? Preko onih malih ulica sa rupama do kolena? :) Svi "manageri" sa lopatom i asovom u ovaj reon, NEKA SAMI DOVRSE!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.