• Pregleda: 6946

Ukinut Kontakt centar 024

Kontakt centar 024 koji otvoren oktobra 2011. godine u sklopu Gradske uprave, radi poboljšanja komunikacije između građana i uprave, najnovijom sistematizacijom je ukinut, što je gradonačelnik Jene Maglai i potvrdio u izjavi za RTV City.
Ukinut Kontakt centar 024

- „Kontakt centar jeste kao posebna organizaciona jedinica ukinut, ali taj posao je preuzeo deo inspekcijsko-nadzorne službe u smislu toga da smo do sada u Sekretarijatu za inspekcijsku službu i komunalnu policiju imali čoveka koji je bio zadužen za preuzimanje telefonskih poziva u smislu prijava građana i smatrali smo da sa tim jednim čovekom koji radi za vreme radnog vremena, a posle toga dežuraju iz Komunalne policije možemo rešiti ovo pitanje. Moram reći da je u poslednjih četiri – pet meseci u proseku bilo četiri – pet poziva dnevno i smatrali smo potpuno neopravdano da četiri izvršioca rade taj posao i iz tog razloga smo ukinuti tu organizacionu jedinicu i rešili sve sa jednim izvršiocem“. - izjavio je Maglai.

Gradonačelnik je i dodao da će se na broju Kontakt centra 024 „neko sigurno javiti i da svako ko ima neku prijavu, može da se javi jer pored telefona 24 sata neko dežura."

Subotički kontakt centar, u vreme kada je pušten u rad, bio je 19. po redu u Vojvodini, i njegovo otvaranje je finansirala pokrajina sa tri četvrtine sredstava, a grad sa jednom četvrtinom. Ovaj servis je svojevremeno bio zamišljen tako da efikasnije i neposrednije rešava probleme građana u vezi sa radom uprave, Komunalne policije ili nekog javnog preduzeća.

Iako je Kontakt centar ukinut, na zvaničnom sajtu grada dalje stoji rubrika u kojoj se promoviše ovaj servis i na kojoj građani mogu podneti prijavu.

Da podsetimo, sajt subotica.com je od samog početka pokušao da uspostavi saradnju sa Kontakt centrom, što nam je na kratko uspevalo u prvih par meseci rada ovog odeljenja, ali poslednje 3-4 godine jednostavno nema nikakve komunikacije i za svo to vreme nije postojala dobra volja da se ovaj uslužni servis suoči sa problemima koji su građani iznosili, ali i dan danas iznose kroz odeljak "Pištaljka".

Izvor: RTV City

povezane teme

13
Lex Télor Odgovori
To je samo opet Jencikin udarac DSu. Gluma za glup suboticki narod koji i dalje sedi kod kuce i ne reaguje na lazi vlasti
AlwaysUltra Odgovori
Logicno je ukinuti nesto sto je postojalo samo radi zaposljavanja partijskih kadrova.
Naravno - i samo ukidanje je vms-ovska demagogija. Potpuno beznacajna stvar za smrtnike!

Sto se "Pistaljke" tice - brojevi govore sami za sebe: 2200 pistaljki - 166 resheno ( i to 99% njih su reshene same od sebe). Dakle - lokalne vlasti 100% ne haju za bilo kakvo poboljsanje u selu Subotica !
frau Odgovori
a pletl jer dobio prekomandu dok su neki drugi dobili otkaz, dobar sluga mnostva gospodara, golub preletac al bez stida
tetka Odgovori
Pa bože moj, u vreme otvaranja tog centra je nečijem, nekom trebalo radno mesto a sad se dotični snašli drugačije.

Ne znam samo i do sada kakve je bilo koristi od tog Kontakt centra!
panonski čamac Odgovori
Dva puta sam zvao kontakt centar i bili su vrlo ljubazni i uljudni, a i pomogli su mi. Da nije bilo tog centra, morao bih da dolazim lično i pravim gužvu.

Koliko je koštao taj Kontakt Centar? A koliko košta lenčarenje političara? Što se kola uvek slome na ovakve službe?
Cini Odgovori
Nem értünk el semmit hogy ha valamit be jelentetünk,mindég találnak magyarázotott vagy ki fogást a kedves komunálni rendőrség ...akkor pedig minek hivjuk őket.......egy példa ...a tulajdonos kapott felszolitást és annak lassan már egy éve de még a nagy szemét ott áll és nem is érdekli pedig közteruleten van.....komunálni rendőrség mért nem ellenőrizte utána hogy el-e takaritotta....másik példa:az ágok olyan nagyon ki nőttek az utcára hogy kaparta az autokat /pedig az autot nem 1OO dinárért vásároltam / vagy kerékpáron közlekedöknek ki is birta volna szurni a szemuket az ág ..és azt a feleletett kaptam hogy nem forgalmas utca de naponta közlekedünk....de ha valaki más lakna erre akkor már intézkedtek volna......és kutyákrol ne is beszéljunk nem fognak reagálni addig még valakit szét nem szednek minden házba 2 - 3-5 kutya de vannak jo nagy kutyák is.....még a keritést nem ugorják át addig örüljünk.....sajnos itt mindenkinek mindent szabad csinálni...... nem kapunk segitséget a komunálni rendőrségtól csak magyarázotott de meg oldást nem..... ÜDV.Cini
Justice Odgovori
"frau" svaka čast, dobro rečeno ;)

Nista drugo nego golub preletac. Samo neka on lepo nama leti..
Sugradjanka Odgovori
Posto je taj kontakt centar radio u dve smene, sigurno nisu imali pet poziva dnevno. Bilo bi interesantno cuti kolike su plate u Gradskoj upravi novopostavljenih sekretara. Koplja se uvek slome na nekom slabijem.
Gagara Odgovori
Neka je ukinuto, neka se oteraju na ulicu ds kadrovi koji su sisali krv obicnom gradjanstvu, hajde jos malo Jene zadji u "stadion", "gerantoloski", trznicu, szs, ptp, parking, EV...da se i tamo stranacki karovi malo razvijaju...
rax Odgovori
nije to jencika, vec se pozivom na taj broj nije nista resavalo, verovatno ce tako biti i sa buducim brojem inspekcije. jedino resenje ce biti ulica i motka!
dileja Odgovori
Da li sada treba da žalimo te što im se ukidaju radna mesta a došli su do njih preko partijskih veza a mnogi sa fakultetskim diplomama ne mogu naći posao.
niko Odgovori
i centar i kom.policiju treba ukinuti to su bacene pare za njihove plate nisuopravdali svoje postojanje
bisni subocan Odgovori
Isplatilo se Adamu Pletlu da predje u Svm,sacuvao je radno mesto voljom Jencike.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.