Komentara: 10
Pregleda: 3350

Maglai: Predstoji ugovarački postupak za nastavak radova na pozorištu

26.10.2015. u 14:07h
Izvor: Subotičke novine
Jedini ponuđač koji je ostao, Konzorcijum „SMB gradnja“, načinio grešku u ponudi, pa je gradonačelnik odlučio da poništi javnu nabavku. Nastavak radova u novembru, nakon postupka ugovaranja.
Maglai: Predstoji ugovarački postupak za nastavak radova na pozorištu

Na javnu nabavku za nastavak radova na izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta, prigovor je uložio jedan od ponuđača, beogradski „Bemaks“, ali je Agencija za zaštitu prava ponuđača odbila taj prigovor.  Međutim, izgubljeno je više od mesec dana, i kada se u ponovljenom roku pojavio samo jedan ponuđač, „SMB gradnja“, u konzorcijumu sa „CIMgasom“ i firmom „Rotel“, ispostavilo se da je prekoračio maksimalni iznos predviđen kao vrednost radova. Zbog toga je gradonačelnik Jene Maglai u sredu doneo odluku da poništava javnu nabavku.

Maglai: Predstoji ugovarački postupak za nastavak radova na pozorištu

„Prigovor „Bemaksa“, da ne razume tekst javne nabavke, bio je samo izgovor i pokušaj da se ona uruši, ali je drugostepeni organ u Beogradu vrlo brzo rešio taj predmet i prigovor proglasio neosnovanim.  Izgubili smo, međutim, više od mesec dana, i jedini ponuđač u ponovljenom roku, kada smo mislili da će sve biti u redu, napravio je grešku i dao za 1,2 miliona dinara iznos veći od vrednosti radova, zbog čega sam danas odlučio da se nabavka poništi. Tako su se stekli uslovi da krenemo u pregovarački postupak sa ponuđačem i dogovorimo da njihova ponuda bude u okvirima raspoloživih sredstava.  To će potrajati još oko dve nedelje i nadam se da ćemo sa ponuđačem zaključiti ugovor i da će otpočeti radove na novom delu Pozorišta“, rekao je gradonačelnik Jene Maglai na konferenciji za novinare.

Na pitanje da li će izgubljeno vreme uticati da Subotici od strane Upravnog fonda za kapitalna ulaganja Pokrajine budu uskraćena sredstva namenjena za Narodno pozorište, u iznosu od 225 miliona dinara, Jene Maglai rekao je da je najvažnije da se u toku ove godine zaključi ugovor sa izvođačem, i u tom slučaju iznos neće propasti nego će se za radove povući koliko bude potrebno, a ostatak preneti za narednu godinu.

„Biće mogući radovi u zimskom periodu jer je reč o zatvaranju novog dela Pozorišta, kompletnog krova i fasada od strane Zelene fontane i prema Korzou, a predviđeni su i određeni unutrašnji radovi.  Jeste da je izgubljeno mesec i po dana i da bi bolje bilo da smo počeli pre zimske sezone, nakon što smo jednu fazu završili u julu, ali u ovom slučaju najvažnije je da se posao nastavi, da nema zastoja kao što je ranije bilo godinama.  Sredstva ćemo moći da koristimo, i smatram da sve ide u pozitivnom pravcu“, tvrdi gradonačelnik.

Što se tiče namene objekta nakon što bude u potpunosti završen, Jene Maglai je izjavio da će o njoj odlučivati jedna manja „menadžerska“ grupa, jer Narodno pozorište koje će se baviti programima i scenskim nastupima za to neće imati kapacitete, a o planovima za narednu godinu je rekao:

„Nakon što završimo sa pregovaračkim postupkom, zaključimo ugovor i izvođač preuzme gradilište da bi započeo radove, razmišljaćemo o tome kolika sredstva da opredelimo za 2016. godinu. Sredinom ili krajem novembra imaću razgovore i u republičkom ministarstvu i u Pokrajinskoj upravi za kapitalna ulaganja o tome kako će se nastaviti finansiranje izgradnje Pozorišta u narednoj fazi. Na osnovu toga i mi ćemo moći da planiramo učešće iz gradskog budžeta u radovima“.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3350

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

zgrada pozorišta

jene maglai

izgradnja narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.