• Pregleda: 2566

Maglai: Predstoji ugovarački postupak za nastavak radova na pozorištu

Jedini ponuđač koji je ostao, Konzorcijum „SMB gradnja“, načinio grešku u ponudi, pa je gradonačelnik odlučio da poništi javnu nabavku. Nastavak radova u novembru, nakon postupka ugovaranja.
Maglai: Predstoji ugovarački postupak za nastavak radova na pozorištu

Na javnu nabavku za nastavak radova na izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta, prigovor je uložio jedan od ponuđača, beogradski „Bemaks“, ali je Agencija za zaštitu prava ponuđača odbila taj prigovor.  Međutim, izgubljeno je više od mesec dana, i kada se u ponovljenom roku pojavio samo jedan ponuđač, „SMB gradnja“, u konzorcijumu sa „CIMgasom“ i firmom „Rotel“, ispostavilo se da je prekoračio maksimalni iznos predviđen kao vrednost radova. Zbog toga je gradonačelnik Jene Maglai u sredu doneo odluku da poništava javnu nabavku.

„Prigovor „Bemaksa“, da ne razume tekst javne nabavke, bio je samo izgovor i pokušaj da se ona uruši, ali je drugostepeni organ u Beogradu vrlo brzo rešio taj predmet i prigovor proglasio neosnovanim.  Izgubili smo, međutim, više od mesec dana, i jedini ponuđač u ponovljenom roku, kada smo mislili da će sve biti u redu, napravio je grešku i dao za 1,2 miliona dinara iznos veći od vrednosti radova, zbog čega sam danas odlučio da se nabavka poništi. Tako su se stekli uslovi da krenemo u pregovarački postupak sa ponuđačem i dogovorimo da njihova ponuda bude u okvirima raspoloživih sredstava.  To će potrajati još oko dve nedelje i nadam se da ćemo sa ponuđačem zaključiti ugovor i da će otpočeti radove na novom delu Pozorišta“, rekao je gradonačelnik Jene Maglai na konferenciji za novinare.

Na pitanje da li će izgubljeno vreme uticati da Subotici od strane Upravnog fonda za kapitalna ulaganja Pokrajine budu uskraćena sredstva namenjena za Narodno pozorište, u iznosu od 225 miliona dinara, Jene Maglai rekao je da je najvažnije da se u toku ove godine zaključi ugovor sa izvođačem, i u tom slučaju iznos neće propasti nego će se za radove povući koliko bude potrebno, a ostatak preneti za narednu godinu.

„Biće mogući radovi u zimskom periodu jer je reč o zatvaranju novog dela Pozorišta, kompletnog krova i fasada od strane Zelene fontane i prema Korzou, a predviđeni su i određeni unutrašnji radovi.  Jeste da je izgubljeno mesec i po dana i da bi bolje bilo da smo počeli pre zimske sezone, nakon što smo jednu fazu završili u julu, ali u ovom slučaju najvažnije je da se posao nastavi, da nema zastoja kao što je ranije bilo godinama.  Sredstva ćemo moći da koristimo, i smatram da sve ide u pozitivnom pravcu“, tvrdi gradonačelnik.

Što se tiče namene objekta nakon što bude u potpunosti završen, Jene Maglai je izjavio da će o njoj odlučivati jedna manja „menadžerska“ grupa, jer Narodno pozorište koje će se baviti programima i scenskim nastupima za to neće imati kapacitete, a o planovima za narednu godinu je rekao:

„Nakon što završimo sa pregovaračkim postupkom, zaključimo ugovor i izvođač preuzme gradilište da bi započeo radove, razmišljaćemo o tome kolika sredstva da opredelimo za 2016. godinu. Sredinom ili krajem novembra imaću razgovore i u republičkom ministarstvu i u Pokrajinskoj upravi za kapitalna ulaganja o tome kako će se nastaviti finansiranje izgradnje Pozorišta u narednoj fazi. Na osnovu toga i mi ćemo moći da planiramo učešće iz gradskog budžeta u radovima“.

Izvor: Subotičke novine / Autor: Miodrag Radojčin

povezane teme

10
Petar Odgovori
„Biće mogući radovi u zimskom periodu"

E sram da vam bude svima nadlezni,dok vi ceo godine o tome svadate
ko ce vise ukrasti ,radnici u sred zima poceti raditi....
Taj pozoriste se nikad nece biti zavrseno,zahvaljujuci takvima
Jozlaaa Odgovori
Da li je ovo pocetak predizborne kampanje aktuelnog gradonacelnika ili samo jos samo jedna kradja u nizu i dokaz njegove nesposobnosti?!?!
Hektor Odgovori
Maglai, ti si VIC. Nista nisi uradio osim sto si pricao u prazno, a to ces verovatno i nastaviti. KAda samt e davne 2012. video u emisi B92 "Istinomer", ucinio si mi se sposoban i drugaciji od ostalih. Na kraju, vidim da to uopste nisi.
Joso Odgovori
Nesposobnost koju je pokatao gradonačelnik da sprovede jednu običnu javnu nabavku je za podsmeh. Materijal imate, imate i novac koji ste dobili i sve ste vašom ličnom ne zainteresiranošću doveli u pitanje. ili pare koje ste dobili , bili su samo povod za vaše lićno slikanje i ličnu promociju.
pinkpanter Odgovori
Maglai po starom obicaju prodaje maglu, nesposoban je da sprovede obicnu javnu nabavku a kamoli da obavlja funkciju na kojoj se nalazi. Dok se dzepovi pune, Subotica trpi, a i mi kao gradjani, sve dok cutimo nismo zrtve vec saucesnici. Pitam se gde je onih 150 miliona dinara iz pokrajine i da li je i to bilo samo za slikanje ?
Always Ultra Odgovori
Projekat za 22.vek definitivno !!
Silvija Odgovori
Ovo sve deluje neozbiljno. Izuzetno važna institucija kulture na koju godinama čekamo, a ovakav odnos gradonačelnika! Produžavanje roka završetka, a pare odobrene...
Oko sokolovo Odgovori
"Istorija je učiteljica života"

Prisetimo se "kapitalnih" a nikada završenih projekata. Gradnja kompleksa zatvorenih bazena u Dudovoj šumi započeta je pre ravno dvadeset(!) godina (1995.) i još joj se ne nazire kraj a Bioskop kraj Otvorenog univerziteta započet pre više od pola veka nikada nije dovršen. Srušen je a neko se ugradio u prodaju šuta i betonskog gvožđa.
safet Odgovori
Hahahhahhha rusi to ruglo iz centar grada
jafa Odgovori
Slikanje, predizborna kampanja i prazne price, u prevodu prodaja magle gradjanima Subotice, to je jedina funkcija koju uspesno obavlja doticni. [*...*]
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.