Komentara: 24
Pregleda: 7747

Sedam godina od rušenja zgrade Narodnog pozorišta

03.06.2014. u 15:48h
Izvor: RTV Yueco
“Počinje rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici”. Tako je glasio naslov u subotičkim medijima na današnji dan pre 7 godina. Kompletna rekonstukcija pozorišta trebalo je da bude završena u roku od 5 godina, što se tada Subotičanima činio kao dug period bez prepoznatljive građavine u centru grada.
Sedam godina od rušenja zgrade Narodnog pozorišta

Danas, sedam godina kasnije, na mestu nekadašnjeg pozorišta nalazi se još jedan od betonskih kostura u gradu, a glumci kažu da im je od svega ostala samo nada da će to jednom biti završeno.

Iako je većina građana bila protiv rušenja zgrade Narodnog pozorišta, kao da se nešto pitaju, nakon započetih radova i prvog srušenog zida, svi su se nadali da će tih 5 godina brzo proći. Tako je i bilo, ali kada je reč o pozorištu, malo se toga promenilo.

Oni koji su u pozorištu provodili najviše vremena su glumci. Oni ističu da su se te 2007. godine obradovali ideji o rušenju, jer uslovi za rad nisu bili, pre svega, bezbedni.

ovako je to izgledalo, pre 7 godina... (više fotografija u povezanom albumu)

Iako su prešli u takođe loše uslove, ono što ih je tešilo jeste to što će se nakon 5 godina vratiti u novo pozorište gde će konačno imati uslove kakve i zaslužuju.

Osim ovih nagrada, osvojeno je još nekoliko vrednih nagrada tokom prethodnih godina, iako su uslovi za pripremu predstave blago rečeno, neadekvati.

S obzirom na to da se još uvek ne zna kada će zagrada pozorišta biti završena, izgleda da će glumci i dalje morati da osvajaju nagrade redeći u neadekvatnim uslovima, dok će Subotičani, kako su već navikli prethodnih godina, spuštenih glava prolaziti pored nekadašnje zgrade pozorišta.

Uz ovaj tekst preporučujemo i da pogledate 2 povezana albuma sa fotografijama, da se podsetite izgleda "starog" Narodnog pozorišta i da pogledate album u kojem su fotografijama zabeleženi kadrovi rušenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 7747
Povezane vesti
Povezani albumi
Povezane teme
Narodno pozorište
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.