Komentara: 13
Pregleda: 5808

Statistike i kategorije komunalnih problema

06.08.2012. u 18:55h
Statistike i kategorije komunalnih problema

Jutros smo objavili vest u kojoj podsećamo građane Subotice na prvi rođendan komunalne policije i tom prilikom smo postavili pitanje zašto nemamo izveštaje od ove službe, uzimajući u obzir pretežno negativne komentare sugrađana na ovom sajtu, ali i na nekim drugim forumima. Reagujući na naša "glasna razmišljanja" reagovali su i iz Kontakt centra 024 i poslali nam zvanično saopštenje.

Stigao nam je, kako smo dobili u saopštenju, nedeljni izveštaj za 10 meseci rada Kontakt centra u kojem javnost može da pogleda neke brojeve, procente i mnogo kategorija, ali smatramo da ovo nije tip izveštaja koji bi mogao da zadovolji radoznalost prosečnog Subotičanina koji želi da vidi rezultate rada ove službe, ali ne kroz cifre nego kroz angažovanje na terenu.

Malo smo vizuelno sredili ovu tabelu i nudimo vam je na uvid kao javni dokument:

Statistike i kategorije komunalnih problema
Za kompletan dokument kliknite ovde

Statistika pokazuje svašta, a ne govori ništa...

Ovaj dokument koji ste imali prilike da pogledate, ili planirate da pogledate, sadrži gomilu brojeva i statističkih pokazatelja koji su posle raspoređeni po kategorijama ili kako je u dokumentu navedeno "vrsti zahteva". Ako uzmemo u obzir da je na 1.287 prijava koje su prošle kroz Kontakt centar njih 1.230 u statusu rešeno - ovako gledajući te brojke mi bismo predložili menadžment Kontakt centra za visoke pozicije u Republičkoj administraciji. Šalu na stranu, još jednom ćemo dokazati da statistika pokazuje svašta, a ne govori ništa.

Da su statistike bez rezultata na terenu jedna obična tabela moraćemo da ilustrujemo na nekoliko poslednjih primera REŠENIH zahteva sa zvaničnog Internet sajta Kontakt centra 024,  uzimajući vremenski interval poslednjih nedelju dana.

 Statistike i kategorije komunalnih problema

(klikom na sliku dobićete ostale odgovore za ovaj period)

Dakle, laički bi mogli da zaključimo sledeće: Građanin prijavi problem, on se zavede, KC024 kontaktira nadležne da intervenišu i time KC024 završava svoju obavezu. Ali isto tako zdravorazumski je zapitati se ko  će završiti ovaj ciklus? PROBLEM -> PRIJAVA -> PREUSMERAVANJE... i dalje se gubi trag. Ko garantuje izvršenje naloga koji izda KC024? Da li je KC024 servis za preusmeravanje? Za to nam ne trebaju ljudi pored toliko napredne tehnologije...

Uz svu ovu sjajnu statistiku "Kontakt centra 024" ne možemo da zanemarimo činjenicu da je u slučaju "Pištaljke" obrnuta situacija, odnosno da je ispod 5% rešeno a velikih 95% NEREŠENO, moramo da se zapitamo otkuda tolika nezainteresovanost Kontakt centra 024, sa kojima da podsetimo imamo zvaničnu saradnju, za probleme građana koji se ovde iznose? Neka bude da od 900 aktivnih pištaljki je tek pola u njihovoj nadležnosti, ali šta je sa ostalih 450? Ko brine o tome?

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5808

Povezana vest

Povezane teme

kontakt centar 024

komunalna policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.