Komentara: 10
Pregleda: 9519
Video
Foto

Proglašeni najbolji glumci Drame na srpskom jeziku

20.06.2015. u 19:29h
Izvor: Subotica.com
Na Sceni Jadran sinoć su glumci i glumice Narodnog pozorišta u Subotici još jednom doživeli ovacije subotičke publike za kraj veoma uspešne sezone, koja je i ove godine protekla pre svega u teškim infrastrukturnim uslovima sa kojima su se subotički glumci borili i bore dugih sedam godina.
Proglašeni najbolji glumci Drame na srpskom jeziku

Retrospektivom pozorišne sezone sinoć je stavljena tačka na veoma uspešnu radnu godinu glumačke ekipe Narodnog pozorišta iz Subotice.

Sinoćnja svečanost je upotpunjena energičnim umetničkim performansom u kojem su glumci i glumice Narodnog pozorišta iz Subotice na vrlo upečatljiv način prikazali tešku situaciju u kojoj se nalaze, prvenstveno zbog nedostojnih uslova za rad u kojima svakodnevno deluju, na radne prostorije u fabrici "Mladost" u kojima su za sedam teških godina proizveli i pripremili na stotine predstava i u kojima su se spremali za gostovanja širom Srbije i regiona gde su po pravilu dobijali brojne nagrade.

Proglašeni najbolji glumci Drame na srpskom jeziku

Režiser sinoćnjeg programa bio je glumac Vladimir Grbić, a glumci su pripremili niz muzičkih numera u kojima su na kreativan način skrenuli pažnju na tešku situaciju, što je izazvalo oduševljenje standardno prepune sale na Sceni Jadran, a kada se zavesa spustila i glumci poklonili prisutnima usledio je višeminutni gromoglasni aplauz vidno zadovoljne publike.

U drugom delu programa dodeljene su nagrade za najbolje glumce po glasovima publike i stručnog žirija, a subotičkoj publici se poklonio subotički glumački ansambl, svi oni umetnici koji na subotičkim daskama koje život znače igrali i preko 30 godina.

Proglašeni najbolji glumci Drame na srpskom jeziku

Za najbolju glumicu po glasovima stručnog žirija, ali i publike proglašena je Mina Peković, a za najboljeg glumca Milan Vejnović, odnosno Marko Makivić.

Pogledajte kratak video zapis sa nekim zanimljivim delovima sinoćnjeg performansa, a u povezanom albumu možete da pogledate i fotografije.

Delovi teksta nekih muzičkih interpretacija:

Na muzičku podlogu pesme Maljički (Idoli)

"Plamene zore, bude me iz sna, idem na probu, pravac fabrika, kolege moje iz drugih gradova, imaju scenu, a šta imam ja? Dođem na probu, fabrika prljava, napolju minus, grejač crkava, napolju kiša, mokro i unutra, čim dođe leto, unutra pećnica, dok čekam zgradu, godine prolaze, a gradske vlasti, dolaze odlaze, ista je priča, ja brojim poraze, penzija stigla, fabrika ostade."

Na muzičku podlogu pesme Mala grupa... (Familija)

Proglašeni najbolji glumci Drame na srpskom jeziku

"Ja sam srećan što sam glumac, meni gluma znači sve, potrebna je jedna scena da se čovek raduje, sva ta naša publika, i poneka kritika, zašto za nas nema pravde, od fasade nema vajde. Mala, mala, mala grupa ... dugo nam je zgradu zidala, mala, mala, mala nam je ta, obećali zgradu, fabrika nam ostala. Nemoj reći da se plašiš što kultura propada, gledam TV, vatam zjale, lakše mi je od tada... Biće sutra i Dom vojske, biće sutra zgrada nova, malo danas, malo sutra, tu se vrti krupna lova, svi nas lažu, svi nas mažu, prazne priče na sve strane.."

Na muzičku podlogu pesme Firma ilegal (Dubioza kolektiv)

"Šareni marketinški zidovi srama, prazna obećanja su najbolja reklama, stubovi se kreče, eto blago nama, sve u ime naroda, čist profit i zabava, kažite nam ministri, naši poslanici, zašto vaši umetnici žive ko jadnici, na ivici života, vama bitna svota, poznajete l' osećaj, zove se sramota... Firma ilegal - JE LI VAS SRAMOTA!"

Proglašeni najbolji glumci Drame na srpskom jeziku

Izvor: Subotica.com
Zatvaranje pozorišne sezone i dodela nagrada najboljim glumcima Zatvaranje pozorišne sezone i dodela nagrada najboljim glumcima Zatvaranje pozorišne sezone i dodela nagrada najboljim glumcima Zatvaranje pozorišne sezone i dodela nagrada najboljim glumcima Zatvaranje pozorišne sezone i dodela nagrada najboljim glumcima Zatvaranje pozorišne sezone i dodela nagrada najboljim glumcima Zatvaranje pozorišne sezone i dodela nagrada najboljim glumcima Zatvaranje pozorišne sezone i dodela nagrada najboljim glumcima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 9519

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

scena jadran

drama na srpskom jeziku

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.