• Pregleda: 5176

Izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću teče po planu, uprkos lošim vremenskim prilikama

Izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću teče predviđenom dinamikom, a gradilište je danas obišla Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice.
Izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću teče po planu, uprkos lošim vremenskim prilikama

Podsetimo, Mađarski kulturni centar na Paliću je važan deo projekta „Colourful Cooperation" INTERREG IPA projekta prekogranične saradnje Srbije i Mađarske. U okviru istog projekta već je izgrađen i počeo sa radom Srpski kulturni centar u Morohalomu.

- Radovi na izgradnji Doma kulture na Paliću počeli su jesenas i vredni su ukupno 1.100.000 evra, od čega je 15 odsto sredstva finansira Grad. Ceo projekat "Raznobojna saradnja"  je vredan 3.7 miliona evra - podsetila je Timea Horvat. - Imamo i partnere na ovom projektu a njegov cilj je izgradnja Srpskog kulturnog centra u Morohalomu i Mađarskog kulturnog centra na Paliću. Jedan od najznačajnijih strateških ciljeva ovog projekta je sveobuhvatna kulturna strategija, odnosno održavanje kulturnih manifestacija, razvijanje turizma, teritorijalnog identiteta...

Izvođač radova je firma „Modular“ iz Beograda, koja je u julu prošle godine potpisala ugovor o izgradnji objekta. Pripremni radovi su počeli u septembru, dok je kamen temeljac postavljen u oktobru.

Iako vremenski uslovi ne idu na ruku neimarima, očekuje se da će radovi u Bohinjskoj ulici biti gotovi ,kako je planirano, do kraja avgusta.

- Radovi su ovih dana malo usporeni, ali se intenzivno se radi na kompletnoj krovnoj konstrukciji sa unutrašnjim radovima, hidroizolaciji i termoizolaciji fasade. Instalacije su velikim delom urađene, a stolarija se uveliko radi - objašnjava šef gradilišta Ljubomira Miloševa. - Ukoliko ne bude većih problema sa vremenom, očekujemo da ćemo sve završiti u roku a to je 30. avgust.

Mađarski kulturni centar na Paliću prostiraće se na 800 metara kvadratnih i on je velika i dugogodišnja želja Palićana.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

24
024 Odgovori
Imali nesto u Subotici ili Palicu da grade firme iz Subotice ili Vojvodine.. ili sve iz Beograda i drugih krajeva.. ?..
Suboticanka Odgovori
Firma "Modulor" je ozbiljna firma, naravno da sve ide kako treba
Indijanac Odgovori
Pa ovo će izgleda biti pre gotovo nego Akvapark na Paliću.
Olivia Bajor Odgovori
Svaka čast! Samo napred!
Istina... Odgovori
Pripajanje Vojvodine Novoj Austrougarskoj.
Deki99
Haha, kakva Austrougarska, ima da se pripajamo Pakistanu i Arapima sa Bliskog Istoka - vecina nasih unuka ce dobrim delom imati krv iy tih krajeva. Nema buducnosti ni ya nas a ni za bivse Austrougare. xD
c
Ne boj se. pre ce se desiti da SVM natera madjare da postanu srbi samo da bi oni ostanu na vlasti sa SNS. SVM i Fidesz pravi vise stete madjarima u Vojvodini i u Madjarskoj nego sto bi atomska bomba mogao. Nazalost ni za opoziciju nemem lepe reci...
Naivan domaćin
Tebi izgleda smetaju mađari. A nama smetaju takvi kao što si ti. Ovo nema veze sa Austrougarskom. Mi smo ovde kući, prihvatili smo vas kada ste bili proterani. Želiš da nam zabranjuješ vezu sa maticom? Verovatno bi bio srećan sa rusima. Pogrešio si destinaciju. Izvoli. Mi te ne zadržavamo. Srećan put.
Avaruu
genetski sam vecim delom srbin i srpski mi je maternji ali istina je da je Vojvodina i narod u Vojvodini puno izgubio pripajanjem Srbiji.
Deki99
Hej, hej, pa sta? Pazi sta pricas, neces valjda da te nazovu rasistom? :O
Ovo je multikulti zajednica, mi volimo sve ljude podjednako - iako svi imamo različite ukuse.
Nikolai Sokolov
Напредно побољшавање стопе незапослености у Србији.
B
Ako mogu sirijci u boss-u da rade mogu i indijci tu... ;-)
Olivia Bajor
Radila sam u Englesku i tamo su Indijci najveći radnici.
Od tada ne čudim se ako vidim crnca Indijci, pakistanca iako ovde većinom cigani i migranti su različiti on nas belih.
Nemam ja ništa protiv ako Indijci dolaze ovamo, svakako za negde 50 godina njih će biti isto svuda kao sada kineza na primer.
Neka rade.
Ako niko od nas neće da radi neka oni dolaze.
chubycheck
dok posteno rade od mene mogu biti i iz Tadzikistana
Ines Odgovori
Samo nam je jos i to trebalo......Velike vajde.....
u inat svima Odgovori
@..istina...""ce da prodje ko i stara!!
nemanja Odgovori
A radnici migranti...?
Filip
Ko god zeli da radi u Srbiji posteno je po mom misljenju dobrodosao,jako je tesko naći dobre radnike pogotovo na gradjevini(sto znam iz licnog iskustva kada sam gradio kuću)ne čudi me da i u budućnosti sve vise radnika ovog profila dokazi na rad jer su dobri majstori otisli u inostranstvo,a ostatak su prezauzeti,preskupi ili alkosi,neradnici itd
Nikolai Sokolov
@Filip:
Тешко је наћи добре раднике који ће да раде за цркавицу. Зашто је један суботички угоститељ запослио море миграната? Зар не постоје кувари у Србији?
Лакше је увести робове но платити српског радника.
Avaruu Odgovori
Grade obicnu kucu i digli frku kao da se gradi dvorac kao iz diznilenda u naj manju ruku.
pista
kvadrat sa sve opremom 1400 evra.... malo li je? Hvala Evropi za pare!
Filip Odgovori
Madjara ima sve manje u Subotici(zbog raznih razloga)a broj Roma je znacajno povećen da li i mi imamo pravo na makar skromniji centar s obzirom da smo najbrojnija nacionalna manjina u Srbiji?
šerpa
Otkud znaš da ste najbrojnija manjina kad, uglavnom, ne znate ni da brojite? Osim para koje dobijete kao socijalnu pomoć?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.