Komentara: 45
Pregleda: 7790
Foto

Uskoro počinje gradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću

24.07.2018. u 15:43h
Izvor: Subotica.com
U okviru IPA projekta prekogranične saradnje Srbije i Mađarske uskoro će početi izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću.
Uskoro počinje gradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću

U Gradskoj kući danas je potpisan ugovor sa izvođačem radova, a kako je najavljeno, posle pripremnih radova, kamen temeljac palićke „kuće kulture“ u Bohinjskoj ulici biće postavljen u septembru.

Izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću, kao i Srpskog kulturnog centra u Morohalomu, deo su projekta „Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja“.

- Jedan od glavnih ciljeva je razvoj sveobuhvatne kulturne strategije za ceo pogranični region, pokretanje onlajn centra za informacije i vesti na oba jezika, i integrisanje Novog Sada, buduće Evropkse prestonice kulture, u kulturni i turistički život pograničnog mađarsko-srpskog regiona – objasnila je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice. - Ovi ciljevi potvrđuju i zašto je „raznobojna saradnja“. Posle izgradnje objekata, u sklopu projekta organizovaće se 48 kulturnih događaja, međunarodne izložbe, kreativne radionice, književne večeri, tri pozorišna performansa...

Uskoro počinje gradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću

Vrednost kompletnog projekta je 3.738.247 evra, od čega deo vezan za Suboticu iznosi 1.131.040 evra. Izgradnja Mađarskog kulturnog centra koštaće oko 77.3 miliona dinara bez PDV-a.

Vodeći partner na projektu je DKMT Evroregionalna razvojna agencija iz Segedina, a partneri su Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu, Eđmašert iz Morahaloma, kao i gradovi Subotica i Novi Sad.

Mađarski kulturni centar imaće oko 800 kvadratnih metara i nalaziće se tik do škole „Miroslav Antić“.

- Mi, Palićani, već smo polako izgubili nadu da će se izgraditi ovaj objekat, jer smo pre više od deset godina porenuli ovaj projekat. Imamo oko 11 sekcija, veliki broj dece se bavi raznim kulturnim delatnostima, ali nisu imali adekvatan prostor pa su radili u prostorijama mesne zajednice ili u školi – ističe Marta Dobo, predsednica Skupštine MZ Palić.

Uskoro počinje gradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću

Uskoro počinje gradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću

Izvođač radova je firma „Modulor“ iz Beograda, a rok za završetak je godinu dana.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Ugovora za izgradnju Doma kulture Mađara na Paliću Potpisivanje Ugovora za izgradnju Doma kulture Mađara na Paliću Potpisivanje Ugovora za izgradnju Doma kulture Mađara na Paliću Potpisivanje Ugovora za izgradnju Doma kulture Mađara na Paliću Potpisivanje Ugovora za izgradnju Doma kulture Mađara na Paliću Potpisivanje Ugovora za izgradnju Doma kulture Mađara na Paliću Potpisivanje Ugovora za izgradnju Doma kulture Mađara na Paliću Potpisivanje Ugovora za izgradnju Doma kulture Mađara na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 45
Pregleda: 7790

Povezane vesti

Povezane teme

mađarski kulturni centar palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.